2012.06.03. 13:20 – Sajó Dávid

Kínai hercegnő vagy egy kokainozó plüssmókus? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A héten számos ismert zenekar rukkolt elő új videóval, amelyek közül van olyan, amit akár most 2012 egyik legjobbjai közé sorolnánk. Ez Jay-Z és Kanye West közös produkciója, amit a zseniális Romain Garvas rendezett. Szórakoztatóságban azonban hadra kél vele El-P drogmámoros ámokfutása egy junkie plüssmókussal. Az immár trióként visszatérő The Cribs megidézi a ’90-es éveket, Nas pedig lányával való kapcsolatáról forgatott egy tanulságos videót. Lesz egy vadiúj dEUS-klip is illetve egy igazi glampopos Scissor Sisters sörreklám is. Az Offspring él, de semmiképp sem virul, ahogy a Linkin Park sem unta még meg saját magát. Van új Coldplay-videónk is Rihanna vendégszereplésével, sőt, a Flaming Lips is meztelenkedett egy jót ismét. Végezetül a popvideók két véglete következik, egy egészen fantáziadús sci-fi disztópia Adam Lamberttől és egy fájóan semmilyen képanyag Kylie Minogue-tól. 

Coldplay feat. Rihanna - Princess Of China

Elég sokat lehetett hallani a Coldplay Rihannával közösen rögzített Princes Of China daláról, így igazából az a csoda, hogy csak most készült el rá a klip (igaz, részletet már láthattunk belőle, mikor a netre kiszivárgott az a videó, amit a Coldplay a koncerteken használ Rihanna hús-vér megfelelője helyett). Aki látott már az utóbbi évtizedben, rengeteg pénzből készült kínai kosztümös filmeket, az sok utalásra lehet figyelmes a szándékosan mozis stílusú giccses videóban, amit Adria Petty és Alan Bibby rendezett. Repkedő harcosok, hatalmas dobok, gigantikus épületek stb. Igazából csak a két főszereplő nem ázsiai származása lóg ki a környezetből, de ilyen apróságokra nem adunk.

El-P – The Full Retard (+18) 

A brooklyni El-P kétségtelenül az egyik legérdekesebb figurája a New York-i hiphop szintérnek, amit mi sem példáz jobban, minthogy legutóbbi Cancer 4 Cure című lemezét a főleg blues és rockzenekarokkal foglalkozó Fat Possum kiadó jelentette meg. Erre az albumra készült a The Full Retard aminek videoklipje egy Félelem és reszketés Las Vegasban-szerű drog, alkohol és erőszak fűtötte ámokfutás, ahol El-P társa egy félszemű plüssmókus. A meglehetősen elnyűtt kisállat rommá kokózza magát, miközben egy UZI-val hadonászik szájában cigivel, lába között prostikkal. A végén még a saját lelkiismeretét is szitává lövi, hogy aztán magába golyó helyett heroint küldjön. 

Jay-Z & Kanye West – Church In The Wild 

Teljes biztonsággal kijelenthetjük, hogy a Church in the Wild már most 2012 egyik legjobb videoklipje. Romain Gavras kultrendező ismét kitett magáért igaz, a Justice Stress című számához készült videóban már megmutathatta mennyire jól ért a nyers erőszak és brutalitás művészi ábrázolásához. Az idén MIA Bad Girls klipjével már egyszer nagyot robbantó görög-francia rendező most Jay-Z és Kanye West Watch The Throne lemezéről kölcsönzött egy dalt, amit Prágában vettek fel összesen 200 statisztával. A rendőrök és rendzavarók összetűzését tipikusan gavrasos módon rögzített, belassított képek egyszerűen nem tudnak hibázni, minden pillanatuk egy gyöngyszem, főleg az a jelenet, ahol egy középkori lovaspárbaj elevenedik meg előttünk. Csak itt egy felkelő rohan zászlórúddal egy lovasrendőr felé.

The Cribs – Glitters Like Gold 

Manapság ha valaki VHS vagy 16 mm-es minőségű videoklipet készít nem biztos, hogy több célja van annál, hogy felpattanjon a hipsztervonatra. A brit The Cribs-et ezzel semmiképpen se vádolhatjuk. A zenekar szerette volna megidézni a régi VH1-os klipszemléket, ahol különböző kis információkkal látták el a nézőket az együttesről ilyen felugró buborékokban. Akik láttak akkoriban ilyen műsort, azok biztos mosolyognak egy sort a képeken és az egyébként totál grunge-osan kinéző srácokon. A Johnny Marr kiválásával trióvá alakuló Cribs egy hónapja jelentette meg ötödik stúdióalbumát, az In The Belly Of The Brazen Bullt.

Nas – Daughters

Nas júliusban jelenteti meg Life Is Good című stúdiólemezét, aminek egyik dalához készített egy magánéleti ihletésű videót. Lányának, Destinynek felnőtté válása nem ment egyszerűen a családban. A sajtó foglalkozott azzal, amikor Instagram-fotót készített egy rakás óvszerről és apucitól kapott hófehér Mercedesét elnevezte Kokainnak. Ezeket a történeteket meséli el Nas, és beszél arról milyen lányos apaként megérni, hogy lassan felnőtté válik a gyerek. A Destiny szemszögéből forgatott videó végigkíséri a lány születését egészen addig ameddig elhagyja a családi fészket.

Scissor Sisters – Baby Come Home 

Pár napja jelent meg a Scissor Sisters Magic Hour című nagylemeze, amiről már mi is mutattunk videót, most pedig ismét új munkával jelentkezik a glampop zenekar. A Baby Come Home klipjében láthatjuk a srácokat apácajelmezben, vikingnek öltözve és matrózruhában is, amivel kitalált sörmárkákat keltenek életre, hogy aztán egy össznépi táncparádéban csúcsosodjon ki a produkció.

 dEUS – Quatre Mains 

A dEUS szinte a semmiből jelentette meg Following Sea című albumát, ami alig fél évvel követi előző lemezüket, a Keep You Close-t. A frontember Tom Barman nem csak rendezte az újgenerációs szovjet kémfilmekre emlékeztető videót, de a belga énekes most először énekel franciául egy dEUS-dalban. Legutóbbi klubkoncertjük (interjú Stéphane Misseghers dobossal itt) után nyáron a Szigetre is ellátogató együttes Quatre Mains című dala egyébként a jazz-zsargonban is használt négykezest jelenti, de a Google Chrome-logóra – vagy inkább egy amerikai gyerekjátékra – hasonlító szerkezet jelentését mindenki fejtse meg maga. 

The Offspring – Days Go By 

A ’90-es évek végi poppunk zenekarok lejárt szavatosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az alábbi Offspring-videó. Dexter Hollandék rendesen megöregedtek, ezért nem csoda, hogy a Days Go By egy olyan kiherélt Foo Fighters-számra hasonlít, aminek a golyóit a Nickelback-tagokéval pótolták. A videó tele van indokolatlan szaturációval és képátúszással, miközben annyira feel good próbál lenni, mintha Dexter Holland még mindig egy szörfdeszkán süttetné a hasát California Beach-en. Egyébként új lemez is jön tőlük nemsokára, és a tavalyi katasztrofális Blink-182 visszatérés után már tényleg csak a Sum 41-ra várunk, hogy végleg beverje az utolsó szöget a poppunk koporsójába.

Linkin Park – Burn It Down

Ha már indokolatlan zenekari visszatérések! Lesz idén új Linkin Park-album is, amiről az első kislemezhez készült ez a videó. A zenekar továbbra is ragaszkodik ehhez a kissé sci-fis, digitalizált hangulathoz, na meg a turntable-es taghoz, akinek jelenlétét ebben a dalban nem igazán tudom hova tenni, hiszen semmilyen hang nem utal arra, hogy szükség lenne itt két bakelit-lejátszóra. Aztán ez a véleményem megváltozik, amikor arról értesülök, hogy ő maga rendezte a klipet.

The Flaming Lips feat. Erykah Badu - The First Time Ever I Saw Your Face Read (18+)

A Flaming Lips hamarosan CD-n is megjelenő The Flaming Lips and Heady Fwends lemezéhez már készült pár igen bizarr videó, ebbe a sorba lép most be a The First Time Ever I Saw Your Face Read is. A klipben a ki tudja mit csináló zenekari tagokon kívül a dalban éneklő Erykah Badu lánytestvérét, Nayrokot is láthatjuk, sőt, őt láthatjuk csak igazán, ahogy mindenféle (testnedvnek tűnő) dolgot pakol/folyat a meztelen testére.

Adam Lambert – Never Close Our Eyes 

Adam Lambert azon kevés tehetségkutatókban feltűnt énekesek egyike, aki a verseny után is képes volt megmaradni a poppiacon. Olyannyira, hogy a Queen nyári turnéjára őt kérték fel az énekesi pozícióra. A Never Close Our Eyes klipjében Huxley Szép új világából ismerős környezetben láthatjuk Lambertet és elnyomott társait, akik végül fellázadnak a rendszer ellen. A leginkább egy identitászavaros Dragon Ball-karakterre hasonlító énekes videója egészen az utolsó fél percig kifejezetten élvezhető – természetesen lenémítva – csak aztán a videó végi táncolás annyira kizökkent az alkotás hangulatából, mint egy bollywoodi film zárójelenete.

Kylie Minogue – Timebomb 

Igen, Kylie Minogue sem maradhat ki az elektronikus tánczene széterőszakolásából. A Timebombban Kylie épp egy klipforgatásról rohan valahova Londonon keresztül, miközben olyan szuper érdekes dolgok történnek vele, mint felismerik a kocsiban, kiveri egy srác cuccait a kezéből és táncol is! Aszta! Ahogy a dal, úgy a klip is igazi semmilyen, gyárszalagról lepattant instantsláger, amit majd a plázák folyosóján meg a Rádió 1-en lehet hallgatni anélkül, hogy igazán bárkit is érdekelne.


klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása