2012.05.02. 11:30 – Lángoló Gitárok

Filmet rendez Dave Grohl

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A sztahanovista, munkamániás Dave Grohl számtalan zenei projektje mellett úgy tűnik, még mindig nem nyugszik, és a nagyjából a nullához konvergáló szabadidejét filmkészítésre fordítja, csak hogy tutira ne unatkozzon. A Foo Fighters frontembere persze nem valami akciósztár lesz egy következő kasszarobbantó hollywoodi moziban, marad a zene közelében: a legendás kaliforniai Sound City stúdióról forgat dokumentumfilmet. Nem meglepő Grohl választása, annak idején itt készült többek között a Nirvana Nevermind című albuma is, amin még mint dobos munkálkodott, és ami a 20. század végének évek egyik legfontosabb albumaként vonult be történelembe. A Nirvana mellett továbbá olyan zenekarok és zenészek vették fel lemezeiket a hatvanas évek végétől 2011-ig működő stúdióban, mint Neil Young, a Fleetwood Mac, Tom Petty, Johnny Cash, Ronnie James Dio, a Judas Priest, a Tool, a Kiss, a Slayer, a Sepultura, a Motorhead, a Guns N’ Roses, a Metallica, vagy a Red Hot Chili Peppers. Sőt, nem sokkal a stúdió megnyitása után, 1969 nyarán, néhány hónappal az őrült, gyilkos ámokfutása előtt még Charles Manson is készített itt pár felvételt. A lapozás után a film két rövid előzetesét is megmutatjuk.

A zenésznek egyébként állítólag akkor jött az ötlet, hogy filmet készítsen a stúdióról, amikor tavaly a bezáráskor megvette az 1972 óta ott használt Neve 8028-as felvevőpultot, amin a fent sorolt zenekarok és előadók közül sokak lemezei készültek. A produkcióban az eddigi hírek szerint sztárzenészek egész sora szólal majd meg és meséli el a legjobb élményeit a stúdióról.

A nem meglepő módon Sound City című filmet Grohl rendezőként jegyzi, az írója Mark Monroe, a vágója pedig Paul Crowder lesz, a terjesztéséről pedig a Foo Fighters lemezeit is kiadó Roswell Records részeként működő Roswell Films gondoskodik majd.

A filmmel kapcsolatban a napokban egyébként az alább látható kézzel írt promóanyag is megjelent a neten, amit állítólag maga Grohl írt.


film mozi rock hír nirvana dokumentumfilm dave grohl foo fighters



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása