2011.05.26. 17:30 – Lángoló Gitárok

A Lángoló Gitárokat is nevezték a Voltfolió-díjra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Lángoló Gitárokat három kategóriában - "magazin", "zenei portál, zenei blog" és "újságíró" - is nevezték a Voltfolió Kulturális Médiadíjra. A szavazatokat ide kattintva lehet ránk leadni. A szavazók között a szervezők VIP-bérletet sorsolnak ki a Volt fesztiválra, illetve a Voltfolió-gálára. A Voltfolió szakmai szavazásán közel 400 hazai művész, zenész, producer, menedzser, zenei szervező adta le voksát több kategóriában. A szakmai szavazáson legtöbb jelölést kapott személyiségekre és médiumokra június 20-ig szavazhat a közönség. A Voltfolió Kulturális Médiadíj gálaestjét július 1-én Sopronban tartják meg.

A díj honlapja szerint "a Voltfolió elsődleges küldetése, hogy mindazokat a médiumokat és médiaszemélyiségeket évről-évre elismerésben részesítse, akiknek és amelyeknek közük van a kultúrához, közük van a zenéhez és a maguk területén – a legegyszerűbben megfogalmazva – a legjobbak."

A Voltfolió Kulturális Médiadíjat tíz évvel ezelőtt, 2001-ben alapították a Volt Fesztivál szervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert. Az első évben a VOLT Fesztivállal egyidőben (tavasszal) a soproni Petőfi Színház adott otthont a díjátadó gálának, majd 2002-ben és 2003-ban az adott évek Volt Fesztiváljainak előfutáraként két alkalommal nyár elején előbb a budapesti Thália Színházban, később a Stefánia Palotában rendezték az eseményt. Az azóta eltelt évek alatt szinte minden évben felmerült a folytatás kérdése, a média munkatársai és a zenészek egyaránt rendszeresen megfogalmazták, mennyire fontosnak érzik a díj küldetését, üzenetét, létjogosultsága pedig alapítók számára ebben a néhány évben sem volt kérdéses.

2010-ben a Volt Fesztiválon, a Heineken Balaton Soundon és a Szigeten is partnerként jelen lévő ProArt – Szövetség a szerzői jogokért egyesület vezetői úgy gondolták, az egyesület céljaival és a Kösz! kampány üzenetével jelentős mértékben egyezik a Voltfolió küldetése, ezért a 2011-es évtől szoros együttműködésben valósulhat meg újra a Kösz! – Voltfolió Kulturális Médiadíj.

A szervezők szerint, mivel a Fonogram ugyancsak a ProArt nevéhez kapcsolódik, így a két díj tökéletesen kiegészíti egymást: amíg a Fonogramon (többek között) a média munkatársainak szavazatai alapján díjaznak számos kategóriában zenészeket, zenekarokat, addig a Voltfolión zenészek és zenekarok szavazataikkal mondanak köszönetet mindazoknak, akik – a legegyszerűbben megfogalmazva - sokat tesznek a kultúráért. 


hír voltfolió



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása