2012.06.24. 14:04 – Sajó Dávid

A szemétkedő Jézus és az indiai szuperhős esete - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgÚgy néz ki a hőség mindenkiből egészen furcsa dolgokat hoz ki. King Khan & The Shrinesból például egy elmebeteg szuperhősös sztorit, benne egy nagyon nem szimpatikus Jézus-utánzattal, a Slaughterhouse pedig az év egyik legborzalmasabb dance sláger feldolgozását vegyíti egy elképesztően vicces Eminem-gegparádéval. A Beirut elvarázsolt vizekre evez a meleg elől, a Volkova Sisters pedig egy vörös szobába zárkózik. A Pilvaker All-Stars rapperei mezei parasztgyerekekként udvarolnak, miközben a The Shins bemenekült egy erdei kunyhóba. Kitty Pryde pedig a legfurcsább Z-generációs rapzenét mutatja be, amilyenhez hasonlót tényleg nem nagyon lehet hallani illetve látni.


king khan eminem the shins beirut klipmegosztás slaughterhouse netsky volkova sisters pilvaker kitty pryde



2012.06.23. 11:03 – Lángoló Gitárok

CD-n és digitálisan is jön a Flaming Lips kollaboráló lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

The-Flaming-Lips-and-Heady-Fwends (1).jpgUgyan mi már a kritikánkat is megírtuk róla rég, de CD-n és digitálisan csak most jelenik meg a Flaming Lips The Flaming Lips and Heady Fwends című lemeze, amin az amerikai zenekar egy rakás közreműködő segítségével írt 13 dalt. Illetve 14-et, ugyanis a június 26-án megjelenő formátumokon nem találjuk majd a Chris Martin Coldplay-énekessel közös I Don't Want You to Die-t, helyette felkerült a lemezre az eddig nem hallott Tasered and Maced, amit a Ghostland Observatory-s Aaron Behrensszel együtt szereztek Wayne Coyne-ék. Az eredményt meg is lehet hallgatni a továbbra klikkelve. Mellesleg a Flaming Lips állítólag az utolsó simításokat végzi új nagylemezén, ami Coyne szerint a legjobb lesz, amit valaha írtak.


pop rock hír flaming lips the flaming lips



2012.06.22. 16:18 – Lángoló Gitárok

Justin Bieber 2Pacet rappelt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

justin2.jpgMég mindig nagy a mozgolódás Kanada első számú tinibálványa körül, hiszen nemsokára jön az új lemeze, amivel máris rekordokat döntött. Két turnézás között persze interjúkra is akad idő, így jutott el a Hot 97 rádióba, ahol az elképesztően modoros riporterhölgy gyerekkoráról és zenei neveltetéséről faggatta. Kiderült, hogy apja hatalmas 2Pac-rajongó volt és Justin Bieber már 8 évesen tudott szövegeket idézni a raplegendától. Ha ez nem lenne még elég horrorisztikus, akkor érdemes 3:18-hoz tekerni a videót, ahol a popénekes elő is ad pár sort két 2Pac-dalból, amire műsorvezető kis híján összeélvezi magát, pedig még egy Biggie Smalls-részbe - ilyen ez a politikai pártatlanság - is belekezdett, de szerencsére hamar félbeszakították. Egy másik videót is mutatunk majd Bieber korábbi, párizsi koncertjének a backstage-éből, ahol pár percre eszméletét vesztette egy szerencsétlenül pozicionált üveglapnak köszönhetően. Az ütközésről nem, de az elájulásról készült felvétel. A hajtás után tehát Justin Bieber 2Pac-et rappel, majd elájul a lépcsőn. Ilyen ez a karma.


pop hír 2pac justin bieber



2012.06.22. 14:51 – sajó d.

Ilyen az a capella Skrillex

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Skrillex neve hallatán a világ egyik fele korszakos zsenit, a másik fele a totális anti-zene megtestesítőjét látja. Mindenki döntse el maga akar-e bármelyik oldalhoz tartozni, de mielőtt erre az igen kardinális kérdésre válaszolnánk, álljon itt a holland Dario Fo énekkórus előadása a 3FM rádióban. Az énekcsapatot a műsor szerkesztői kérték meg, hogy ugyan már dolgozzák fel - ha tudják - a jövő héten kezdődő Volton is fellépő Skrillex Bangarang című, 43 milliós nézettségű megaslágerét. Több se kellett a társaságnak és egy egészen elképesztő a capella produkció keretein belül olyan oldalát mutatták meg az amerikai brostepnek, amitől még mi is csak tátott szájjal bámulunk.


hír unplugged dubstep acapella skrillex brostep dario fo



2012.06.22. 12:54 – Lángoló Gitárok

Az NME-nél a Joy Division Love Will Tear Us Apartja az utóbbi 60 év legjobb dala

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

JoyDivision.jpgA brit NME zenei lap idén lett 60 éves, amit egy olyan listával ünnepelnek, ahol összeszedték az újság indulásától készült legjobb dalokat. A 20-as listán mindössze két zenekar szerepel egynél több számmal, ők pedig a nyáron Budapestre is ellátogató Stone Roses illetve a Beach Boys. Érdekesség, hogy mind a Rolling Stones, mind a Beatles csak egy szerzeménnyel szerepel, miközben mondjuk a Black Sabbath-tól kezdve a Led Zeppelinen át a Motörheadig rengeteg fontos együttes hiányzik. Az első helyet végül a Joy Division szerezte meg a Love Will Tear Us Aparttal. A teljes, 200-as lista majd az NME születésnapi kiadásában lesz olvasható, mi a hajtás után megmutatjuk a top 20-at.


nme hír joy division stone roses beach boys



2012.06.22. 11:20 – Lángoló Gitárok

Elhalasztják a Radiohead-turné európai koncertjeinek egy részét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

radiohead_embedded_4f5ae2b47543b2.92096152.jpgA Radiohead a honlapjára tette fel azt a közleményt, amelyben a torontói színpadösszeomlásról és annak következményeiről beszélnek. Ahogy már írtuk, a csapat dobtechnikusa meghalt és további három megsérült, valamint a zenekar felszerelése is sok helyen megrongálódott. Tönkrement az egyedi fejlesztésű fénytechnika, illetve rengeteg olyan eszköz is kárba veszett, amiket már évtizedek óta használnak, ezek pótlása pedig rendkívül nehéz. A technikai - és főleg lelki - problémák miatt az európai turnédátumokat módosítani kellett, de csak 27-én lesz hivatalosan bejelentve mikorra teszik át az érintett koncerteket. Annyi biztos, hogy a július 10-től beharangozott fellépéseket már megtartják.


rock hír radiohead



2012.06.22. 10:34 – Lángoló Gitárok

Új király & Csak nézek - Két új dal a Shapat Terrortól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

shpt 2012ff.jpgEgyelőre nem tudni, hogy ad-e ki lemezt a Shapat Terror, de az biztos, hogy itt a Lángoló Gitárokon meghallgatható két új dal is az egri rockzenekartól. Ezek közül az Új király címűben Tanka Balázs vendégszerepel, akit a Turbo énekeseként ismerhetnek többen. Ezen kívül még a Csak nézek található még meg a hajtás után. A csapattól amúgy még két ugyanilyen premier várható idén, tehát összesen hat új dalt adnak a rajongóknak 2012-ben. "Különösebb célunk nincs vele, csak annyi, hogy minél többen hallgassák és megismerjék. A világot úgysem váltjuk meg." - mondja az együttes, és még hozzáteszik -  "A zenekar egyébként jól van, eddig az új anyag felvételére és új számok írására fókuszált". Koncertéren az biztos, hogy ma este a verpeléti Bor-Rock fesztiválon lépnek fel, illetve a december 15-i Gorezone Partyn is tiszteletüket teszik, de terveznek egy közös bulit a Chief Rebel Angel és a Bálnalovas társaságában ősszel. Aki pedig még többet, mondjuk teljes lemezt is akar a Shapat Terrorból, az klikkeljen ide. Alább persze ott a premier.


premier rock hír exkluzív stoner shapat terror shpt



2012.06.22. 10:04 – Lángoló Gitárok

Longevity - Új Yeasayer-videó(szerűség)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

yeasayer.jpgFragrant World címmel augusztus 21-én jelenik meg a Yeasayer új nagylemeze, amiről a Henrietta dalt már megmutattuk itt a Lángoló Gitárokon, most pedig itt a Longevity, amihez vizuális körítést is adott a brooklyni pszichedelikus popcsapat. Mindezt meg is mutatjuk itt alább a Henrietta hasonló videójával egyetemben.


indie pop rock hír yeasayer



2012.06.22. 08:00 – Lángoló Gitárok

Dead Letters - Új Katatonia-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

katatonia.jpgAugusztus végén jelenik meg a svéd Katatonia új nagylemeze a Dead End Kings, amin még a gatheringes Silje Wergeland is közreműködik. Egy új dalt már meg is mutatott a csapat, amihez még egy dalszöveges videót is készítettek, amit a CD kiadványban található extra fotókkal és borítókkal is megspékeltek. A Blabbermouth-on a tagok fűztek is egy-két dolgot a közelgő lemezhez, többek között Anders Nyström mondta azt, hogy egyes számok között akkora különbség lesz, hogy külön műfaji kategóriákba lehetne sorolni őket. Emiatt - tette hozzá - lehet egyeseknek több hallgatásra lesz szükségük, hogy igazán megfogja őket, viszont emiatt sokkal időtállóbb lesz az alkotás. A dalszövegekre is kitért röviden: nem lesznek túl bonyolultak, inkább direktek a könnyű feldolgozhatóság érdekében, miközben az üzenet végig bele lesz kódolva a sorok közé. Hajtás után pedig jöjjön az új Dead Letters dal és hozzá a szöveges videó.


metál hír katatonia



süti beállítások módosítása