2011.12.02. 15:15 – mista

Skrillex februárban hivatalosan is leigázhatja a világot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Összesen öt kategóriában esélyes a következő Grammy-díjra Sonny Moore, ismertebb nevén Skrillex. A jelenleg legfelkapottabb elektronikus tánczenei stílus, a dubstep elsőszámú sztárja abszolút újoncnak számít a napokban nyilvánosságra hozott jelöltek között, így egészen figyelemreméltó, hogy egyedül annyi jelölést kapott, mint Lady Gaga és Katy Perry együttvéve. Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy az öt kategória közül az egyik a Best New Artist, amire korábban DJ/producert még soha nem jelöltek. "Épp a turnébuszon aludtam, előző éjszaka Nottinghamben voltunk, amikor egyszer csak a turnémenedzser megjelent az ágyam felett és csak kiabált, valami olyasmit, hogy 'Yeaaah'. Ittunk néhány italt, jól éreztük magunkat, de igazság szerint nekem fogalmam sem volt, hogy mi történik, aztán monda, hogy jelöltek a Grammyre. Azt csak később tudtam meg, hogy több jelölést is kaptam."  – nyilatkozta a fiatal producer és DJ.

Skillex elmondta, hogy a jelölése a legvadabb fantáziáit is felülmúlja, éppen ezért még nem is tudta igazán felfogni. Emellett persze lefutotta a kötelező köröket is, vagyis, hogy rendkívül hálás a vele dolgozó csapatnak és mindenkinek, aki támogatja, még ha sokan is vannak azok, akik nem hisznek benne és abban, amit képvisel.

Azzal kapcsolatban, hogy ő az első DJ/producer, akit a Best New Artist kategóriában jelölést kapott, elmondta, nem gondolja, hogy egy ilyen mainstream jelölést az elektronikus műfaj nagy elismeréseként kellene kezelni, bár, azt azért reméli, hogy ő csak az első a szcénából, és a jövőben sokakat fognak még jelölni.

"Tök mindegy, hogy akusztikus gitárral, vagy számítógéppel készítesz zenét, a zene az zene, a lényeg az, hogy érzelmeket válts ki az emberekből és hatással legyél a kultúrára. Bízom benne, hogy a sikereimet a következő évben is folytatni tudom, kapok még jelöléseket, ami megnyithatja az ajtót egy csomó ember előtt, hogy végre észrevegyék és megismerjék az új, aktuális zenészeket." – nyilatkozta az MTV-nek a jelölése utáni reggelen.

A Skrillex által képviselt zenei stílus óriási tömegeket vonz szerte a világon, főleg a tinédzserek körében, ugyanakkor szép számmal vannak azok is, akiknek csípi a szemét a dubstep őrületes térhódítása. Jól mutatja mindezt az is, hogy a többek között Skrillex közreműködésével is létrejött új Korn-nagylemez például jelenleg az egyik elsőszámú vitaforrás zenei fórumokon, aminek kapcsán magát a műfajt is rengetegen támadják. Így aztán nyilvánvaló, hogy amennyiben Sonny Moore februárban Grammyt nyer, azt a dubstep rajongói Skrillex munkássága mellett egyértelműen a stílus hivatalos elismerésének is fogják tekinteni. Izgatottan várjuk a fejleményeket.


hír grammy elektronikus dubstep skrillex



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása