2010.12.13. 11:06 – lánggitár

Cornershop-feldolgozás a Trouserstől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Trousers nyáron jelentette meg Soul Machine című albumát. A lemezen szerepelt az Iggy and The Stooges legendás dala, az I Wanna Be Your Dog, most ősszel a zenekar azonban újabb feldolgozást rögzített. A választásuk a Cornershop Lessons Learned From Rocky I To Rocky III-jére esett, bár az angol együttes legismertebb dala minden kétséget kizáróan Fatboy Slim remixe nyomán világsikerré vált Brimful of Asha volt, ám a választott dal jóval közelebb áll a Trousers zenei világához. A részletekről Kőváry Zoltán (Dr Buffalo), a Trousers frontembere a következőket mondta:

„A Lessons Learned From Rocky I To Rocky III mindig is az egyik kedvenc dalom volt a 2000 után készült felvételek közül. A feldolgozás apropóját az adta, hogy a Facebookon megosztottam ennek a számnak a zseniális klipjét, aminek nyomán összeismerkedtem egy Pestről elszármazott sráccal, Gogohija Gyurival, aki a Cornershop menedzserasszisztense Londonban. Elmondtam neki, hogy imádom ezt a nótát és szívesen megcsinálnánk a Trousersszel a saját verziónkat. Gyuri megmutatta a zenekar anyagát a Cornershop tagjainak, akiknek nagyon tetszett az ötlet. Gyuritól azt is megtudtam, hogy az énekes, Tjinder rendkívül öntudatos művészember és nem adja bármihez a nevét, így ez még megtisztelőbb elismerés számunkra. Szeptemberben találkoztam Tjinderrel Londonban és megbeszéltük a részleteket. A felvételt a Soul Machine-hez hasonlóan az Artist Factoryben készítettük Budapesten és mivel az eredetiben is nagyon hangsúlyos a soulos női vokál, kézenfekvő volt, hogy ismét szóljunk Hodosi Enikőnek a Neóból, hogy újra dolgozzunk együtt. A végeredmény szerintem igazi dögös, a könnyűzene aranykorát idéző rock and roll lett, sok gitárral, orgonával, mindennel, ami kell.”


rock hír trousers



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása