2012.01.20. 15:30 – _fá_

Elegáns és tudatos – Beyoncé-lemezkritika

Ez történt még 2011-ben #11

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Beyoncé – 4
(Sony)

Beyoncé tökéletes. Jó hangja van, stílusos mozgása és emellett gyönyörű. Manapság ő áll legközelebb a díva szó klasszikus értelmezéséhez, tehát ahhoz a ponthoz, amikor egy nőnek illett kicsit távolságtartónak lenni. Eddigi lemezeivel nem mindig sikerült kifejeznie ugyan, de az egyszerűen 4 címet kapott produkció pontosan ezt az attitűdöt tükrözi: semmi túlzott harsányság, nem akar arcbamászni, viszont minden elemében elegáns és tudatos. Beyoncé ráadásul végre stúdióban is használja az amúgy szinte minden egyéb helyen megcsodálható erőteljes hangját, aminek hallatára eloszlanak a kétségek: ez a nő nem véletlenül tart ott, ahol tart. Még a közreműködőit is az r&b és hip-hop legnagyobb gentlemenjei közül választotta: Andre 3000 és Kanye West neve biztos márkának számít. Persze szeretem a lecsupaszított gitárokat, az ordibálva tajtékzó énekeseket, sőt, még a kurvás nőket is, de azért néha jó előszedni egy ennyire felnőtt lemezt.

Beyoncé az album kapcsán videoklipek egész sorával bombázta a világot a 2011-es évben, ezek mindegyike, valamint pár koncertfelvétel látható az alábbiakban. A válogatás bemutatja a lemez zenei anyagának nagy részét, a videók az album számlistájának sorrendjében követik egymást.

A lemezen ebben a számban szerepel Andre 3000 és Kanye West (eredeti verzió itt), akik társszerzői is a dalnak, de a hivatalos klipben egy saját szöveggel J. Cole hallható:

A lemez megvásárolható a Bookline.hu-n.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (1,7/5)

lemezkritika pop hiphop r&b beyoncé



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása