2012.06.17. 14:00 – Sajó Dávid

Egy beteg ember búcsúja - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2.jpgHiába akadt a héten is számtalan érdekes alkotás, mégis van egy, amelyet mindenképpen ki kell emelni. A veterán countryénekes Glen Campbellről van szó, aki betegsége miatt egy szívbemarkoló videóval búcsúzik közönségétől, miközben Josh Homme is feltűnik mellette. A Die Antwoord eközben egy fantasztikus kisfilmet készített, a különc rapper, Danny Brown pedig egy önéletrajzi ihletésű klipben mutatja be gyerekkorát egy kisfiú szereplésével. Azealia Banks továbbra is szuperszexi, Mika pedig a szex helyett a szerelmes párok érzelmeiről forgatott. Az Irie Maffia összeállt az Akkezdet Phiaival, a Passion Pit pedig kamerát szerelt egy helikopterre. Lesz még iPod-reklám hangulatú Dirty Projectors, na meg a We Have Band fog nagyon lassan futkorászni a francia erdőkben.


mika dirty projectors irie maffia akph josh homme glen campbell klipmegosztás we have band die antwoord azealia banks danny brown



2012.06.16. 23:46 – Lángoló Gitárok

Összeomlott a Radiohead színpadja Torontóban, egy halott

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

eadio.jpgHelyi idő szerint délután 4 órakor omlott össze a színpad a torontói Downsview Parkban, ahol a Radiohead lépett volna fel szombat este, írja a CBC News. Egy személy a helyszínen meghalt, egy másikat súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Legalább három további sérültet a helyszínen láttak el. A már elővételben teltházas koncert természetesen elmarad. Az egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát. Hajtás után videót is mutatunk az összeomlott színpadról. FRISSÍTÉS: Vasárnapra nyilvánosságra hozták, hogy Scott Johnson, a Radiohead 33 éves dobtechnikusa az áldozata a tragédiának. Johnson a Radiohead mellett olyan zenekarokkal is dolgozott, mint a Keane vagy a White Lies, emellett pedig kiváló dobosnak is tartották.


pop színpad rock koncert hír radiohead baleset



2012.06.16. 15:57 – Sajó Dávid

Danny Brown - A kortárs hiphop egyik legfurább fenegyereke

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

DannyBrown_412463_306446382765261_1781505998_o.jpgMiközben az Egyesült Államokban a hiphop legnagyobbjai egyre inkább más műfajok felé nyitnak, számtalan újhullámos fiatal tör fel a semmiből és értelmezi át a rapzenét. A fukszos gettórapperektől és az autotuningolt partyrobotoktól elhatárolódva sok, szinte teljesen ismeretlen arc készít jobbnál jobb lemezeket, a műfaj tradicionális elemeit valami újjal és eredetivel vegyítve. Az egyik ilyen figura Danny Brown, aki a maga 31 évével talán már nem nevezhető fiatalnak, de a tavalyi XXX lemeze még csak a második hivatalos kiadványa volt karrierje során. Az viszont akkora siker lett, hogy a Spin a tavalyi év legjobb hiphop alkotásának nevezte, a Pitchforknál pedig bekerült az első húszba a legjobb 2011-es albumok 50-es listáján, megelőzve például Kanye West és Jay-Z közös lemezét. Sokan a színtér egyik legkarakteresebb, egyben legmegosztóbb alakjának tartják, aki szinte a semmiből építette fel kudarcok, drogok és rendőrségi ügyekkel tarkított pályafutását.


profil hiphop rap drogok danny brown



2012.06.16. 10:42 – Lángoló Gitárok

Tüdőgyulladással intenzív osztályon kezelik a kómában fekvő Deftones-basszusgitárost

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chi-cheng-deftones.jpgA héten New Jerseyből hazaszállították Kaliforniába Chi Chenget, a Deftones kómában fekvő basszusgitárosát. A költségeket rajongói adományokból finanszírozták, amiket a oneloveforchi.com oldalon folyamatosan gyűjtenek. A megérkezés utáni orvosi vizsgálaton viszont kiderült, hogy a zenész tüdőgyulladást kapott. A családjától egy olyan Twitter-üzenet érkezett, amiben leírják, hogy a zenész állapota rosszabbra fordult, bekerült az intenzív osztályra, ahol antibiotikumokkal kezelik, és megkérnek minden rajongót, hogy imádkozzanak érte, mert nagyon rossz állapotba került. Chi Cheng még 2008-ban szenvedett autóbalesetet Kaliforniába, ami után kómába került. Az állapota még annak ellenére sem változott igazán, hogy ha kérik, képes a lábát minimálisan megmozdítani, illetve a szemével is tudja követni a körülötte lévőket. A basszusgitáros balesetét követően a Deftones rövidebb szünetet tartott, majd a Chenggel felvett, Eros című komplett lemezanyag kidobása után írt egy új albumot, amin már Sergio Vega, a Quicksand basszusgitárosa játszik Cheng helyén. Ez a felállás lépett fel tavaly a Szigeten is.


rock metál hír deftones chi cheng



2012.06.15. 16:35 – Lángoló Gitárok

Focis videóval melegít az Anglia - Svédország meccsre a Kasabian

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kasabian 505diary.blogspot.com.jpgA brit Kasabian éppen Svédországban turnézik. Mivel lehetne hát jobban előkészíteni a ma esti fellépésüket, mint egy zenekari videóval, amiben a srácok megmutatják futballtudásukat. A több mint három perces teasert a ma esti Svédország - Anglia EB-mérkőzés tiszteletére készítették. Ezen kívül az együttes nemsokára megjelenteti a tavalyi O2 Arenában készült koncert DVD-jét, ami mellé egy dokumentumfilmet is adnak a Kasabian legutóbbi stadionturnéjáról. Az együttes és a foci kapcsolata egyébként nem újkeletű, hiszen a két évvel ezelőtti világbajnokságon a későbbi győztes spanyol csapat a zenekar Club Foot című számát hallgatta a mérkőzések előtt ráhangolódásként. Ráadásul Sergio Pizzorno gitáros igen tehetséges futballista hírében áll, ugyanis nemrég egy jótékonysági mérkőzésen hatalmas gólt lőtt annak a David Seamannek, akinek igen rossz emlékei lehetnek az átemelős gólokról. Az új Kasabian teaservideó és Pizzorno remekbe szabott találata megtalálható a hajtás után.


foci hír kasabian EB sergio pizzorno



2012.06.15. 15:15 – Hirdetés

Két hét múlva Duran Duran - Nyerj jegyet, találkozz a tagokkal!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Néhány érdekes információ a június 28-i Duran Duran-koncerttel kapcsolatban: a közel 300 négyzetméteres színpadon este 8 magasságában rögtön az angol zenekar kezd, nem lesz előzenekar Budapesten. A show alatt pirotechnikát nem használnak, de füstgépet és stoboszkopot igen. Csütörtök reggel 6-kor kezdődik az építés, amiben 14 magyar segédkezik a produkciónak, azonban a legtöbb dolgot saját erőből oldják meg. Húszfős saját csapat utazik velük minden helyszínre, ennek a legnagyobb része technikai szakember. Nem utaztatnak magukkal saját szakácsot sem, hanem mindenhol rábízzák magukat a helyiekre, nálunk is így tesznek. A kívánságlistájukon nem szerepelnek igazából különleges kérések, főként halas és vegetáriánus fogásokat, mellette friss gyümölcsöt, gyömbért, sushit, sajtokat és minőségi vörösbort szeretnének. Az öltözőkbe is csupán kanapét, székeket, élő növényeket és állólámpákat kértek. Az öltözőkön kívül egy próbahelység is a csapat rendelkezésére áll a színfalak mögött, a koncert előtti közös zenélésre. A produkció előző este még Prágában lép fel, azonban Budapest után lesz pár pihenőnapjuk, így elképzelhető, hogy 1-1 tag akár a koncert után is még a városban marad. Találkozni viszont nem csak véletlenszerűen lehet majd a tagokkal, hanem akár a Lángoló Gitárok segítségével is, ugyanis amellett, hogy van két felesleges jegyünk a koncertre, még kezet is lehet fogni velük. Jönnek a részletek!


játék pop rock hír duran duran



2012.06.15. 14:30 – Lángoló Gitárok

Billy Corgan beszólt a volt Smashing Pumpkins-tagoknak és a Radioheadnek is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

billy2012.jpgKözeledik az új Smashing Pumpkins-nagylemez és mi sem jobb hírverés annál, ha Billy Corgan frontember szép lassan beleköt, akibe csak tud. Több interjút is adott az utóbbi időben, egyikben a volt zenésztársait szapulja, másikban pedig a Radioheadet kínálta meg pár keresetlen szóval. A NME nyomtatott verziójában arról beszélt, hogy Jimmy Chamberlin dobost egyszerűen egy rohadt hazugnak tartja, amiért azt merte korábban nyilatkozni, hogy nem akart tovább kizárólag csak a pénzért maradni a Smashing Pumpkinsban. Kettéjük között állítólag már semmilyen kapcsolat nincs, ahogy James Iha gitárossal sincs, akit a legszarabb alaknak tart, akivel valaha összehozta sors. Az Antiquietnek adott interjújában pedig a Radioheadnek csap oda egyet, pontosan Jonny Greenwood gitárosnak. Egyszerűen röhejesnek nevezte, hogy egyesek szerint ő jobb lenne, mint a Deep Purple gitárosa Ritchie Blackmore.


smashing pumpkins hír radiohead deep purple grunge jonny greenwood billy corgan jimmy chamberlin james iha



2012.06.15. 13:54 – Lángoló Gitárok

SP után Pixie Lott - VIVA Comet 2012

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sp_legjobb_klip.jpgItt a Lángoló Gitárokon nem igazán foglalkoztunk eddig a VIVA Comet díjjal, idei arculatváltásával viszont a zenecsatorna már nem csak a tiniknek próbál feltétlen szólni, és minél színesebb, élőbb akar lenni, amik közül előbbi csak picit, utóbbi valamennyire jobban sikerült a csütörtöki díjátadón, ahol állítólag idén először volt több a fizető vendég, mint a VIP.

Szóval igen, a Comet színesebb lett, mert például a Magyar Könnyűzenéért díjat az az Anima Sound System kapta, akik eddig nem igazán mozognak ebben a tinipopos környezetben, illetve olyan csapatok is a nevezettek között voltak, mint a pécsi Punnany Massif, a DSP vagy a Hősök, akik szintén csak mostanában kezdtek feltűnni ebben a közegben. A Comet gömböt viszont még mindig az olyan előadók vihették haza az Animán kívül, mint SP (legjobb férfi előadó és legjobb klip) Tóth Gabi (legjobb női előadó) Children Of Distance (legjobb együttes) vagy VV Béci, azaz Young G (legjobb új előadó).

Az eddigi évektől eltérően meglepően élő előadások közül SP lógott ki felfelé, aki Devol Jávorral, a Turbo dobosával, illetve Káló Péter gitárossal (és persze táncosokkal) csinált színvonalas show-t. Az estét pedig az a Pixie Lott hivatott megkoronázni, aki több napot is Budapesten turistáskodott, mielőtt két dalt előadott volna a Comet csúcsaként. Szállodai rezidenciáján beszélgettünk a kétlemezes angol énekesnővel.


interjú comet pop viva pixie lott



2012.06.15. 12:26 – Lángoló Gitárok

Gyilkossági ügyben segít a Metallica

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

metallica.jpgHárom évvel ezelőtt az Egyesült Államokban meggyilkoltak egy fiatal lányt miután hazafelé tartott egy Metallica-koncertről. A korábban nemi erőszak ügyében is érintett elkövetőt azóta sem sikerült elkapni, pedig a zenekar is felhívta a rajongóinak figyelmét, hogy aki tud, segítsen megtalálni a tettest. A rendőrség attól fél, hogy a férfi továbbra is veszélyes lehet, és 100 ezer dollárt kínál a nyomravezetőnek, amit a Metallica megtoldott további 50 ezerrel. A zenekar annyira a szívén viseli az ügyet, hogy James Hetfield frontember még egy videót is készített amiben további segítséget kér azoktól, akik esetleg bármilyen információt nyújthatnak a nyomozásban. Tovább után a videó.


metál hír metallica bűnügy



süti beállítások módosítása