2012.01.04. 16:00 – Lángoló Gitárok

Több mint 700 dalos Thin Lizzy-archívum került napvilágra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Valószínűleg nem véletlen, hogy Phil Lynott (a képen jobb oldalt) Thin Lizzy-frontember halálának évfordulójára időzítették azt a bejelentést, hogy egy titokzatos régi barát vagy Thin Lizzy-rajongó még tavaly fogta magát, besétált a Universalhoz, hogy a birtokában van egy több mint 700 dalos archívum, és ő azt ingyen odaadja a kiadónak. Állítólag Lynott a halálos ágyán adta oda ennek az ismeretlennek a rengeteg felvételt 26 évvel ezelőtt, aki azért titkolta eddig a hatalmas anyag létezését, mert nem talált olyan céget a publikálására, ami megfelelően gondozta volna az örökséget.

Tavaly viszont az Universal megjelentetett egy hétlemezes Thin Lizzy-dobozt a zenekar BBC-s felvételeiből, ami elegendő bizonyíték volt a rajongó számára, hogy jó kezekbe kerül az adomány. Jelenleg a zenekar még élő tagjai készítik elő kiadásra az archívumot, amiben nem csak a már ismert dalok alternatív verziói vannak, hanem eddig még nem hallott szerzemények is.

Aki nem tudná: a Thin Lizzy 1969-ben alakult Írországban, 12 nagylemezt adtak ki, rajtuk számos slágerrel. Phil Lynott, a zenekar fő dalszerzője 1983-ban szállt ki a csapatból, majd 1986-ban halt bele a drogok és alkohol okozta szövődményekbe (pont ma 26 éve). A csapatnak többször tagja volt a tavaly elhunyt Gary Moore is. A Thin Lizzy a mai napig koncertezik, lemezt viszont Lynott nélkül soha nem vettek fel.


rock hír thin lizzy



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása