2011.07.17. 10:00 – mista

Nemi szervek tánca - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Arctic Monkeys új kislemezéhez egy Super 8-as klipet forgatott, a Strokes tagjai körül pedig megállás nélkül forog a kamera és ugrál a digitális háttér. A Watch My Dying egy fiatal nőre tetoválja egy régi dalának szövegét legújabb videójában, a Soerii & Poolek Fluor Tomival közös számának klipjében pedig tejjel öntenek le egy meztelen nőt és nemi szerveknek öltözött emberek táncolnak. Ezen kívül eheti klipválogatásunkban itt van még a Kelemen Kabátban első videója is, ami a kilencvenes évek legrosszabb pillanatait idézi, és nagyon görcsösen próbál rettentő humoros lenni.


arctic monkeys the strokes klip fluor watch my dying klipmegosztás soerii es poolek kelemen kabátban



2011.07.16. 15:39 – Lángoló Gitárok

The Adventures of Rain Dance Maggie - Új Red Hot Chili Peppers-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Hivatalosan július 18-án jelent volna meg a The Adventures of Rain Dance Maggie című új Red Hot Chili Peppers-kislemez, de a szám már 15-én kiszivárgott az internetre, így lényegében bárki számára elérhetővé vált. Mellesleg pont a zenekar rakta ki véletlenül egy nagyon rövid ideig a saját weboldalára, de ennyi is elég volt, hogy pillanatok alatt elterjedjen. Az augusztus végén megjelenő I'm With You nagylemezen lévő dalt akár itt a Lángoló Gitárokon is meg lehet hallgatni. 


rock red hot chili peppers hír



2011.07.15. 15:00 – mista

Burn Studios: forradalmasítani a zenefelhasználást

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az idei Balaton Soundon volt a hajnalig tartó veretésre kialakított megannyi helyszín között egy különösen érdekes is, ahol esténként a Radio B.R.O. szervezésében zajlottak az események, de nem ez volt itt az igazán izgalmas, hanem hogy délutánonként workshopokat tartottak, amin különböző szakmabeli meghívottak segítségével mutattak be egy új, nemzetközi csapat által fejlesztett, magyar vonatkozással rendelkező közösségi zenehallgató és zenekészítő oldalt, a Burn Studiost, ami az ismert energiaital-márka támogatásával jött létre.

A Burn Studios lényege, hogy olyan lehetőségeket egyesít magában, amik eddig mind csak különböző webes felületeken, vagy drága szoftverek segítségével voltak elérhetők. A zenehallgatás, a zenemegosztás, valamint a zeneszerzés, a közösségi, kollektív alkotás lehetőségét kínálja a felhasználóknak, ráadásul ingyenesen, egyetlen regisztrációért cserébe.


zeneipar richie hawtin elektronikus david guetta sasha electro balaton sound elektro burn simon iddol burn studios



2011.07.15. 14:00 – mista

Random poszt: Spanyol popzenével a dögmeleg ellen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Még tavaly ősszel írtunk kritikát a nagyszerű El Guincho Pop Negro című albumáról, aminek egyetlen hibája kizárólag az volt, hogy egy bődületesen nyári hangulatú lemez, mégis ősszel jelent meg. Éppen ezért, most, hogy ismét nyár van, ráadásul igazi dögmeleg, elképzelni sem tudunk ennél ideálisabb zenét voltaképpen bármihez. Brit tudósok ráadásul bebizonyították, hogy hallgatása legalább 82,5%-al csökkenti az agyvíz felforrásának esélyét egy átlagos hétköznapon, hétvégén pedig ez a szám elérheti akár a 91%-ot is. Még szerencse, hogy a Young Turks kiadónak köszönhetően az egész lemez meghallgatható a Soundcloudon.

Ráadásul a Bombay című számhoz készült annak idején egy igazán nagyszerű videó (a tovább után), amit a heti klipmegosztásainkat rendszeresen olvasók reméljük, már kívülről tudnak, hiszen még a tavalyi év legjobbjai közé is bekerült, és azóta sem győzzük eleget dicsérni.


pop elektronikus klip electro elektro canada el guincho random poszt



2011.07.15. 12:50 – lánggitár

Új Blink-182-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A nemrég ismét összeállt zenekar meghallgathatóvá tette az első dalt a készülő hatodik lemezről. A Blink-182 2003 óta nem adott ki lemezt, azóta a frontember Tom Delonge leginkább az Angels and Airwaves nevű indie-ben utazó zenekarával volt elfoglalva, de most úgy tűnik, visszatért a deszkás punkhoz.


pop rock hír blink 182



2011.07.15. 10:40 – Lángoló

Nővé operálják a Life Of Agony énekesét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Keith Caputo, a Life Of Agony énekese Twitterén jelentette be, hogy nővé válik. Ezzel együtt már mint nő utal magára, illetve a Twitterén is mint Keith Mina jelenik meg. A Life Of Agony jelenleg búcsúturnéját tartja, egy rajongói kérdésre pedig Caputo azt válaszolta, hogy a nővé válásának semmi köze ahhoz, hogy a zenekar nem folytatja, ez már jóval a bejelentés előtt eldőlt. Akik követik Caputo pályafutását, azokat egyébként valószínűleg nem éri igazi meglepetésként a hír, egyebek mellett Got Monsters című számának tavalyi klipje is az énekes identitásválságát járta körül. A videó a tovább után megnézhető, de annak idején az egyik klipmegosztásban is írtunk róla. A 37 éves énekes(nő) egyébként szólóban is igen aktív, és kifejezetten szeret Magyarországra járni koncertezni.
UPDATE: Egyes források szerint Caputo nem operáltatja át magát, csak mostantól nőként éli tovább az életét.


metál hardcore hír life of agony keith caputo



2011.07.14. 17:54 – sixx

Harmadjára csak összejött a Whitesnake-nek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

David Coverdale és gyakran változó összetételű zenekara, a Whitesnake harmadjára járt Budapesten úgy, hogy annak koncert is lett a vége, mert voltak ők itt még egyszer, csak akkor leszakadt az ég, majd a Pecsa  szabadtéri színpad teteje is, elázott a cájg, mi meg mehettünk haza csalódottan. A legjobban azt sajnáltam, hogy nem láthattam élőben a Tommy Aldridge dobosból és Marco Mendoza bőgősből álló ritmusszekciót, pedig erre a Live...In the Still of the Night DVD óta kibaszottul vártam már.


kritika rock koncert whitesnake



2011.07.14. 17:17 – lánggitár

Ingyenes Ghostpoet a Gödörben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A brit urban színtér egyik legnépszerűbb képviselője, Ghostpoet Budapestre jön zenekarával. A debütáló lemezét tavaly kiadó, és több szép elismerést is begyűjtő MC ráadásul ingyenesen ad koncertet a Gödör teraszán. A nigériai-dominikai felmenőkkel rendelkező, de Londonban felnőtt Ghostpoet valami olyasmi, amit a Tricky csinálna, ha most kezdené el pályafutását: a trip-hopos háttér mellett nagy hatással volt belassult, és teljesen szétesett szövegelésére a dub, hip-hop, és soul is. A rideg városi hangulatot megteremtő zenére valószínűleg nem fogja szétverni a helyet a közönség, de az garantált, hogy a lüktető basszusokra, és sötét szintetizátorokra épülő zenére kellemeset fognak páran bólogatni július 24-én.


hiphop hír electro ghostpoet



süti beállítások módosítása