2012.06.07. 17:20 – Lángoló Gitárok

Barátokkal a stúdióban - Óriás-stúdiósession (exkluzív premier)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

orias_DSC_4400.jpgKedden már beharangoztuk azt a stúdiósessiont, amiben az Óriás pár barát társaságában eljátszott néhány dalt élőben a SuperSize Recording stúdióban. Most a teljes videóanyagot bemutatjuk a hajtás után, amibe beletartoznak a zenekar saját szerzeményei, illetve a Karambol című 30Y-szám is. Illetve egy mini kérdezz-felek is van a videók alatt (a lejátszót lehet léptetni is, ha valakinek ilyenre támad ingere).

Honnan jött ez az ötlet? Miért találtátok ki, mit szerettetek volna megmutatni vele?
Ez egy izgalmas mezsgyéje a felvételeknek, se nem tisztán stúdió, se nem koncert. Valahol a kettő között. Külföldön a patinás stúdióknak általában van már hagyománya ezen a terepen. Azt gondoltuk, megmutatjuk, hogyan játszik a zenekar egy zárt térben, de barátokkal, felszabadultan, egyben. A vizuális megoldásokkal is szerettünk volna dobni egyet az összképen, köszönet érte Sándor Daninak és Bihari Eszternek.

Miben más egy ilyen felvétel, a munkafolyamat, mint amikor lemezt rögzítetek vagy éppen koncerteztek?
Sok mindenben egyezik, de rengeteg a különbözőség. A stúdiófelvételek a hangzás érdekében általában sávonként rögzítődnek, nekünk viszont a hangulat volt a legfontosabb, ezért egy térben voltunk. Inkább próbatermi hangulata volt a felvételnek, profi körülmények között rögzítve, a koncertekre jellemző drukkal.

Egy nap alatt rögzítettétek a felvételeket, de pontosan hány óra munkát is jelent ez összesen?
Reggeli érkezés után összeszerelés, beállás, aztán felvételek - mint egy koncerten. Csak itt azért alaposabban kipróbáltunk mindent mind a hangzás, mind a fények és a képfelvételek tekintetében. Reggeltől estig ott voltunk.

Hogy keveredett közétek Papp Szabi?
A tavalyi Gondalpos EP-nk egyik dalában, a Mindenki írjában énekelt, mégpedig azért, mert nagyon szeretjük, és abszolút az ő karakterével él együtt igazán ez a dal. Amikor kitaláltuk a stúdiókoncertet, örömmel mondott most is igent.

És a többiek?
Beck Zoli és Varga Ádi a 30Y-ból jöttek, az elmúlt években barátkoztunk össze, Ádi a legutóbbi anyagunk társproducere is volt. Bátor Gergővel még az annabarbiban zenéltünk együtt, az volt az első rendes zenekarunk. A barátság azóta is töretlen. Szepesi Matyi szintén régi barát, a Konyha zenekar frontembere, mindamellett, hogy ő a menedzserünk is. És egy kiváló gitáros: a próbákon egyből ráérzett az Óriás ízére.

Ahogy mondtad, Bátor Gergő még az annabarbiban zenélt veletek, nem gondoltatok rá, hogy újraélesszétek a legendás zenekart?
Évről évre megkeresnek ezzel bennünket, nagyon jó barátok maradtunk mindannyian, szóval semmi sem lehetetlen. Úgy tűnik - és ez jóleső - , hogy nem csak nekünk szép emlék az annabarbi.

orias_DSC_4366.jpg

Felvettetek egy feldolgozás számot is, a 30Y Karambol című dalát.
A 30Y zenekarral sokat játszottunk együtt az elmúlt években, és szinte kivétel nélkül rendkívüli élmény volt együtt koncertezni velük. Emberileg is remekül összepasszol a két zenekar, egyik alkalommal pedig megleptük őket ezzel a feldolgozással. Kicsit átformáltuk a dalt a mi képünkre, de szerettük volna, ha ők is részt vesznek ezen a felvételen, és a dalon belül kvázi adogatjuk egymásnak a zenei stafétát. Beck Zoli énekkel és gitárral szállt be, az egyébként basszusgitáron játszó Varga Ádi pedig zongorázott a dalban. Meg még egy Óriásban is.

Mi minden vár az Óriásra a nyáron?
A fesztiválozás mellett elkezdjük feldemózni az új dalainkat. Van már egy jó gerinc, 5-6 dal, ami szép lassan akár egy nagylemezzé is összeérhet. Meg persze le is akarunk barnulni!

Fotók: Dobos Csaba


interjú premier rock exkluzív óriás 30y



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása