2011.02.19. 10:00 – mista

Lemmy kezében a kormány – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lila köd borítja el a saját szobrát összetörő öreg motorost a Yeasayer új klipjében, olimpiai versenyszámokban küzdenek egymással a Rotten Sound sajtburgerei, Lemmy a nyolcvanas évekre utalgató Foo Fighterst fuvarozza egy limuzinban, bábfigurák verekednek PJ Harvey új videójában. A hazai fronton Oroszlán Szonja bántja a Road zenekar megkötözött énekesét, utcán, háztetőn és egy hajón zenél a Compact Disco, SP-t meg felpofozza a hiányos öltözetű csaja, pedig a szoba nem is tőle meleg. És ha mindez nem lenne már így is elég izgalmas: eheti klipmegosztásunkban itt a sokadjára visszatérő Britney Spears vadonatúj videója, buta dubsteppel, a legendás Jonas Åkerlund rendezésében.

Road - Nem elég

Tavaly jelent meg a Road Emberteremtő című lemeze, rajta ezzel a dallal, most pedig klip is készült hozzá, a Pixel Film által, Tokay Péter rendezésében, és Oroszlán Szonjával a főszerepben. A furcsa, posztapokaliptikusnak tűnő világban játszódó klip nagy részében a színésznő által alakított karakter egy nagy, üres hangárban kegyetlenkedik a székhez kötözött Molnár Máté énekessel, aki láthatóan valamivel nagyon kihúzta a gyufát Szonjánál, hiszen még benzinnel is lelocsolja, amikor pedig a fekete ruhás emberek is megjelennek, még az öngyújtó is előkerül. Eközben a zenekar többi tagját hosszú láncokkal kikötve látjuk zenélni. Aztán a végén jön a meglepetés. Jól sikerült, néhol szinte már izgalmasan fényképezett klip, és bár több mint négy perc, ügyesen tartja fent végig a néző érdeklődését. Egész biztos, hogy ez a zenekar eddigi legjobb klipje.

PJ Harvey - Let England Shake

Az angol énekes-dalszerzőnőnek jól kezdődik az idei év: 2007 ősze után a hét elején megjelent következő, szám szerint nyolcadik nagylemeze, az első nyomtatott Lángoló Gitárok címlapján is ő látható, és idő közben elkészült az album címadó dalához készített új videoklipje is. A kisfilmet ezúttal is az a Séamus Murphy rendezte, aki az elmúlt hónapokban már a The Last Living Rose és a The Words That Maketh Murder című dalokhoz is készített klipet az új albumról. Elhagyott, lepukkant vidámpark, egymást püfölő bábfigurák, óceánpart, magányosan hánykolódó vitorlás, valamint ehhez hasonló képek váltakoznak a magányos, rideg hangulatú klipben, és érezzük, hogy mindez nagyon szimbolikus. Csak sajnos egyben unalmas is.

Yeasayer - I Remember

Ez a szám még a zenekar tavalyi, Odd Blood című lemezén hallható, most viszont egy Valentin napra időzített, ingyenes EP formájában is megjelent néhány remix kíséretében. Sőt, Sophia Peer rendezésében egy teljesen hülye klip is készült hozzá, amiben egy öreg motoros nekivág a sivatagnak, majd addig mászkál a sziklák között, míg végül szétveri a saját fejéről készült szobrot. Ennek hatására elönti a lila köd, szó szerint, elájul, majd egy dögös csaj kezd lovagolni rajta, és még nyalogatja is! Mondtam, hogy teljesen hülye klip, de pont emiatt egyszer minimum szórakoztató.

Foo Fighters - White Limo

Április közepén jön az új Foo Fighters-album Wasting Light címmel és a nagyon híres Butch Vig produceri közreműködésével, valamint ezen kívül másik tíz dallal. A beharangozónak szánt White Limo direkt béna, rossz minőségű klipjében maga Lemmy a főszereplő, aki egy fehér limuzin sofőrjeként vígan autózgat, előbb egyedül, majd szép lassan az egész zenekart felveszi hátulra. Ők ettől baromi jól érzik magukat, folyik a pia, és még a kocsiban is zenélnek. A végére a Motörhead frontembere még egy dögös csajt is szerez maga mellé (akit egyébként Dave Grohl felesége alakít), az önfeledt száguldozás azonban hamar megbosszulja magát. Szórakoztató videó egy csomó utalással a 80-as évekre, valamint például saját Long Road To Ruin című számuk klipjére (mindkét videó végét kell figyelni). A legjobb rész pedig az, amikor a Dave Grohl és bandája egymás mellett állva ordítanak a kamerába.

Rotten Sound - Hollow

Március közepén jelenik meg a finn Rotten Sound következő nagylemeze, Cursed címmel. Ezt harangozza be a Hollow és Casper Haugegaard hozzá készített videoklipje, amiben - most tessék figyelni! - sajtburgerek versenyeznek egymással olimpiai versenyszámokban, mindezt ráadásul egy kövér fickó gyomrában teszik. A versenyzők legvégül pedig egyáltalán nem a dobogóra jutnak, sokkal inkább a lefolyóba. Mindez a klip 3 percére hibátlanul leköti a nézőt, akinek azonban könnyen el lehet venni az étvágyát, az 02:50 után inkább nézzen máshova.

Compact Disco - Fly or Dive

A magyar zenekar tavaly megjelent bemutatkozó lemezéről már a harmadik dalhoz készített videoklipet, egyébként pedig Sterbinszky mellett egy szám erejéig ők lesznek a Budapestre mindenkinél sűrűbben járó Faithless előzenekara. A Studio-x által készített videóban a zenekar az utcán mászkál, az énekes énekel, néha a többiek is úgy csinálnak, mintha zenélnének, vagy éppen flyereket osztogatnak a járókelőknek az esti buliról. Aztán egy háztetőn támad kedvük zenélni, ahonnan persze rövidesen jól elzavarják őket, nekik pedig futniuk kell. De legalább a flyereket megérte szétosztogatni, hiszen az esti hajós bulira sokan eljönnek. Egy alkalommal, három és fél percig képes lekötni a nézőt, másodjára viszont már csak az fogja elindítani, akinek a zene tetszik, vagy haverja van a zenekarban. Legközelebb ennél azért valamivel több ötlet kellene.

SP - Nevem SP

Novemberben jelent meg SP legutóbbi, Kölyök 22 című lemeze, rajta egyebek mellett ezzel a dallal, amihez most klip is készült SP és Halmágyi Zoltán rendezésében, valamint a Jóban Rosszban című sorozat egyik szereplőjeként ismert Szorcsik H. Viktória közreműködésével. A videó egy történetet mesél el, ami már csak azért is nagyon szórakoztató, mert SP a keményebb, férfiasabb oldalát igyekszik megmutatni benne. Az ő értelmezésében ez pedig többek között klipbéli csajával való szexet, majd hangos veszekedést, pofont és a lány falhoz szorítását jelenti. Na meg azt, hogy ha ezután bulizni megy, akkor ott sem tudja levakarni a csajokat magáról: egyszerre kettővel zárkózik egy szobába, a pasijaik meg dörömbölhetnek az ajtón. A klip végére még némi sejtelmes dráma is jut, de a legjobb az egészben, hogy mindezek közben a szám refrénjének utolsó sora az, hogy "Srácok, hé, a szoba nem tőlem meleg". SP eddigi legjobb klipje, ez egészen biztos.

Britney Spears - Hold It Against Me

Britney Spears visszatért. Már a franc tudja, hányadjára, minden esetre március végén jön hetedik, Femme Fatale című albuma, amiről a Hold It Against Me az első kislemez, aminek a napokban debütált az alább látható videoklipje. A videót a nagyon híres rendező, a többek között a Prodigy Smack My Bitch Up-jának és Lady Gaga Telephone-jának klipjeit is jegyző Jonas Åkerlund rendezte, akinek neve általában ugyan garancia egy jó klipre, a végeredmény most mégis alulmúlja a várakozásokat. A videónak különösebb sztorija nincs, látványosnak szánt dizájnelem annál több akad. Ilyen például az a monitorokból álló furcsa szerkezet, amiben Britney báli ruhában és műanyagcsövekkel az ujjain énekel, vagy az énekesnő önmagával vívott bunyója, meg a végén a szanaszét spriccelő színes festék is. Mindez pedig már majdnem érdekes, de csak majdnem. Az egész ugyanis semmivé sem áll össze és ez így csak egy újabb próbálkozás arra, hogy valami meghökkentőt és izgalmasat hozzanak létre a Lady Gaga klipjei által uralt mezőnyben. Åkerlund tehát jelenleg a saját árnyékát nem tudta átugrani. Ami viszont legalább egy picit valóban érdekes ebben az egészben, az a szám közepébe ékelt prolidubstep-kiállás, ami most már azok után, hogy Britney és Fluor is alkalmazza, egészen biztos, hogy lassan széleskörű trendé fog válni a mainstream popzenében.


britney spears pj harvey klip road lemmy sp foo fighters yeasayer klipmegosztás compact disco jonas akerlund rotten sound



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása