2012.01.15. 18:00 – Lángoló Gitárok

Juliette Lewis lefikázta Lana Del Reyt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Szombat este az amerikai tévézés egyik legnépszerűbb műsorában, a Satrurday Night Live-ban lépett föl a világszerte körülrajongott Lana Del Rey, ami azért már pár embernél kicsapta a biztosítékot. Először is, még műsor előtt, az énekesnő úgy érezte, magyarázkodnia kell, hogy ő igenis azért kapta ezt a lehetőséget, mert jó zenész, és ugyan nagylemeze még nincs, de már régóta a pályán van, és valószínűleg ezzel tisztában voltak a SNL készítői is, mikor meghívták. Aztán a kétségkívül, mondjuk úgy, nem tökéletes előadás után Juliette Lewis színész-énekesnő húzta le az egész produkciót a Twitterén (amit később törölt, sőt, most már dicséri a dalszerzői képességeit): "Wow, olyan ezt az "énekesnőt" nézni a SNL-ben, mintha egy 12 évest figyelnék, aki a hálószobában eljátssza, hogy ő az előadó." Csak az irigység beszélt Lewisból? Nézzük meg!


pop hír lana del rey



2012.01.15. 12:00 – Kovács M. Norbert

Egyél nyers disznófejet! – klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az idei év első klipmegosztásában a tavalyi év egyik legjobb lemezét jegyző Emika Jimmy Edgar által rendezett klipjében egy magyar divattervező ruháját viseli. A Death Cab for Cutie remek animációs klipje egy noir filmeket idéző drámai detektívsztorit mesél el. A Wet Nuns videójában bizarr jelenetek vannak, például egy nyers disznófej elfogyasztása és sátánista nők szeánsza. A tízéves Kills tagjai egy ismert színésznő által rendezett videójukban fotófülkében pózolnak, a magyar Bankrupt zenekar pedig egy brit magazin szavazásán nyerte el a hét klipje címet egyszerű, barkácsmódszerrel készített videójával.


the kills klip death cab for cutie bankrupt klipmegosztás jimmy edgar emika wet nuns



2012.01.14. 11:30 – edicsek

Fodros esernyő az IAMX-butikból - Furamörcs #4

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Mindenki arról beszél manapság, hogy mennyire haldoklik a zeneipar, és a zenekaroknak csak a koncertezés és a merch (póló, sapka, kulcstartó stb.) árusítás marad az egyetlen lehetőség a túlélésre. Ennek ellenére a legtöbbjük leragad a roppant fantáziátlan póló és pulóver vonalon, néhol feltűnik egy hippis textilszatyor vagy néhány kitűző. Mi viszont az ötletes cuccokat gyűjtjük egybe. Mindegy, hogy rusnya, vicces, hordható vagy hordhatatlan, legyen egyedi. Lehet kommentelni, ajánlani is!


pop iamx furamörcs



2012.01.14. 10:00 – Lángoló Gitárok

Londonban zenélhet a Hard Rock tehetségkutatójának győztese

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nemzetközi tehetségkutatót hirdetett nemrég a Hard Rock, aminek nyertese felléphet a 2012-es Hard Rock Callingon. A zenei fesztivál a londoni Hyde Parkban kerül megrendezésre idén július 13-án. Ezt előzi meg a Hard Rock Rising, a zenekarok nemzetközi megmérettetése, a Battle of the Bands program globális versenye, amit némi szerencsével akár egy magyar zenekar is megnyerhet. A nyertes a fesztivál nagyszínpadán kap fellépési lehetőséget, ahol idén zenél többek között Bruce Springsteen is. A különböző országokban található Hard Rock Cafék aktív részvételével zajló, regionális fordulókkal kezdődő megmérettetés során előbb közönségszavazás, majd nemzetközi szakértő zsűri dönt a nyertesekről, ugyanis a második és harmadik helyezett is értékes jutalomban részesül. A jelentkezési határidő január 17, tehát jövő hét kedd, regisztrálni ide kattintva lehetséges, bővebb információk pedig a budapesti Hard Rock Café Facebook-oldalán, valamint a Hard Rock hivatalos weboldalán találhatók.


pop rock fesztivál hír tehetségkutató hard rock hard rock calling 2012



2012.01.13. 13:45 – gihi

Legyen divat a minőségi zenehallgatás - Interjú a Neston rádió két alapítójával

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


2011 májusában hallgatott el a Radio Café, az egykori EstFM utódja, majd október 3-án elindult a Neston, a Café egykori vezető szerkesztőjének, Machán Frigyesnek (Nesta) az új online rádiója. A klasszikus rádiózástól eltérő módszerekkel, csupán a jó zene népszerűsítése érdekében született – ahogy ők nevezik - hangos zenei blogról beszélgettünk Genser Andrással és Nestával.


interjú rádió neston



2012.01.13. 12:20 – Lángoló Gitárok

Meghalt Bernáthy Sándor

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Ma hajnalban, kéthónapos betegség után 63 éves korában elhunyt Bernáthy Sándor, a magyar kortárs művészet egyik neves alakja. Előbb képzőművészként tevékenykedett, majd zenei pályafutását az A.E. Bizottság alapító tagjaként kezdte, később meghatározó szerepet töltött be a hazai elektronikus tánczenei kultúra fejlesztésében. A kilencvenes években ő szervezett először technosátrat a Szigetre, fiával improvizatív elektronikus live actekkel lépett fel, és emblematikus szórakozóhelyek létrehozása is a nevéhez köthető. Több lap művészeti vezetője és szerkesztője volt, munkásságát 2011-ben Munkácsy-díjjal ismerték el.


rock hír gyász rip elektronikus techno ae bizottság bernáthy sándor



2012.01.13. 12:00 – Lángoló Gitárok

Snoop Dogg beszáll a szivarbizniszbe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mostanában talán a szokásosnál is jobban a szívás körül forog Snoop Dogg élete, épp a minap írtunk róla, hogy már megint letartóztatták marihuána birtoklásáért, ám ennél is újabb hír, hogy a rapper az idei Coachella Festivalon fog bemutatni egy a nevével fémjelzett szivarmárkát. Snoop Dogg ezzel kapcsolatban sajtóközleményben tudatta a világgal, hogy nagy szerencséjére bejárhatta már az egész bolygót, kipróbálhatott egy csomó különböző dohányt, így tudott rátalálni a karibi térségben arra márkára (Executive Branch), akikkel együttműködve létrehozhatja azt a szivarkollekciót, amihez a nevét is adhatja. Az állítólag első osztályú, a Dominikai Köztársaságból származó alapanyagokból készült szivaroknak csomagját (2 darabot) nem egész egy dollárért lehet majd beszerezni és az első megjelenő széria Executive Branch Cigarillos néven fut majd.


biznisz hiphop hír snoop dogg



2012.01.13. 11:00 – Lángoló Gitárok

Hó Márton és a Jégkorszak, Poster Boy, The Moog – Tesco Disco ma este

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az év első Tesco Disco-buliját rendezik meg ma este a Corvintetőn, ahol a vizsgaidőszak (vagy éppen akármi más) kínjainak feledésében nyitásképpen a Jégkorszak segít: a 2011-es év egyik legjobb magyar lemezét elkészítő együttes első alkalommal lép fel az album megjelenése óta.

Hó Mártonékat egy vadonatúj formáció, a Poster Boy zenekar követi: egy halom városi legenda az ezredforduló környéki Budapestről, aminek fókuszában Poniklo Imre, az Amber Smith frontembere, dalszerzője áll, és már egy közelgő lemezről is lehet hallani.

De hogy ne csak a shogaze-huszárok járjanak jól, zenél az este folyamán a Moog is, akik utolsó előtti budapesti koncertjüket adják. Mindezek után pedig lesz természetesen a szokásos buli is a Tesco Disco lemezlovasaival. Bővebb információkért erre a Facebook-oldalra érdemes kattintani.


ajánló moog pop rock koncert hír tesco disco buli the moog inde hó márton és a jégkorszak poster boy



2012.01.13. 10:00 – Lángoló Gitárok

Hackerek kampányoltak Ron Paul mellett a No Doubt és a Rise Against Twitter-oldalain

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az elmúlt napokban hackerek egy csoportja több zenekar és előadó Twitter-oldalát törte fel és helyezett el rajtuk Ron Paul amerikai politikust támogató üzeneteket. Így járt például a No Doubt és a Rise Against is, korábban pedig Nicole Scherzinger volt kénytelen azzal szembesülni, hogy a nevében toboroztak szavazókat a republikánusok elnökjelölti posztjára pályázó politikusnak. A posztoktól minden érintett a lehető leggyorsabban megszabadult és már közzé is tették saját üzeneteiket, miszerint egyáltalán nem támogatják Ron Pault, az erről szóló üzenetek nem valóságosak.


pop rock bulvár hír nicole scherzinger no doubt rise against



süti beállítások módosítása