2010.12.20. 08:00 – lánggitár

Videón a rockandroll hercegnő – Irie Rocktrio-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az egyik legnépszerűbb hazai koncertzenekar, a reggae és a dancehall elemeit mindenféle mással vegyítő Irie Maffia szeptemberben jelentette be, hogy fél évre leáll, mert Dagadu Sena énekesnő babát vár. Így kerülhetett sor arra, hogy a Maffia három tagja Irie Rocktrio név alatt igazi rockos albummal jelentkezzen Kickout címmel. A zenekar szándéka szerint a hetvenes-nyolcvanas évek rockzenei hangzását szeretné idézni, modern köntösbe bújtatva. Olyan zenekarokat sorolnak fel hatásként, mint a Led Zeppelin, a Black Sabbath, a Who, a Rage Against The Machine, a Guns N’ Roses vagy a T-Rex.

A Kickout produceri munkálatait, keverését és masteringjét a Grammy-díjas Tom Weir végezte a Los Angeles-i Studio City Soundban. Ő korábban olyanokkal dolgozott együtt, mint a Limp Bizkit, Eric Clapton, Keith Richards, a No Doubt, Shaggy, Brian Setzer vagy a Metallica egykori basszusgitárosa, Jason Newsted vezette projekt, az EchoBrain. Tom Weir a Toots and the Maytals True Love című albumának hangmérnöke is volt, a lemez pedig 2005-ben a legjobb reggae-albumnak járó Grammy-t kapta.

"A nagy távolság miatt személyesen még nem találkoztunk, de sokszor érintkeztünk telefonon és e-mailen, és azt érzem, hogy számainkon keresztül megismert és megszeretett minket. Folyamatosan kikérte a véleményünket arról, amit csinált, nagyon tudta, hogyan kell megszólalniuk ezeknek a számoknak. Például a Lili című dalban, amit a kislányomnak írtam, női vokált tett a refrénekbe, amit egy ismert amerikai énekesnővel énekeltetett fel Los Angelesben, a hölgy nevét azonban a mai napig homály fedi. Ezek azok az extrák, amiket Magyarországon biztosan nem kaptunk volna meg, az album ének- és dobhangzásáról nem is beszélve" - fejtette ki Havas Miklós basszusgitáros.

És hogy mindebből mutassunk is ízelítőt, itt a R'N'R Princess videóklipje, amiről a következőt mondta Havas: „A szám az Irie Rocktrio egyik első saját szerzeménye, mely a 2010 tavaszán megjelent EP-énken is meghallgatható és fülbemászó dallama miatt abszolút klipesélyes dalnak tartottuk. A számot a kislányom ihlette, nem sokkal a születése előtt íródott és arról az apukás dilemmáról szól, hogy milyen lesz majd, ha kamasszá érik, és vagány R'N'R hercegnő válik belőle. A klip alapötlete a gitárosunktól, Szekér Ádámtól származott. A barátnőjének van egy kishúga, aki hercegnőnek öltözve, extázisban táncolt erre a számra a nappaliban. Innen jött, hogy mi lenne, ha gyerekekkel forgatnánk, mondjuk egy farsangon, amit az egyik kislány, a R'N'R hercegnő őrült rockkoncertté változtat. Mivel nyáron Juliette Lewis minket választott előzenekarának a budapesti koncertjére az A38-on, arra gondoltunk, hogy mondjuk ez a kislány lehetne Juliette Lewis hasonmása, kicsiben.” A klipet a Lángoló Gitárok olvasói láthatják először.


kép rock exkluzív irie rocktrio



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása