2010.09.26. 13:20 – -dj-

Csörög, morog (A hét dala)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A zenei élet egyik legrondább irányzata a crustcore, de a death metalból indult Entombednek köszönhetően elismert stílus a metál undergroundban. A d-beat ütemre, a zörgő gitárokra, a morgó basszusra, és az üvöltöző vokálra épülő hangzás egyik jeles képviselője a szűken ötéves Black Breath. A myspace oldalukon az új lemezükről két szám is fent van. A Kurt Ballou (Converge) szakértelmével készült hangzás pontosan olyan, amit egy ilyen zenekartól elvár az ember. Csúf, és zajos. A Black Breath abban jobb a többi, hasonló zenekarnál, hogy jó dalokat ír. A We Who Cannot Be Named például a stlíusra amúgy is jellemző doom hangulattal indít, amiből egy szokásosnak mondható d-beat csépelés alakul ki. A hangulat, és a lendület példaértékű. Nem mondható, hogy a kórus könnyen beleül a fülbe, de hallhatóan nem is a könnyű befogadás a célja a zenekarnak.


a hét dala black breath



2010.09.25. 09:09 – lánggitár

Nyugodt progresszivitás az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hogy mi köze van Spock kapitánynak a progresszív rockhoz, azt talán maga a Spock’s Beard sem tudja, pedig a név a Star Trekből származik, de talán az lehet a kapocs, hogy a zenész szakma szerint tudományos a közönség szerint pedig fantasztikus zenét játszik az Alan Morse szellemi vezetésével működő társaság. A Spock’s Beard a korai Genesis, a Rush és mondjuk a Flower Kings szerelemgyereke. Finom, nagyon-nagyon kedves zenéről van szó, amiben nincs egy hang sem, ami összezavarná az embert, nincs a manapság menő disszonancia, nincs hamis gitárriff, és egyéb direkt furcsaságok, a Spock’s Beard jó számokat akar írni. Utóbbi időben azért el tud szaladni az agya a zenészeknek, az idén megjelent X című lemezen akad két tizenhat perces track is, de hát ha ennyiben tudták csak elmondani, amit akartak, akkor biztosan szükség volt rá. A koncerteken természetesen képesek hozni ezt a nyugodt zenei utaztatást, így szeptember 27-én, az A38 hajón sem csalódhat bennük senki, aki szeret merengeni egy-egy hangszeres tudásán, vagy egy összeérlelt zenekar fellépésén.


rock program spocks beard



2010.09.24. 15:55 – lánggitár

The Trousers-lemezbemutató a Corvintetőn

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A The Trousers az ide sikeres évét szeretné megfejelni holnap a Corvin Áruház negyedik emeletén, amikor bemutatja új lemezét, a Soul Machine-t, amiről mi is írtunk itt. Hogy ne csak sima koncert legyen, a buli kedvéért több dalban kiegészülnek a Neóból ismerős Kőváry Péterrel és Hodosi Enikővel is. Rajtuk kívül fellép még a Csehországból meghívott garázs-glam-indie zenekar, a Dead Pope's Company, valamint a Kispál és a Borz búcsúfellépésén vendégeskedő Esti Kornél. A koncertek után a buliról Kecske és Pipo gondoskodik a Tesco Disco színeiben.


rock program trousers



2010.09.24. 10:40 – lánggitár

Lezárult a Reed-Boyle meccs

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ahogy arról nemrég hírt is adtunk, Lou Reed megtiltotta Susan Boyle-nak, hogy az America's Got Talent nevű tehetségkutatóban elénekelje a Perfect Day című klasszikusát, aminek hatására a műsor brit verziójában befutott énekesnő el is bőgte magát, hiszen mindez nem sokkal a műsor felvétele előtt derült ki. Az első hírek szerint az énekes egyszerűen csak nem szerette Susan Boyle-t, de talán a balhé hatására is, Reed képviselője elmondta, ilyenről szó sincs, csupán "engedélyezési eljárási hibáról" volt szó. Boye felfedezőjének számító Simon Cowell, aki a műsor zsűritagjaként a tengerentúli kiadásban is részt vesz, egyszerűen csak kicsinyesnek tartja ezt az egészet, és nem hiszi el a kifogásokat. "Rengetegen feldolgozták ezt a számot. Ez egy fantasztikus verzió. Most Reed azt mondja, hogy ha tudott volna róla, engedélyezi. Lou, ha figyelsz, megkaphatjuk az engedélyt a jövő heti műsorba? Ez egy személyes kérés tőlem." - nyilatkozta Cowell. A Velvet Underground egykori frontembere végül nem nyilatkozott semmit az ügyben, de engedélyezte, hogy a Perfect Day szerepeljen Boyle november 8-án megjelenő lemezén.


pop hír lou reed susan boyle



2010.09.23. 14:02 – lánggitár

Kolin in studio - A dobfelvétel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Kolin idén is a Legjobb Magyar Előadó kategória jelöltjei között van. Ráadásul az új lemezük anyagával is elkészültek. Most Linczényi Márk énekes-billentyűs kommentálja négy részben a stúdiózást itt a Lángoló Gitárokon:

Ezzel már ne is szenvedjünk, ezzel a Topi macis f...-sal!

A videón a lényeg az a Torrente formátumú férfi, aki vagy fekszik, vagy kólát iszik, vagy ordibál. Őt hívják producernek. És Sellyei Tamásnak. És ő mond meg mindent. Azt is, hogy "...akkor viszont b...., g...., ... és a lábdobot is k...., mint az állat!". És azt is, hogy "már ne is szenvedjünk ezzel a topi macis f...-sal!". Ezen kívül olyat is mond az egy éve tartó lemezfelvételek befejeztével, miután minden kész, minden pénzt elköltöttünk, és megkevertük a számokat, hogy "most akkor van egy elfogadható minőségű demó felvételünk, amit szépen kidobunk, és kezdhetitek a profi munkát". És így is lett. Mindig kiválasztottuk a legerősebb elemét a számnak, és hozzáépítettük a többit, mígnem találtunk egy, az eredetinél is erősebb, és más hangulatú elemet a többi között. Így maradt az, és töröltünk minden mást. De én hiszek neki, hiába visít, vagy fáradt, vagy viszket a szeme, és szemránckrém kell, vagy túl sok volt a szemránckrém, és csíp a szeme, vagy éhes, vagy meleg van, vagy hideg. Még akkor is hiszek neki, amikor kétórás előadást tart arról, hogyan csempészte tinikorában a vörös uránt vonatokon Eldorádóba.


pop exkluzív kolin



2010.09.23. 13:11 – lánggitár

Agydaganattal kezelik a Charlatans-dobost

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A "nagy túlélőként" is emlegetett Charlatans dobosa, Jon Brookes még szeptember 15-én esett össze hirtelen koncert közben. A baj mérete már akkor is látszott, hiszen egy közönségből érkező orvos élesztette újra, a mentősök megérkezése előtt. Brookest Philadelphiában kezelték, majd állapota stabilizálódása után visszarepült Angliába, ahol agytumort diagnosztizáltak nála. A Charlatans ezek után természetesen lemondta az amerikai turnéjuk maradék állomásait, Brookes pedig azonnal kezelésre ment. Az európai része a turnénak egy beugró dobossal lesz megtartva októbertől. A turné a Charlatans első lemezének megjelenéséről volt hivatott megemlékezni, ami pont húsz évvel ezelőtt jelent meg.


indie rock hír the charlatans



2010.09.23. 09:45 – SCs

Bazári opera

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Therion – Sitra Ahra
(Nuclear Blast)

Aki igazán komolyan veszi a zenét, és élete valóban fontos részének tekinti, egy idő után – akár bevallja, akár nem – zenefasiszta lesz. A határvonal persze valamennyi ember idegtérképén máshol húzódik, és hogy pontosan hol, azt sok összetevő, legfőképpen nyilván az ízlés határozza meg, de mindenkinél elérkezik egy pillanat, azaz egy lemez, amikor azt mondja, elég. Hisszük, hogy ezt a blogot döntő többségében zenefasiszták olvassák, akik megértik majd az alábbiakat, de ha nem, az se baj. Akkor is megérett az idő, és ki kell jelenteni: a Therion azonnal oszoljon fel, a nyomát pedig közösen hintsük be sóval.

Szerintünk: (0/5)
Szerintetek: (3,1/5)

opera lemezkritika metál therion



2010.09.23. 09:39 – Gnosis

A metálos részek metálosabbak, az operásak operásabbak - The Rion-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A lemezmegjelenés előtt lehetőségünk nyílt arra, hogy a saját kis házi stúdiójában interjút készíthessünk a The Rion együttes frontemberével, agyával, fő dalszerzőjével, Christofer Johnssonnal.

Szia, Christofer, Chris! Köszöntelek a magyar rajongók nevében, mint a The Rion együttes frontemberét, fő dalszerzőjét!

Üdvözletem, Christofer Johnsson vagyok.


opera metál therion the rion



2010.09.23. 08:36 – lánggitár

Így kell rockot csinálni - Anna And The Barbies-klippremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az új lemeze megjelenése alkalmából azzal a szöveggel reklámozza magát az Anna And The Barbies, hogy megmutatják az embereknek, hogyan is kell rockot csinálni. A Gyáva forradalmár nemrég jelent meg, van rajta sok magyar és sok angol nyelvű dal, a klipes az utóbbin szólal meg. A Don't Fit In videója simán nézve leginkább valami pszichedelikus agymenésnek látszik, 3D-szemüvegben viszont még nem próbáltuk, pedig állítólag úgy az igazi. Történetet nem igazán fedeztünk fel benne, de az tuti, hogy egy (illetve több) meztelen digitális lány menetel végig a képen. Azt nem tudjuk, hogy a ringó melleknek van-e köze ahhoz, hogy a lemezborítón Pásztor Anna énekesnő is fedetlen keblekkel tartja a zászlót. Itt a klip (szeptember 24-én pedig lemezbemutató az A38-on):


rock klip anna and the barbies



süti beállítások módosítása