2011.01.10. 15:50 – lánggitár

Apocalyptica vs. Rammstein: a volt kiadó a hibás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az elmúlt napokban megjelent a sajtóban egy hír, ami szerint egy per folyományaként a Apocalypticának 45 ezer eurót kellene fizetni a Rammstein részére, mivel a finn zenekar a 2007-es, Worlds Collide című lemezének külső borítóján, egy matricán feltüntette a "featuring Rammstein" feliratot, amihez a nem volt joguk. Magán a lemezen egyébként Till Lindemann énekes és Richard Kruspe gitáros is szerepel a német zenekarból, de a névvel nem reklámozhatták volna az albumot. Az ügyben most az Apocalyptica közleményt adott ki, amiben lényegében elhatárolódik az esettől, mivel szerintük a történtekért a ma már nem létező GUN Records a felelős, aminek a jogutódja jelenleg a Sony Music.

Az Apocalyptica nagyon sajnálja a dolgot, de annak idején semmiféle befolyásuk nem volt az ilyen döntéseknél, ezeket teljes mértékben a kiadó kezelte, és a zenekar tulajdonképpen az egész ügy részleteivel sincs tisztában. Az Apocalyptica egyébként már lépett fel közösen Magyarországon is a Rammstein társaságában, most február 23-án viszont egyedül érkezik a Petőfi Csarnokba.


metál per hír rammstein apocalyptica



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása