2011.05.18. 09:00 – [MTI]

Ismét összeáll a Dead Can Dance

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Ismét aktív és dolgozik a világzene gyűjtőcímke egyik kultuszcsapata, a nyolcvanas-kilencvenes években Londonban működött Dead Can Dance: a Lisa Gerrard énekesnőből és a multiinstrumentalista Brendan Perryből álló duó új lemezt készít és 2012-ben világkörüli turnéra indul. - írja az MTI.

Az 1981-ben Ausztráliában eredetileg négytagú együttesként alakult Dead Can Dance először 1998-ban szüntette be tevékenységét. A duó 2005-ben egy turné erejéig újra összeállt, most pedig tizenöt év szünet után új stúdióalbum és egy nagy turné előkészítésén dolgozik - adta közzé a Slicing Up Eyeballs könnyűzenei blog kedden. "Kéthónapos koncertsorozatot tervezünk jövőre, az állomások között Ázsia, Ausztrália és Dél-Amerika is ott lesz" - jelentette be a zenekar. Brendan Perry a Dead Can Dance hivatalos oldalának fórumán írta, hogy "a múlt héten beszéltem Lisa Gerrarddal egy új albumról, amelyet télen rögzítenénk és 2012 nyarán jelenne meg, ezt követné a kéthónapos turné".

Az eredetileg középkori és reneszánsz zenéket a gothic rock elemeivel elegyítő, majd később arab-bizánci elemeket, középkori spanyol, kelta, ázsiai és dél-amerikai hatásokat is felvonultató Dead Can Dance 1996-ig hat nagylemezt adott ki. Utolsó lemezük turnéján Budapestre is eljutottak, akkor a Budai Parkszínpadon léptek fel a World Music Festival keretében.

Perry és Gerrard útjai 1998-ban elváltak, csak egy búcsúturnéra álltak össze 2005-ben. Brendan Perry már 1999-ben szólóalbummal jelentkezett (Eye of the Hunter), a másodikkal azonban több mint tíz évet várt: az Ark tavaly tavasszal jött ki. Lisa Gerrard számos szólólemeze mellett a legtöbb energiát a filmzenékre fordította: ezek közé tartozott A bennfentes, a Bálnalovas, a Gladiátor, az Ali, A Nap könnyei, valamint Koltai Lajos Sorstalansága is.


mti rock hír world goth dead can dance



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása