2012.07.08. 15:28 – Sajó Dávid

Beardyman eltemeti a dubstepet - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle_1.jpgA hónap egyik legjobb videója a holland Noisia nevéhez fűződik, ahol művészi magasságokba emelik a hivatalos személy ellen elkövetett erőszakot. Rendőri brutalitás máshol is akad, igaz Beardyman és Doorly plüssbábukat agyalnak, akik éppen temetni készültek a dubstepet. Erőszak helyett az önfeledt nyári szórakozást választotta a JEFF The Brotherhood, Wiz Khalifa és Snoop Dogg pedig megelégszik az orrba szívott spanglival. Santigold egy bizarr női kommuna tagjává válik, a Gaslight Anthem viszont otthona előtt tiszteleg egy koncerttel. A hiphop hazafias részét mutatja be Mac Miller, Riff Raff pedig valamiféle drogos dadaizmussal keveri a déli rapzenét. Valamivel keményebb figurák is helyet kaptak a megosztásban, igaz sem az Enter Shikari, sem a P.O.D. nem törte össze magát, hogy ezt a keménységet el is hitessék másokkal.


dubstep metalcore noisia enter shikari klipmegosztás santigold beardyman gaslight anthem doorly mac miller rap hiphop rock fű snoop dogg wiz khalifa jeff the brotherhood p.o.d. riff raff folk punk



2012.07.07. 15:49 – Lángoló Gitárok

Let's Boot and Rally - Új Iggy Pop-dal a Best Coastos Bethany Cosentinóval

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

image.jpgLassan már egy nap sem telhet el Iggy Pop nélkül. Most éppen egy új dalt készített a True Bloodhoz, a jobbik fajta vámpíros sorozathoz. A számot a Best Coast hölgytagjával, Bethany Cosentinóval rögzítette és a most vasárnapi epizódban lesz hallható. A zenekar egyébként érintett egy feldolgozás-projektben, ugyanis nemrég került fel a netre a készülő Fleetwood Mac-tributealbumra szánt Rhiannon. Iggy pedig tényleg nagyon elemében van még mindig, hiszen egyik alkalommal beszól a Clash-nek, előtte még leugrik koncertezni a Voltra és hol mai, hol egykori sztárok előtt tiszteleg különböző feldolgozásokkal. A Let's Boot and Rallyt még az új True Blood-rész előtt meglehet hallgatni, ehhez elég mindössze a tovább-gombra nyomni.


rock hír iggy pop true blood best coast bethany cosentino



2012.07.07. 13:34 – Lángoló Gitárok

Késsel támadt volt együttesére a Cro-Mags alapítótagja

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

flanagan_1.jpgAnnak idején mi is írtunk arról, hogy a CBGB újra kinyithat és egész fesztivált szerveznek köré idén. Azt viszont senki sem gondolta volna, hogy már az elején hatalmas balhé tör ki pont a Cro-Mags hardcore punkzenekar körül, amelynek a neve szinte összefonódott a legendás klubbal. Tegnap éjszaka Harley Flanagan, az együttes alapítótagja egy vadászkéssel a kezében bejutott a VIP-részlegbe, ahol megtámadott több embert, köztük a helyét átvevő Mike "The Gook" Couls basszusgitárost is. A feldühödött férfi indítékával kapcsolatban egyelőre csak találgatások vannak, de sokan úgy vélik, nem véletlenül az őt pótló Couls volt az egyik sérült. Őt a hasán és a karján vágta meg Flanagan, míg William Berario zenészt az arcán illetve még meg is harapta őt. Végül hat nagydarab biztonságinak kellett letepernie, akik annyira összeverték, hogy kiálló lábszárcsonttal vitték el a volt Cro-Mags-basszusgitárost. Később a zenekar egy Facebook-bejegyzésben külön beszólt Flanagannek: "Rasszista vagy, horogkereszttel a mellkasodon, a feleséged elhagy egy fekete férfi miatt, és a borzalmas viselkedésed miatt senki sem akar veled zenélni - minderre pedig az a válaszod, hogy idejössz és leszúrod az utódodat. A Cro-Mags pótolni fogja az elmaradt fellépését a Sick Of It All-lal." - állt a posztban. Hajtás után videók és fotók az esettel kapcsolatban.


punk hardcore hír cbgb cro-mags harley flanagan



2012.07.06. 17:12 – Lángoló Gitárok

A$AP Rocky dugná Lana Del Reyt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lana-Del-Rey-ASAP-Rocky.jpgA napokban A$AP Rocky egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a közös zenélés előtt teljesen rá volt állva Lana Del Reyre és szívesen szexelt volna vele. A páros mindkét tagja régóta szeretett volna együtt dolgozni a másikkal, amire az utóbbi hetekben többször is alkalmuk nyílt. Ilyen volt A$AP Rocky Ridin' - amiről kiderült azóta, hogy My Bitch a címe és az előadók engedélye nélkül szivárgott ki - című száma, amelyben közreműködik Lana Del Rey illetve National Anthem videója amiben a rapper Kennedy elnököt játssza, Del Rey pedig a feleségét, és meglehetősen intim jelenetek játszódnak le benne a két fiatal zenész között.


pop hiphop hír rap lana del rey asap rocky



2012.07.06. 17:00 – Hirdetés

Mi van a színpad mögött? – Backstage túra a Magyar Telekom és a Lángoló Gitárok jóvoltából

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A legtöbb fesztivállátogató számára a színpadok backstage-ét egyfajta misztikus köd takarja, ahová csak a beavatottak mehetnek be, és ott olyan dolgok történnek, amibe bárki belepirul. Nos, hogy ez így van-e, azt most négy olvasónk kiderítheti a Magyar Telekom és a Lángoló Gitárok közös játékán, ugyanis őket idegenvezetéssel bevisszük a Volt, a Balaton Sound és a Campus két-két koncertjére, ahol nem csak a kulisszák mögé pillanthatnak be, hanem még koncerteket is nézhetnek a színpadról. A voltos játékunk már nagy sikerrel lezajlott, most jöjjön a Balaton Sound-os!


játék



2012.07.06. 15:58 – Lángoló Gitárok

Moby szerint a drog jó lehet

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Moby.jpgMoby nemrég az Aspen Ideas Festivalon járt, ahol egy interjúban beszélt a drogokhoz való kapcsolatáról is. Szerinte drogok hatása alatt kifejezetten jó kikapcsolódás az elektronikus tánczene, és a kábítószereknek nagy szerepe van ebben a zenei műfajban, bár a tökéletes hangulathoz ugyanúgy kell egy hatalmas közönség, remekül megírt dalok, fényshow, na meg extasy. Moby életében mindig is jelen voltak a drogok, egy tavalyi New York Timesnak adott interjújában elmesélte, hogy az első kábítószerrel való élménye még kölyök korában volt, amikor az anyja egy bébiszitternél hagyta, hogy a barátaival drogozni menjenek. Évekkel ezelőtt az alkohollal is komoly problémái voltak, mert lelkileg teljesen kikészült a folyamatos másnaposságtól. Akkor lett elege ebből, amikor hajnal négykor felkelt a lakásában, és a fürdőszobában három vadidegen cracket szívott. Moby mára teljesen józan, vegetáriánus és szójatej-mániás illetve van egy felkapott építészeti mikroblogja is.


drog hír elektronikus moby



2012.07.06. 14:35 – Lángoló Gitárok

Jack White kiadójánál járt a Radiohead

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

radiohead2012.jpgEgy hónapja lépett fel a Radiohead a Bonnaroo fesztiválon, ahol a Supercollider című dalukat Jack White-nak dedikálták, de azt nem mondták el miért, mert majd úgyis kiderül. Azóta sokféle pletyka felröppent valamiféle közös produkcióról és arról, hogy Beckhez hasonlóan ők is a Third Man Recordsnál jelentetnek meg egy kislemezt. Most viszont felkerült a netre egy hangrészlet Jack White rádiós interjújából, ahol elmondja, hogy se produceri, se zenei munkát nem végzett velük, de valóban járt náluk a Radiohead és fel is vettek valamit, de ennél többet nem mondhat. Emiatt sem valószínű, hogy a Radiohead is a kiadó Blues Series című sorozatának keretein belül került a Third Manhez, amelyben Nashville környékén járó zenészek vesznek fel dalokat Jack White producersége mellett.


rock hír radiohead jack white third man records



2012.07.06. 13:07 – Lángoló Gitárok

Kokainbirtoklás miatt elítélték a Puddle of Mudd énekesét

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

puddle.jpgNem kell börtönbe vonulnia Wes Scantlinnek, amiért drogot találtak nála a rendőrök még idén januárban. Éjszaka egy rendőrautó leintette a kocsiját és majd az átvizsgálás után kokaint találtak a járműben. A Puddle of Mudd énekese bűnösnek vallotta magát ezért a bíróság egy drogrehabilitációs központba küldte a börtön helyett és ejtették a további vádakat, mint jogosítvány nélküli és kábítószer hatása alatt való vezetés. Az egyszer pár hónapig biztosan nagyon népszerű Puddle of Mudd legutóljára tavaly jelentetett meg albumot, méghozzá a borzalmas szójátékcímet magán viselő re:(disc)overedöt, amelyen AC/DC- Rolling Stones- és Elton John-feldolgozásokat játszanak. Természetesen van rajta JJ Cale Cocaine.feldolgozás is, ami a hajtás után található.


rock drog hír puddle of mudd wes cantlin



2012.07.06. 11:21 – Lángoló Gitárok

Belassult öreg punkok - A Saint Vitus Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Saint Vitus @ A38 Hajó, 2012.07.04.

saitnvitus_5556238016_14d0096dc9_z.jpgA Los Angeles-i Saint Vitus legalább akkora legenda, mint a májusban nálunk járt Sleep, ezért talán törvényszerű, hogy pont mint Matt Pike-ékra, diszkrét félháznál többen nem voltak rájuk kíváncsiak. Magyarországon ugyanis, hiába kezd egyre trendibb lenni a stoner meg a doom, a műfaj állítólagos rajongóinak nyolcvan százaléka még mindig leragadt a Downnál meg Zakk Wylde-nál, utóbbi meg pont múlt héten játszott Budapesten.


punk metál doom koncertbeszámoló saint vitus



süti beállítások módosítása