2012.11.25. 10:31 – Sajó Dávid

Nekrofília szamba - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgErre a hétre megint összegyűlt annyi magyar videoklip, hogy a külföldiek legyenek kisebbségben, pedig van itt új felvétel Prince-től, az R.E.M.-től és a Florence + The Machine-től, de ide tartozik még a Lil Wayne botrányosan rossz Hunter S. Thompson utánzása is. Ha már külföld és a hiphop, akkor bemutatjuk a streetROYAL közös klipjét egy seregnyi francia rapperrel és Duffchy videóját is, aminek nem kevés magyar vonatkozása van. A gitárzenét a héten a Moog, a Carbovaris, a The Last Charge és a Yellow Spots képviseli, amíg Kovary egyedüliként szerepel elektronikus zenei produkcióval a mostani válogatásban.

Prince - Rock and Roll Love Affair

Végre valahára hivatalosan is megjelent Prince kislemeze, amelynek videójában az énekes láthatóan képtelen megöregedni és ugyanolyan jól áll neki a fél fejét kitakaró kerek szemüveg, mint a ceruzabajusz. Kreativitás szempontjából ugyan nem erőltették meg magukat túlzottan a készítők, de ez semmit sem vesz el a dal dögösségéből.

R.E.M. - Blue

Amikor azt mondja valaki, hogy a James Franco rendezett egy klipet az R.E.M.-nek, amiben szerepel Lindsay Lohan és Terry Richardson fotográfus is, akkor az ember érthetően valami nagyobb durranásra számít. Azonban a Blue klipje kb. csak annyira különleges, mint egy kocsmai söralátét. Szétfolyó, néhol kásás képek found footage-dzsel és légifelvételekkel keverve, majd láthatjuk Lohan kisasszonyt Terry Richardson fotózásán pózolni. Ez legalább annyira izgalmas, mint egy NB1-es Pápa-Siófok.

The Moog - I Wanna Take You To Paris

Hiába van kint egy ideje Amerikában a Moog, mégis inkább Párizsba vinné a hallgatót a legutóbbi lemezük egyik dalához készült klipben. A Super 8-as filmre rögzített felvételen szinte sikít a vintage hangulat, miközben úgy isten igazán semmi különleges nem történik benne. Ja, és a zenekaron kívül még Robert Romanus színész szerepel a klipben, akit többek között a Változó világ című filmből is lehet ismerni.

Carbovaris - Don't Hurt My Cat

A Carbovaris nem ment túl messze, hogy inspirációt szerezzen új klipjéhez, elég volt hozzá egy macska, amelyet foggal körömmel, de leginkább egy dallal próbál megvédeni a zenekar. A Tilos Az Á-ban forgatott klipet Puskás Peti rendezte, és képileg kifejezetten rendben van az alkotás, különösen a színeket sikerült nagyon jól eltalálni benne. Sajnos ezt az énekes csokornyakkendőjéről már nem mondhatjuk el.

The Last Charge - Straight Outta Nowhere

A magyar The Last Charge hardcore zenekar legtökéletesebb helyszínnek klipforgatáshoz egy építkezést választott, és ha már arra jártak, beöltöztek ők is dolgozóknak két zúzás között. Védősisakos, építőmunkás hardcore-t eddig úgyse láttunk még, ezért egy felröhögést belőlünk is kiváltott, amikor a tagok melós ruhában üvöltenek igaz, ilyen szép tiszta kétkezi dolgozókat se gyakran látni poros kis hazánkban.

Florence + The Machine - Lover to Lover

Florence Welch énekesnő továbbra is a Ceremonnials nagylemezéhez készíti a videókat, most a Lover to Loverhöz, amelyben Ben Mendelsohn színésszel alakítanak egy párt, amely kapcsolatát egyáltalán nem neveznénk felhőtlennek. Welch berág párjára, szedi a sátorfáját és útnak indul, hogy aztán az összes cuccát felgyújtsa, majd belesétáljon a tengerbe.

Yellow Spots - Emberevő Cadillac (és vadnyelő Zaporozsec)

A nemrég még frontembert kereső Yellow Spots új videóval jelentkezik, amely pont kellően agyament ahhoz, hogy az ember simán végigkövesse a két gonosszá váló gépjármű kalandjait, amit képregényes formában oldottak meg. A történet természetesen pont olyan blőd, hogy ne nagyon tudjuk értelmezni, mindenki nézze meg magának milyen amikor "temetőbe csalogat a nekfrofília szamba".

Agebeat & Kovary - Move It

Kovary nem az első klipjét hozza ki idén, és ahogyan eddig, most sem bonyolította túl a dolgokat. Egy először fiúnak hitt lány talál az ajtaja előtt egy csomagot, amely egy pilótaszemüveget tartalmaz. A mit sem sejtő főszereplő a szemüveg felpróbálása után egy olyan világba kerül, ahol minden ember egészen szürreálisan fest, és feltűnik benne a klip elején telefonáló papagájhajú hölgy is de a végén azonban minden rosszra fordul.

Lil Wayne - No Worries

Van egy olyan mondás Lil Wayne-nel kapcsolatban, hogy ha ő hozzáér valamihez, abból azonnal mindenki számára taszító fosfolyam keletkezhet csak. Pont ilyen a No Worries videója is, amiben Oliver Stone Hunter S. Thompson könyvének filmadaptációjára kulázik rá egy hatalmasat. Abba bele se megyünk, mennyire snassz 2012-ben valakinek újra elővenni ezt a kultikus filmet, inkább azzal foglalkoznánk, hogy ezt is sikerült annyira trágya módon összehoznia, hogy a jellegzetes HST-szemüveg látványa és Lil Wayne vokóderezett hangja együtt azonnal beindítja a bélműködésünket. Bakker, még azt az átkozott denevérországos poént is sikerült rosszkor, rossz helyszínen ellőni, pedig erre már a kezdő drogos is képes két slukk spangli után. Wayne-nek legalább annyi szerencséje van, hogy a bitch nigga tökéletes rímet alkot a bitch-niggával.

Duffchy - Chichi

Most kicsit vonatkoztassunk el attól mennyire hangozna kicsit röhejesen, ha betelefonálnánk valamelyik rádiós műsorba, hogy: "sziasztok, szeretném kérni Dufcsitól a Csicsit, puszcsi!", és inkább arról beszéljünk, hogy a horvát rapper új videóját a hősökös Brash készítette, az alapokat a szintén a csapathoz tartozó Joeker írta, míg a szkreccselés DJ Geryssont dicséri a DSP-ből. A klip amúgy nem több a szokásos telepi romantikánál, de itt legalább van benne egy kis horvát töltet is.

StreetROYAL / DLC / Contratakerz - Nous sommes le memes

Úgy néz ki a magyar hiphop a héten nemzetközi közreműködésekről szól, hiszen a horvát-magyar kombó után most itt egy francia-magyar párosítás is a streetROYAL-nak hála. A rapcsapat franciaországi tartózkodása idején szedett össze egy seregnyi francia rappert, akikkel közösen készítettek egy dal, és hozzá egy videóit is, amely szinte tényleg csak annyiban különbözik az előzőtől, hogy Horvátország helyett Franciaország a helyszín.


prince the last charge lil wayne rem the moog yellow spots klipmegosztás florence and the machine carbovaris kovary duffchy streetroyal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása