2012.06.06. 09:00 – Lángoló Gitárok

Foo Fighters-tag játssza Iggy Popot a készülő CBGB-filmben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Taylor-Hawkins-e1338912221958.jpgElőre lelőjük a poént: természetesen nem Dave Grohl-ról van most szó, hanem a Taylor Hawkins dobosról. Nemrég még arról írtunk, hogy egy új menedzsmentnek hála lehet ismét megnyílik a legendás CBGB klub – igaz új helyszínen – most viszont egy készülő mozifilm részleteit tudta meg a Billboard. A New York-i punkszíntér egyik központjáról szóló alkotásban megkerülhetetlen, hogy számos közismert zenész is felbukkanjon, hiszen sok később kultikussá váló együttes is itt kezdte karrierjét, mint a Ramones vagy a Goldie. Közéjük tartozott az idén a Voltra is ellátogató Iggy Pop és a Stooges. A punklegenda bármennyire is jól tartja magát, azért korai énjét már nem tudná megfelelően hozni szélesvásznon, ezért a rá nagyon hasonlító Taylor Hawkins dobost kérték fel, aki néha a Foo Fighters koncerteken is magához ragadja a mikrofont.

A részletes szereposztás szerint Iggy Popon kívül Joey, Dee Dee és Johnny Ramone is feltűnik, ahogy Patti Smith, Richard Hell illetve Cheetah Chrome, de még zenei újságírás egyik emblematikus figurája Legs McNeil is. Érdekesség, hogy Dead Boysból és a Rocket From The Tombsból ismert Chrome-ot az a Rupert Grint fogja játszani, aki a Harry Potter-filmsorozatban Ron Weasley-t alakította.

Azért Dave Grohl se marad ki a filmezésből, hiszen jövő év decemberére készül el az ő rendezésében a Sound City Studiosról szóló dokumentumfilm. A legendás Los Angeles-i hangstúdió olyan remekműveknek adott otthont, mint a Nirvana Nevermindja, a Rage Against The Machine bemutatkozó korongja, de még Charles Manson sorozatgyilkos is beugrott ide annak idején egy hangfelvételre. Eközben forog már Jimi Hendrix önéletrjazi filmje is, amiben a gitárost André 3000 játssza az OutKastből.


film punk rock hír iggy pop foo fighters cbgb taylor hawkins



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása