2012.03.27. 14:45 – Lángoló Gitárok

A Black Keys dobosa szerint Sean Parker egy seggfej

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Patrick Carney a Black Keys dobosa szerint Sean Parker, a Napster alapítója és a Spotify elnökségi tagja egy igazi seggfej. Az zenész arra reagálva fejtette ki véleményét egy amerikai rádióműsorban, hogy Parker az austini SXSW fesztiválhoz kapcsolódó zeneipari konferencián azt állította, a Spotify a következő két évben több pénzt termel majd a zeneiparnak, mint az iTunes. Carney szerint senkinek sem lenne szabad megbíznia egy ilyen emberben, mint Sean Parker, aki tetemes vagyonát zenészek meglopásával szerezte.

"Ennek a fickónak kétmilliárd dollárja van, amit azzal keresett, hogy kitalálta, hogyan lehet ellopni a jogdíjakból befolyó pénzt a zenészektől. Nem igazán lehet megbízni egy ilyen emberben." – mondta Carney, utalva Parker napsteres múltjára.

A zenész mindehhez hozzátette, egyáltalán nincs ellene az olyan online zenei szolgáltatásoknak, mint például a Netflix, de addig nem teszik minden zenéjüket hozzáférhetővé az ilyen helyeken, amíg nem nincs elegendő regisztrált felhasználó ahhoz, hogy ennek igazán értelme legyen.

"Bízzatok bennem, Dan (Auerbach, a frontember) és én szeretünk pénzt keresni, és ha ez az egész tisztességes lenne a zenészekkel szemben, már rég benne lennénk. Nem szeretném azt látni, hogy ennek a Sean Parkernek bármi is összejön. Ha a Spotify előáll valamivel, amiért az emberek tényleg hajlandóak lesznek fizetni, biztos vagyok benne, hogy az iTunes is meg fogja csinálni a saját szolgáltatását, és ők legalább valóban korrektek a művészekkel szemben." – tette hozzá Patrick Carney.

Úgy tűnik egyébként, hogy a Black Keys tagjai mostanában szeretnek beszólogatni: tavaly például egy interjúban azt mondták, szerintük a rockzene többek között azért haldoklik manapság, mert a közönség tökéletesen elégedett azzal, hogy olyan együttesek legyenek a legnagyobb rocksztárok, mint a Nickleback, "ezzel elfogadva, hogy a világ legnagyobb rockzenekara szar".

Mindezzel kapcsolatban nemrég a kanadai MTV-nek nyilatkozva szintén Patrick Carney igyekezett bocsánatot kérni a Nickleback tagjaitól, amikor is azt mondta, hogy nem akarták direkt őket kiemelni, pusztán csak kicsúszott ez a rossz mondat a szájukon. Majd hozzátette: "vannak a Nicklebacknél sokkal rosszabb zenekarok is, talán" – ezzel kapcsolatban pedig ott rögtön ő maga is beismerte, hogy ez egy meglehetősen rosszul sikerült bocsánatkérés volt.


rock zeneipar hír blues the black keys lemezipar garázs rock sean parker nickleback



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása