2012.11.18. 13:07 – Sajó Dávid

Közeleg a világvége - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgA heti kliprovat különlegessége, hogy az amerikai Sufjan Stevens karácsonyi videóján kívül csak izlandi és magyar alkotások kaptak helyet a válogatásban. Előbbieket természetesen Björk és a Sigur Rós képviseli, utóbbiak közül megmutatjuk Kozma Orsi új videóját, a Mátranovák Company agymenését a felhőkről, a Gyík zenekar telepi romantikáját illetve az eheti kedvencünket, az Indygo apokaliptikus sci-fijét is.

Björk - Mutual Core

Most így elsőre nem jut eszünkbe olyan előadó, aki a Föld tektonikus lemezeit használta volna fel valamilyen videóban. Ezért Björk új klipje mindenképpen különleges, hiszen a kék hajú énekesnő derékig homokban bűvöli a körülötte lebegő földdarabokat, amely végül összeállnak egy nagy vulkánkitöréssé.

Sigur Rós - Valtari

Már nem is tudjuk hányadik videó készült el a Sigur Rós legutóbbi lemezének valamelyik dalához, mindenesetre itt egy újabb klip a Valtari című dalnak, amelyben egy férfi és egy nő táncolnak nagyon művészien, majd szép lassan egymásba gabalyodnak az alkotás végére.

Sufjan Stevens - I'll Be Home For Christmas

Sufjan Stevensnek hála idén végre van egy vállalható karácsonyi lemez, amelyen rajta kívül olyan zenekarokból szerepelnek vendégzenészek, mint a The National vagy az Arcade Fire. Az 58, 2006 és 2010 között elkészült számot tartalmazó kiadványhoz most egy ünnepi klip is készült, amiben egy kislányt követhetünk végig, ahogyan egy hatalmas házban szobáról szobára mászkálva egészen furcsa emberekkel és dolgokkal találkozik.

Kozma Orsi - Óceán

Új dalt és klipet készített Kozma Orsin, amelyben az énekesnő látható, ahogyan kezek tapogatják végig miközben egy táncoló férfi sziluettjét láthatjuk ahogy színes füst veszi körbe. Egy-két művészinek szánt képen és a táncoláson kívül nem igazán tudunk mást kiemelni a videóval kapcsolatban.

Indygo - Armageddon

Mindig nagy örömmel fogadjuk az olyan magyar videókat, amelyekben van valami eredetiség és képesek minőségben is megfelelni az elvárásoknak. Az Indygo zenekar klipje pont ilyen, amelyben egy szerelmes párra piknikezés közben robban rá az armageddon, elpusztítva mindent. A semmivé vált Földre később két asztronauta érkezik megvizsgálni a maradványokat, de aztán rájuk támad egy koszos vadember, akikkel a végén sikerült összebarátkozniuk. Azon ritka darabok egyike az Armageddon, ahol nem spóroltak a látványelemekkel és időt fordítottak arra, hogy azok profin legyenek megcsinálva. A jelmezek, a díszlet, a digitális utómunka és a forgatókönyv is kifejezetten tetszetős, professzionális munka, amelyhez hasonlóból sokkal több kellene itthon.

Mátranovák Company - Felhő

Hiába szerepel két elborult izlandi zenekar-előadó is az eheti kliprovatban, a legfurcsább dal és videó mégis egy magyar együttes nevéhez fűződik. A Felhő című dalban - mily' meglepő - a felhőkről van szó, amit a zenekar először fogyatékosnak öltözve prezentál, majd átvedlenek metálosba, hogy aztán papírfelhőkkel mászkáljanak a napraforgók között. Nem akarunk itt okoskodni arról, pontosan mi is ez az egész, legyen elég annyi, hogy simán végignéztük a klipet az elejétől a végéig.

Gyík zenekar - Üveges oázis

Van valami egészen kétezres évek közepi hangulata az Üveges oázis klipjének, amelyben három srácot láthatunk old school melegítófelsőkben, ahogyan egy lakóház tetején állva csak dohányoznak és boldogan bólogatnak a zenére. Ennyi az egész, de még is van valami magával ragadó ebben a kifejezetten pozitív hangulatú videóban.


björk kozma orsi sigur rós indygo klipmegosztás sufjan stevens gyík zenekar mátranovák company



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása