2012.06.09. 11:32 – Lángoló Gitárok

Axl Rose 16 ellensége

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

axl-rose_jpg_627x325_crop_upscale_q85.jpgA 21. században rock and rollt már csak nyomokban tartalmazó Guns N’ Roses frontembere közismerten egy nehezen kezelhető esetnek számít. Axl Rose szinte minden héten bekerül a hírekbe valamivel, legyen szó volt zenésztársai emlékének megtagadásáról vagy drága ékszereinek ellopásáról. Eközben évről-évre egyre több rajongónak lesz elege a zenekar és főleg Axl viselkedéséből és a színpadon illetve azon kívül tanúsított magatartásából. A Spinner magazin most összeszedte azt 16 dolgot, amitől Axl olyan frusztrált seggfej lett amilyen.

Pontosság

Na, igen, Axl egyik legádázabb ellensége. A koncertek világában sose volt kirívó dolog, ha a fellépő kisebb csúszással vagy késéssel érkezett a helyszínre, Axl azonban már szinte sportot űz ebből a szokásából. Rendszeresen órákkal később érkezik mindenhova, főleg a Guns N' Roses koncertjeire, amelyből az utóbbi időben már a közönségnek is elege lett és nem egyszer fütyülték ki vagy dobálták meg emiatt a színpadon.

Against Me!-zenekar

Az Against Me! floridai punkzenekar legnagyobb bűne, hogy a bemutatkozó lemezüknek azt a címet adták, hogy Újra feltalálni Axl Rose-t (Reinventing Axl Rose). Amikor a kritikusok által meglehetősen pozitív fogadtatásba részesülő album eljutott Axl Rose-hoz, ő dühében a falhoz vágta és elmondása szerint kis Against Me!-vudu babákat szurkál tűkkel az óta.

Kurt Cobain és Courtney Love

Most azt hagyjuk inkább, hogy ha létezne Cupidónak egy kárörvendő seggfej unokatesója, akkor Cobain helyett Rose-hoz kellett volna hozzámennie inkább. Így viszont a grunge házaspár találkozása ’92-ben Axl Rose-zal egészen másképp alakulhatott volna. A történet szerint az MTV Awards backstage-ében a gyerekükkel kajáló pár meglátta Axlt, és viccből odahívta hozzájuk. Mivel a Nirvana-frontember már akkor egy nagy viccnek tartotta a GNR énekesét, megkérdezte tőle: nem lenne-e a gyerekük keresztapja? Axl azonnal dühbe gurult, lekurvázta Love-ot és megfenyegette Cobaint, hogy összeveri. Később a Guns N' Roses hatalmas biztonsági őrei még bele is kötöttek Krist Novoselicbe. Onnantól kezdve egy ideig Axl Rose minden koncertjén elsütött valami Nirvanát gyalázó szöveget. Az esetnek külön pikantériát adott, hogy Kurt Cobain visszautasította Axl meghívását, hogy a Nirvana legyen az egyik előzenekaruk a Metallicával közös turnéjukon.

Metallica

Axl egy korábbi koncertjén – amelyet le kellett állítani, mert Duff McKagan elájult egy őt fejen találó vizespalacktól – James Hetfieldet egyszerűen rasszistának hívta, mert korábban ellene volt annak, hogy Ice-T és a Body Count nyisson előttük. Igaz, kivételesen most nem Axl volt a provokátor, mivel Hetfield a Rolling Stone magazinban a Guns N’ Rosest egyszemélyes zenekarnak titulálta, és őt tette felelőssé a Montreálban kitört balhé miatt is. A másik őt érzékeny érintő dolog az a videó volt, ahol James Hetfield halálra röhögi magát Axl riderén, amin az öltözői kívánságai vannak és szétcikizi miatta – ahogy ő hívja – Axl Pózt.

Mikrohullámú sütők (és az újságírók)

Egy zenésznek mindig különleges alkalom a szülőföldjén kell zenélnie. Ilyenkor sokszor megpróbálják még a maximumot is túlszárnyalni. Axl Rose-t azonban más fából faragták. Az említett közös Metallica-Guns N’ Roses-turné Indiana állambeli koncertjéről egy helyi újságíró mondott elég lesújtó véleményt Axl színpadi viselkedéséről – tessék elolvasni, nem tűnik ok nélküli lehúzásnak – amire a rocksztár személyesen egy faxüzenetben válaszolt. Az egészben nem is az a meglepő, hogy Axl semmi kivetnivalót nem lát a kétórás késésében, illetve a társadalom számára igenis szükségesnek tartja, hogy megossza nézeteit a világ dolgairól, hanem hogy jó tanácsként az javasolta az újságírónak: „a helyedben elkerülném a mikrót”. Máig nem derült fény az üzenet valódi jelentésére.

Sajtó

Az Axlhöz hasonló figurák nem igazán kedvelik a sajtót, az ilyen cikkek után meg főleg. Egy korábbi – azóta törölt, de itt megtalálható – Twitter-bejegyzésében féktelen haragra gerjed, amiért azt merték állítani, hogy a 2010-es kanadai turnéján kitiltott volna mindenki, aki Slash-pólóban jött a koncertre. Elmondása szerint az egész csak kitaláció és bassza meg a TMZ, a ContactMusic és a Spinner. Na meg basszuk meg mi is, hogy a Slash-ügy két évvel később valóban megtörtént.

Kerek görögdinnyék

Elképzelésünk sincs, mi lehet a problémája Axlnek a hagyományos görögdinnyékkel, de a pár hete a The Sun kezébe kerülő Guns N’ Roses riderből kiderül, hogy Axl egy rakás alkohol és rózsák mellett szögletes görögdinnyét akar majd a backstage-be. Az énekes volt olyan kedves és még azt is hozzáfűzte, hogy: „ezt az egzotikus gyümölcsöt nehéz összekeverni”. Ebben nem is szállnánk vitába vele.

eBay

A Spinner itt Axl egy korábbi Twitter-bejegyzését hozza fel példaként. Mi csak tippelni merünk arra, hogy nem igazán van ínyére, ha mások az ő relikviából szereznek pénzt.

Guitar Hero

Axl engedélyezte a videojátéknak, hogy a harmadik részben játszható dal legyen a Welcome To The Jungle, utána viszont nagyon kiakadt, hogy Slash játszható karakter volt benne, vagyis virtuálisan bárki elgitározhatta Slash-sel a Guns N’ Roses legnagyobb slágerét. Axl három évvel később 20 millió dolláros pert akasztott a készítők nyakába, azzal vádolva őket, hogy megtévesztik a rajongókat és hazugsággal táplálják őket. Természetesen mi sem értjük, miért nem DJ Ashba szerepel az olyan gitárlegenda mellett, mint például Tom Morello.

Begombolt ingek

Ugyebár minek többszázezer dolláros nyakláncot, ha senki se láthatja? Minek fizetek súlyos pénzeket a kozmetikusomnak, hogy a mellkasom olyan csupasz legyen, mint Billy Corgan feje? Hát kapja be mindenki, én már azelőtt köldökig látszódtam, mielőtt divatba jöttek volna az anorexiás könyvtárszakosok.

AxlRose.jpg

Születési neve

És egy bizonyos Irving Azoff. Az említett úriember egyike a zenekar volt menedzsereinek, aki egy bírósági tárgyaláson Rose-t a saját nevén William Baileyként szólította. Axl reflexből visszaperelte a nála sokkal hülyébb névvel rendelkező férfit, mivel a William Bailey név erőszakos apjának a hagyatéka, amely mélyről jövő fájdalmat okoz az énekesnek gyerekkori időszakából.

Zenész viccek

Axl tipikusan az a pali, akin látszik, hogy nem érti a viccet. Ezt az Offspring tagjai vagy nem látták vagy nem akarták látni vagy szimplán viccesnek találták felhúzni vele Rose-t. A punkzenekar azt találta ki, hogy a következő lemezüket a mindig csak ígérgetett, de soha meg nem valósuló alkotások szinonimájaként használt Chinese Democracynak fogja hívni, ha már a Guns N’ Roses évek óta képtelen megjelentetni. Axl - mint akinek elvették a játékát oviban – azonnal ügyvédeket küldött a kaliforniai punkrockerekre, akik persze rögtön azzal reagáltak, hogy igazából eszük ágában sem volt így elnevezni a következő lemezüket. Csak valaki nem érti a viccet.

Dr. Pepper

Az üdítőitalnak az volt a legnagyobb hibája, hogy ők is megpróbáltak viccelni. Azt találták ki, hogy ha még 2008-ban kijön a Chinese Democracy, akkor minden amerikai állampolgárnak adnak egy doboz Dr. Pepper üdítőt. A gond csak ott volt, hogy novemberben tényleg megjelent a lemez és az óriási érdeklődés miatt a Guns N’ Roses és Axl ügyvédei rendesen kiakadtak mondván, ezzel teljesen tönkretették a rajongók szemében a lemez megjelenésének varázsát. Egy későbbi interjúból azonban kiderült, hogy Rose kivételes módon megkérte ügyvédeit, hogy hagyják békén az italgyártó vállalatot és inkább az album kiadására fókuszáljanak.

Slash-pólók

Ehhez nincs mit hozzáfűznünk, tessék elolvasni erről korábbi hírünket.

Slash

Miközben Axl ezerrel azon van, hogy a legutolsó rajongója is szívből meggyűlölje a Guns N’ Rosest, Slash szép lassan élvezi inkább a zenetörténeti kult státuszát. teheti, hiszen a 2007-es önéletrajzi könyvében pontosan azokat az okokat sorolta fel kilépésénél, amelyek miatt sokan elfordultak a zenekartól: Axl tiszteletlensége a rajongók felé, erőszakoskodása, hogy a Guns N’ Roses név őt illesse jogilag is illetve társainak elüldözése azzal, hogy szimpla kisegítőzenészként kezelte őket. Onnantól kezdve kettőjük között megromlott a viszony, pedig 2006-ban Slash békejobbot nyújtani ment Axl házához, ahol azonban senkit sem talált. Rose verziója szerint persze másként történt a dolog, és Slash csak azért látogatta meg, hogy kimagyarázza magát, amiért szidalmazta csapattársait a Velvet Revolverben. Persze Slash-nek fogalma sem volt róla Axl miről beszél. Axl azóta Slash-t életének rákos daganataként jellemezte, amire a gitáros csak annyit mondott: Ja, ahogy érzed tesó, igazából tök mindegy mit mondasz.

Rock and Roll Hall of Fame

Várható volt, hogy egyszer a Guns N’ Roses is szóba kerül, mint lehetséges tagja a Rock and Roll Halhatatlanjainak. Azt azonban senki sem gondolta volna, hogy még egy ilyen fennkölt eseményen Axl Rose egyszerűen nem lesz hajlandó megjelenni. Az egész sztoritól annak idején mi is írtunk, tessék elolvasni.


rock hír guns n roses axl rose



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása