2011.04.17. 15:50 – lánggitár

12 év után nem lesz Tankcsapda a Hegyalján

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Április 13-án felkerült egy közlemény a Tankcsapda honlapjára, amiben elismerik azt a régóta terjedő pletykát, hogy a fesztivál történetében először nem lépnek fel a Hegyalján, illetve a tokaji bulin kívül sem a szegedi SZIN-en, sem a székesfehérvári Fezenen nem lesz koncertjük. A zenekar szerint ez a három fesztivál együtt hozta meg a döntést. „Mivel a megfelelő színvonalú koncertek lebonyolításához szükséges technikai és anyagi feltételekről nem tudtunk megegyezni az ilyen módon egyfajta kartellben tömörülő fesztiválszervezőkkel, így idén nem lesz Tankcsapda-koncert ezeken a helyszíneken.” – áll a közleményben, amiben még leírják, hogy nagyon sajnálják a történteket, de sem saját maguk, sem a közönség miatt nem szeretnének „ezekhez a fesztiválokhoz és színpadokhoz méltatlan koncerteket adni”, egyben bíznak benne, hogy jövőre megváltozik a helyzet, és újra felléphetnek a három fesztiválon.


rock fesztivál hír tankcsapda hegyalja szin fezen



2011.04.16. 14:53 – lánggitár

Soilent Green és Today Is The Day Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Jelen sorok írójának szabályos sokkot okozott, mikor 1999-ben a Neurosis előtt fellépő Today Is The Dayt először látta élőben a budapesti Almássy téren. Steve Austin gitáros-énekes-főnök (két jelenlegi Mastodon-taggal a háta mögött) olyan vehemenciával adta elő szűk félórás (vagy talán annyi se?) koncertjét, mintha tényleg el akarná pusztítani a közönséget. Azóta az extrém metál zenekar már járt egyszer nálunk, és még ha ekkora döbbenetet nem is okozott, azért még mindig lenyűgöző az a gyilkos energia, ami a zenéjükből árad. A Today Is The Day turnépartnere most a New Orleans-i Soilent Green (képünkön) lesz, akik nem kevésbé agresszívek, ráadásul a grindcore-os sludge metal egyik alapzenekaraként szokás őket számon tartani. A koncerten előzenekarként fellép a Stiff Bastard, illetve a Barbears. A buli a Club 202-ben lesz (volt Wigwam) április 17-én, vasárnap, a belépés pedig este nyolcig ingyenes. Ízelítő hajtás után.


metál program today is the day sludge soilent green



2011.04.16. 12:00 – mista

A kövér férfi és a smároló lányok - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Arctic Monkeys új dalának klipjében minden elmosódik, az új TV On The Radio-videóban a zenekar énekese virtuálisan randizgat egy gyönyörű nővel, Nerina Pallot klipjében pedig nincs egy darab vágás sem, cserébe viszont van egy rakás egyszerre mozgó szereplő. Ezeken kívül eheti válogatásunkban egy magyar és egy magyar vonatkozású klipet is mutatunk, az előbbiben nagyjából nem történik semmi, az utóbbiban viszont lányok csókolóznak egy meztelen, kövér férfi hasán ülve, mindez pedig baromira bejött egy manapság fontos brit lemezkiadónak. Nézzük!


arctic monkeys tv on the radio klip klipmegosztás nerina pallot ikonika szélső érték



2011.04.15. 13:57 – sixx

Zakk Wylde beugrott az American Idolba

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Kicsit megpohosodott Zakk az utóbbi pár hónapban, de gitározni még nagyon tud, és besegített a Megasztár amerikai anyasorozatában induló James nevű kőmetálos arcnak, aki nem mellesleg Tourette-szindómás is - kész csoda, hogy még nem szavazták ki. Mondjuk, hangja is van a csákónak. (Ja, és csak úgy mellékesen megjegyezzük, hogy június 29-én jön a Black Label Society Budapestre.)


videó tehetségkutató zakk



2011.04.15. 13:30 – lánggitár

Nagyon sokáig nem gondoltam, hogy zenével fogok foglalkozni - interjú Váczi Eszterrel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Nem láthatjuk Váczi Esztert nap, mint nap a bulvárlapok címoldalán, a JAZZ+AZ egykori énekesnője ettől még nem tűnt el: 2002-ben új formációt alapított. A harsány nyilvánosság helyett a nívósan makacs szakmaiság mellett döntött. Zenekarával a napokban kiemelkedő zenei elismerésben részesült. Együttese, a Váczi Eszter Quartet április 18-án, a Kabaré24-Mikroszkóp színpadán veheti át a „Vissza hozzád” című albumukért járó platinalemezt. Tíz éve ez az első platina-elismerés, melyet hazánkban dzsesszlemez kap.


interjú jazz platinalemez váci eszter



2011.04.15. 11:09 – Hankó Viktor

Néha megtörik a hangod – Avishai Cohen-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Néhány hete járt Budapesten az izraeli bőgős, aki jó pár évet lehúzott a New York-i dzsessz világ berkein belül is. Zongorázott, basszusgitározott, végül pedig megtért a bőgő mellett. Zenéjében igyekszik mindent visszaadni abból, amit látott, vagy hallott: van, hogy héberül énekel, van, hogy spanyolul, a számokban akad az izraeli dallamvilágból származó futam, de akad a füstös amerikai világból is egy-két elem. Nemrég jelent meg új, Seven Seas névre hallgató albuma, amelyet a Művészetek Palotájában mutatott be a teltházas Fesztiválszínház teremben. Én ugyan nem voltam ott a koncerten, de szerencsére már a Müpába is bekúszott az új világ: a neten legalább négy vagy öt kameraállásból, élőben követhettük a fejleményeket. Ez alapján állítom, hogy egy jó hangulatú, isteni koncert volt. Másnap beszélgettünk egy Feneketlen-tó mellett lévő szállodában, épp ebédidőben.


interjú jazz avishai cohen



2011.04.15. 09:54 – lánggitár

No Age az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A No Age hétfői fellépése azon esetek közé tartozik, amikor az idő és a hely is megfelelő. Az idő azon túl, hogy április 18 azért, mert az amerikai lo-fi duó tényleg a lehető legaktuálisabb, a hely pedig azért, mert végre nem kell Bécsig utazni egy ilyen koncertért. Manapság már nem olyan meglepő, ha egy zenekar mindössze két tagból áll, de az épp harmadik lemezét turnéztató No Age ehhez képest is letaglózóan jól szól. Kicsit azért megdobja a dolgot, hogy a megszokottól eltérően nem a gitárosként üzemelő Randy Randall, hanem a dobok mögött ülő Dean Spunt látja el az énekesi feladatokat. A képlet annyira nem is bonyolult, voltaképpen tipikus Sonic Youth környékéről azonosítható amerikai alternatív rockdalokat játszanak el sok liternyi savval leöntve.


indie ajánló rock lo fi no age kanagawa



2011.04.14. 12:03 – maUgly

Nácik az űrben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Haunebu – My Father Was A Master Blacksmith
(Szerzői kiadás)

A történelmi mendemondák szerint a náci Németország több repülő csészealjat is kifejlesztett, méghozzá három különböző méretben, amelyeket aztán Haunebunak neveztek el. A legenda szerint ez a sajátos tömegközlekedési eszköz előbb az Antarktiszra, majd a Holdra repítette a vesztes háború következményei elől menekülő német vezérkart. Bármilyen letaglózó is a földönkívüli nácik meséje, a sztorit felspékelő Ernst Zündel idővel beismerte, hogy az általa terjesztett sci-fi valójában csak élénk fantáziájának szüleménye, tudományosan teljesen megalapozatlan. Hogy létezik egy hazai zenekar, amelyik az űrben tanyát vert nácik misztikus csodaszerkezetéről nevezte el magát, az csakis annak jófejségét hivatott propagálni.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,3/5)

lemezkritika rock stoner ezt hallgasd haunebu



2011.04.14. 09:50 – lánggitár

Két politikus fellépő az Exiten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A szerbiai Exit ismét bedobott két nevet a Balaton Sounddal idén is egy időben rendezett fesztiválra. Tehát ha minden igaz, akkor azok, akik július 7 és 10 között Újvidéket választják, két mély, politikai üzenetekkel terhelt koncertet is láthat a Main Stage-en: a Sri Lanka-i származású Mathangi Arulpragasam, ismertebb nevén M.I.A. épp harmadik, MAYA című, minden eddiginél agresszívebb lemezének turnéjával jut el a Magyarországtól pár órányi távolságra lévő Újvidékre, hogy elrappelje és kiabálja a világ gondjait, kiegészítve ezt olyan elképesztő slágerekké vált dalokkal, mint a Gettómilliomos film sikere okán nagyon befutott Paper Planes vagy az XXXO. A művésznő show-ján kívül a már Magyarországon is többször koncertezett, 1979-ben alakult Bad Religion fellépése tűnik érdekesnek, akik a punk rock egyik legpolitikusabb csapatának számítanak már évtizedek óta. Ők a tavalyi, The Dissent Of Man című lemezüket turnéztatják az európai fesztiválokon.


fesztivál hír bad religion mia exit 2011



süti beállítások módosítása