2011.09.11. 14:00 – Dankó János

Depresszió ellen Battles - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ezen a héten a Battles megkapja a hét klipje címet, továbbá van művészvideónk is, amit a Tv On The Radio szállított. A többiek (Depresszió, Blink-182, Superego) inkább csak kamerák előtt zenéltek, de mint tudjuk, a promóciós érték a fontos. Ja, és Charlotte Gainsbourg is táncolt nekünk egy keveset az új videójában.

Battles - My Machines

A Battles a fanyar My Machines című számához, kellően fanyar klipet csinált, aminek meg is szavazzuk a hét videója címet. Pofon egyszerű ötlet ez egy szerencsétlennel, és egy mozgólépcsővel. Látszólag vágás nélküli a cucc, de bárhol lehetnek trükkök. Újra nézve pedig még vicces is, ahogy a fazon a mozgólépcső előtt széttárja a karját, mintha csak tudná, hogy mi vár rá miután a vele lévő gyerek felszalad a lépcsőn. A dalban amúgy Gary Numan énekel, akit szokás az elektro-pop atyjának is nevezni.

Depresszió - Te vagy a szerem

A Depresszió Vízválasztó címmel jelentette meg a hét elején új lemezét, ehhez kapcsolódva csinált is az albumnyitó Te vagy a szeremre egy vizes klipet. A videó lendületes, de nem túl fantáziadús, egyedül a végére pakolt víz alatti jelenetek néznek ki jobban az átlagnál, de ilyet is láttunk már nem egyszer. A vízbe dobott Mac pedig egy kicsit nagyzolós, még ha sejthetően nem igazi vagy már leselejtezett is a laptop.

TV On The Radio - Second Song

Ha a hét klipje a Battlesé, akkor a hét művészklipje címet a TV On The Radio kapja. Az animáció több változatát használják benne, és szerencsére nem csúszik át a giccsbe a dolog. Nem lenne rossz érteni, hogy miről szól, de biztosan nem vagyok elég művész hozzá. Nézni azért kellemes, és végül is ez a lényeg.

Blink-182 - Up All Night

A Blink-182 a zenei közegéhez méltóan egy nagyon elfajult, kertvárosi házibuliról forgatott klipet. A képek látványosak, és amúgy nem is túl vidámak, de az énekes hangjával és komolytalan kölyökképével ellensúlyozza a borús hangulatot. A klip minimum arra jó, hogy lássuk, mennyit veszített volna a zenészszakma, ha Travis Baker dobos nem éli túl azt a bizonyos repülőgép szerencsétlenséget. Komolyan, érthetetlen, hogy miért ebben a zenekarban fecsérli el a tudását.

Charlotte Gainsbourg - Terrible Angels

Charlotte Gainsbourg, akit egyebek között az Antikrisztus című Lars Von Trier botrányfilmből is lehet ismerni, énekléssel is foglalkozik. Új, fátyolos hangzású számához videót is forgatott, amiben előbb megy, majd egy parkolóházban táncol hozzá hasonló ruhába öltözött nőkkel, hogy aztán (vigyázz, spoiler!!!) a séta végén elüsse egy autó. Nem megrázó befejezés, ahogy maga a klip sem, bár szürkés színvilágával jól támasztja alá a manapság olyan divatos alteres popdalt.

Superego - Ecstasy Official Video

A fiatal srácokból és egy lányból összeállt magyar Superego zenekar nem bonyolította túl klipjét (hátulról megvilágított füstben zenélnek), úgyhogy mi sem bonyolítjuk. Tessék nézni, ha a zene mellé feltétlenül kell kép is.  


klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása