2012.08.24. 12:40 – Lángoló Gitárok

On Air - SoNaR-lemezpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sonar_onair_borito.jpgNemrég készült el a budapesti SoNaR zenekar második nagylemeze, amely itt a Lángoló Gitárokon hallgatható meg először. A 2004-ben alakult rockzenekar 2008-ban jelentette meg első, Celluloid című stúdióalbumát, amelyet a mostani, nyolcszámos On Air követ négy évvel később.

"Az új lemez, nagyon erős, és sok tekintetben szakít elődje hagyományaival: kiforrottabb, dinamikusabb, de egyben karcosabb is annál. Erőteljesebb az elektronika szerepe. A fülbemászó dallamokat határozott, erős groove-ok kísérik. Egy probléma van csak a lemezzel: rövid. Azonban nem enged. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy újra és újra hallgatom a dalokat, melyek az előző lemez összefűzött számaihoz képest különálló egységek. Hangulata, témái, lüktetése teljesen magával ragad. Nehéz szabadulni, ezt az élményt újra át kell élni. Egy percre sem hagy nyugton, nem lehet nem figyelni, és közben beránt egy sajátos világba, hordoz, emel, leejt, kalauzol. És csak hallgatom, figyelek, megnyílok." - mondja az új albumról Kovács Marcell billentyűs.

Itt meg is lehet hallgatni az egészet:


hír sonar poszt-rock



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása