2013.01.30. 15:20 – Lángoló Gitárok

A legautentikusabb Joy Division-tribute - Peter Hook & The Light-koncert az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

peterhook.jpgMárcius 25-én Magyarországon koncertezik Peter Hook, a Joy Division majd a New Order alapítótagja, több kultikus könyv szerzője és a brit rave korszak egyik meghatározó figurája. A zenész legutóbb Light néven kezdett új projektbe, ami eredetileg mindössze egyetlen koncertig tartott volna, de a nagyon pozitív visszhang hatására egy egész turnéba is belekezdtek, amelynek egyik állomása a budapesti A38 Hajó. A koncert részét az egyetlen Ian Curtis életében megjelent Joy Division-album, az Unknown Pleasures alkotja Peter Hook és zenekara előadásában.

A Joy Division fontosságát fölösleges ecsetelni, de az Ian Curtis halála után alakult New Order is fontos láncszeme az elektronikus zene fejlődésének történetében. Ehhez nem csak a zenekar, de a Peter Hook által könyvformában is megörökített manchesteri Hacienda szórakozóhely hozzájárult, amely egyik központi helye volt a később kialakuló rave-hullámnak, de az A38-on a Lighttal most nem New Order-számokat, hanem az első Joy Division-albumot játsszák majd el.


hír peter hook a38 new order joy division



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása