2012.04.25. 14:30 – Lángoló Gitárok

Dorfmeisterrel nyit Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Richard Dorfmeister downtempo-legendával nyitja kapuit Budapest legújabb szórakozóhelye a Park. A május 3-i nyitónap Dorfmeister mellett a jamaikai Ras MC T-Weed is fellép. Az akár 12 ezer ember befogadására is alkalmas, szállítmányozási konténerekből épült szórakoztató-központ öt különböző helyszínen kínál majd programokat elektronikus produkcióktól kezdve élőzenén át a retródiszkóig. A Park öt hónapig üzemel majd és naponta délután öttől, másnap hajnali ötig tartanak a programok. Az eddig bejelentett külföldi fellépők listáján szerepel Boban Markovic, a két drum and bass sztár Andy C és Goldie, a hazánkba rendszeresen visszajáró Dub Pistols és a volt faithlesses Sister Bliss. Emellett rengeteg magyar előadó is fellép majd a Parkban, köztük egy közös slam poetry esttel és élőzenei kísérettel jelentkező Punnany Massif, Hősök, DSP és az Akkezdet Phiai, de lesz ’90-es évek parti is a Hip Hop Boyzzal, Ámokfutókkal, Happy Ganggel és az UFÓ-val, ahogy Nagy Feró és a Beatrice illetve a Bikini is fellép majd a Parkban.

A Park egyébként a Soroksári út közlekedési csomópontjában, a ferencvárosi Közvágóhíd ipartörténeti övezetében, a Millenniumi városközpont szomszédságában fekszik. A szervezők szándéka szerint egyedi építészeti karakterisztikájú, környezettudatos megoldásokkal, szállítmányozási konténerekből kialakított modulrendszerű 11 ezer négyzetméter alapterületen elhelyezkedő építmény- és park-együttes a Dinamo Építészcsoport és Rimóczi Imre építész elképzelései szerint készül. A szerdai sajtóbejáráson elmondták, hogy a Park építészeti és környezeti kialakításánál az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy olyan folyamatosan működő fesztiválhelyszín legyen, amely a tömegrendezvényekhez magas színvonalú, megbízható szolgáltatásokat és infrastruktúrát biztosít, továbbá az események valamennyi technikai és biztonsági követelményét professzionálisan kielégíti.

A Kultúrtér Kft. szervezésében működtetett, több tízmilliós magánberuházás eredményeként létrejövő Park tematikus koncerthelyszínei olyan egész estés bulihelyszínek, ahol a szinte az összes könnyűzenei műfajt le szeretnék fedni. A Pop-Art Electronic fedett az underground és az elektronikus zenei műfajok fő helyszíne lesz, a Retró Kert két táncterén a névből is kitalálható slágerdiszkó lesz, a Park Nagyszínpad 10 ezer főt befogadni képes táncterén és 160 négyzetméteres színpadán a népszerűbb hazai és külföldi zenekarok, DJ-k fellépéseit láthatjuk majd öt hónapon keresztül. A látványosnak ígért Soproni Dómban a magyar alternatív zene és a sportközvetítések kapnak majd helyet, a Hoppá! pedig zártkörű klubként, saját tetőterasszal és közösségi tereivel a hazai és a nemzetközi művészeti színtér kreatív találkozóhelynek képzelik el a szervezők.

A zene mellett multikulturális központként is szeretnének üzemelni. Reményeik szerint képzőművészeti kiállításoknak, színházi- és táncszínházi eseményeknek, könyvbemutatóknak, író-olvasó találkozóknak, alkotó közösségeknek és civil-szervezeteknek is találkozó helyévé válik. A nagyratörő víziójukról így nyilatkoznak a szervezők: „Szándékaink szerint a Park olyan megkerülhetetlen közösségi és buli-helyszíne lesz Budapestnek, a kulturális sokszínűségéről méltán ismert Ferencvárosban, amely vidékről és külföldről is rengeteg vendégre, igazi turista-invázióra is méltán számíthat.”

A Park, alaptevékenységén túlmenően, valódi és aktív részese kíván lenni szűkebb környezetének, otthonának, Ferencváros kulturális életének is. Ezért a 2012-es évre a nyitást követően elindítják „A Park Ferencváros Kulturális Életéért” programjukat, amelynek keretében több ferencvárosi közösséggel, intézménnyel és alkotó-csoporttal is tervezik az együttműködést.


hír park dorfmeister



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása