2012.05.13. 22:17 – Sajó Dávid

Ki rendelt pentagramos pizzát? - Klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A héten ismét rengeteg videó jelent meg, köztük természetesen magyar alkotásokkal. Három felnőtt tartalmú anyag is lesz: sok csöcs meg fű A$AP Rockytól, gyomorforgatás a Xiu Xiutól valamint Father John Misty feltalálja a pizzaszeletelés legkreatívabb módját. Megismerhetik a Keith-ből Minává vált Caputo legújabb klipjét, na meg hogy a Maroon 5 frontember milyen, amikor akcióhős. A The Magnetic Fields pedig egy szemetes dobozban éldegélő lányról mesél. Magyarok közül itt az új Kowalsky meg a Vega-videó, az Amoeba Senával, Cadik pedig Dynamite MC-vel kollaborált egy dal erejéig. A Volkova Sisters ismét egy egészen különös alkotással jelentkezik, miközben a Steroid, a Twister és a sokatmondó Szeg megmutatja, hogy vannak rossz videók is.


klipmegosztás



2012.05.13. 13:38 – sleePer

A sztóner testművészet állócsillagai – Sleep-koncertbeszámoló

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sleep @ Wigwam/Club 202, 2012. május 12.

Matt Pike sorban áll Albertfalván, a Club 202-re átkeresztelt Wigwam pultja előtt Red Bullért. Talán fél ház lehet, illetve lesz majd, ekkor még csak negyed, a magyar sztónerek szinte észre sem veszik, nem zaklatják; atlétában és farmerban furcsán imbolyogva, mint egy lovát vesztett cowboy sétál át a termen műbölénykoponyák, műtomahawkok, indiánfejek között. Jobb térdén, a farmerra ráhúzva ortózist, speciális térdrögzítőt visel. Szalagsérülés vagy porckopás? Megbízhatóan másnapos fej, karikás szemek, frissen mosott haj, kőművespocak. Kevésbé tűnik szétesettnek, mint amikor utoljára láttam testközelből: 2003-ban, a gödöllői Trafó klubban a High On Fire-rel játszott (előzenekar: Mastodon, kábé 70 fizető néző), akkor konkrétan csöves rockernek néztem. Bőrdzsekire húzott, felvarrós levágott ujjú farmerdzsekiben rendelte a Jack Danielseket a pultnál. A kiejtése volt gyanús, meg azt, hogy milyen magyar csöves rendelget Jack Danielst?


rock metál koncertbeszámoló stoner sleep



2012.05.12. 11:27 – Lángoló Gitárok

Itt egy rakás új Slash-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Apocalyptic Love címmel május 22-én jelenik meg Slash új szólólemeze, amin az előzőhőz képest az az óriási változás, hogy nem vendégekkel, hanem egyedül az Alter Bridge-ből ismert Myles Kennedyvel énekeltette fel az egészet a volt Guns N' Roses-gitáros. Erről az albumról lehet alább meghallgatni több dalt is, azt viszont tudni kell hozzájuk, hogy mindet illegálisan töltötték fel az internetre, tehát lehet a tovább klikk után nem talál majd semmit az, aki túl későn kapcsol. Addig meg jó szórakozást hozzájuk így szombat dél körül!


rock hír slash



2012.05.12. 10:39 – Sajó Dávid

Halott belváros sehol sem működik - Interjú Rogán Antallal, az V. kerület polgármesterével

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Igaz, hogy már fél éve nyitva áll, de hivatalos megnyitója még nem volt a budapesti Hard Rock Cafénak. Az eseményre május 18-án kerül sor, ekkor fejeződik be az a jótékonysági árverés is, aminek keretében Ákos egyik hangszerét viheti haza az, aki a legtöbbet adja érte. A hangszer átadóján Rogán Antal, az V. kerület polgármestere is megjelent, neki tehettünk fel pár kérdést a szórakozóhelyekkel, szórakozással kapcsolatban.


interjú rogán antal



2012.05.11. 17:30 – Lángoló Gitárok

Knife Party, Claude Von Stroke, Jacques Lu Cont – Sok lesz az elektronika az idei Exiten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Komoly hangsúlyt fektet az idei évben (is) az elektronikus tánczenékre a szerbiai Exit fesztivál, ezt jól példázza a szervezők legfrissebb közleménye, amiben egy rakás név szerepel, akiket az idei nyáron július 12-15 között hallani lehet majd a péterváradi erődben. Fellép többek között a Knife Party, Claude Von Stroke, Jacques Lu Cont (ő látható a fenti képen), Tobi Neuman, Netsky, MC Dynamite, Goldie, George Fitzgerald és még sorolhatnánk. Meg is tesszük a lapozást követően.


fesztivál hír exit elektronikus exit 2012



2012.05.11. 14:00 – Lángoló Gitárok

Kiszivárgott a Foo Fighters millió dolláros demója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Foo Fighters 2002-es One By One lemeze a zenekar karrierjének egyik legmegosztóbb alkotása, amely hiába nyerte el a Grammy-díjat a legjobb rockalbum kategóriájában, sokak szerint gyengébb alkotás volt a zenekar korábbi munkáihoz képest. A problémák ott kezdődtek, hogy Taylor Hawkins dobos egy londoni fellépése után két napig kómába esett fájdalomcsillapító-túladagolástól, és ez volt Chris Shiflett gitáros első közös stúdiózása a srácokkal. A felvételek alatt képtelen volt rendesen együttműködni a társaság, aminek a következménye egy mindannyiuk által bírált tízszámos anyag lett. Olyannayira nem tetszett a végtermék, hogy egy időre a tagok különböző projektekbe menekültek és elhalasztották a One By One megjelenését is. Ezekre a felvételekre mondta azt Hawkins, hogy csak millió dolláros demófelvételek. Dave Grohl aztán kivett két hét szabadságot a Queens of the Stone Age-turné előtt, megkereste Hawkinst és az új ötleteivel kiegészülve ismét feljátszották a dob- ének- és gitásávokat, ekkor már a többi taggal kiegészülve. Az említett demó-felvételekből kettő azonban pár napja felkerült a Youtube-ra és akit érdekel milyen az, amikor Dave Grohl elégedetlen a saját munkájával kattintson a tovább gombra.


demo youtube hír foo fighters one by one



2012.05.11. 13:00 – Lángoló Gitárok

Az Alphaville, a Set Your Goals és a Konflikt is jön a Hegyaljára

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Újabb neveket jelentett be a Hegyalja Fesztivál. A tavalyi tavaly Scooter után újabb nosztalgiázásra lesz lehetőség a Tisza-parton: a szervezők idén még messzebbre nyúltak az időben és elhívták az egykor a Forever Young című világslágerével taroló német Alphaville-t,  de jön az amerikai Set Your Goals, a szlovák punkalapvetés Konflikt, és a Tokajban már tavalyi is koncertező olasz Helia is. A külföldiek mellett persze számos magyar zenekar is fellép, többek között új albumának anyagával a Nemjuci, az friss Fonogram-díjas FreshFabrik, az Alvin és a Mókusok, az Anima Sound System, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, az ötödik születésnapját ünneplő Péterfy Bori & Love Band, a Depresszió, a Belga, az Edda, valamint idén is a Beatricével nyit a fesztivál. A koncerteken túl a Hegyalja többek között pénztárcabarát sör-, fröccs- és ételárakat, a félárú vonatjegyet, a kényelmes környékbeli szállásokat, na meg persze hűs borospincéket ígér az idén nyáron Tokajba látogatóknak.


pop rock fesztivál hír elektronikus hegyalja alphaville konflikt hegyalja 2012 set your goals



2012.05.11. 12:00 – mista

Magyarok remixelték a legendás Giorgio Morodert

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Olyasmi történt, ami eddig még soha: magyarok hivatalos remixet készítettek minden idők vitathatatlanul egyik legfontosabb elektronikus zenei producerének, a klasszikus disco királyának, Giorgio Morodernek. A többszörös Grammy-, Oscar- és Golden Globe-díjas legenda komolyabb ismertetésétől itt most eltekintünk, hiszen őszintén bízunk benne, hogy a Lángoló olvasói is találkoztak már a nevével (aki esetleg mégsem, az zenei kulturálatlanságát most azonnal kezdje el lefaragni), helyette inkább koncentráljunk az aktuális tényekre. A történet röviden annyi, hogy tavaly az MB Disco kiadó 2011-es remixek kíséretében újra megjelentette Moroder 1979-es, klasszikus E=MC2 című számát, majd idén az MB Discóval együttműködve az AudioPorn Central nemzetközi producercsapatának tagjai is elkészítették saját változataikat a felvételre, ami egy kislemezen jelent meg, rajta a magyar +VAT formáció remixével. A lapozás után eláruljuk a további részleteket, valamint az eredeti számot és a szóban forgó remixet is megmutatjuk.


disco hír house elektronikus minimal mango giorgio moroder simon iddol



2012.05.11. 11:00 – Lángoló Gitárok

Ilyen a No Doubt a stúdióban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A No Doubt tagjai, úgy tűnik, annyira rápörögtek arra, hogy hosszú évek után szeptemberben kiadják legújabb albumukat, hogy mostanában folyamatosan mindenféle netes tartalmakkal bombázzák a rajongókat. A minap éppen egy videosorozatot indítottak, amiben azt mutatják meg, hogyan született a stúdióban az album egyetlen vendégekkel felvett dala, a Push & Shove, amiben Gwen Stefani és zenésztársai mellett a jamaicai Busy Signal, valamint a Diplo és Switch által alkotott Major Lazer producerduó közreműködik. Szó se róla, a felsoroltak találkozása minimum érdekesnek ígérkezik, úgyhogy végül is érthető a választás, a lapozás után pedig a sorozat első része rögtön meg is nézhető.


pop rock gwen stefani hír no doubt



süti beállítások módosítása