2013.02.05. 15:29 – Hirdetés

Instrumentális japán posztrock az A38 Hajón + Játék

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A japán Mono budapesti koncertje az idei év egyik első igazi zenei különlegességének ígérkezik február 9-én, a budapesti A38 Hajón. Az elsöprő energiájú instrumentális rockzenét játszó zenekar a szigetország egyik legsúlyosabb zenei exportcikke, amely öt kontinensen turnézik. Vendégként egy belga gitáros, Dirk Serries mutatja be egyszemélyes ambient-drone projektjét, Microphonics név alatt. Az 1999 óta működő együttes bő egy évtized alatt a Mono a 21. századi modern zenék egyik legjellegzetesebb képviselőjévé vált: experimentális műveikben az indulatok mellett egyszerre van jelen a cipőbámuló (shoegaze) csapatok mélabús hangulata és a kortárs, illetve klasszikus komolyzenei stílusok méltósága, valamint minimalista és zörejzenei elemek. A Sonic Youth vagy a My Bloody Valentine hatása ugyanúgy tetten érhető náluk, mint például Ennio Morricone, Lars von Trier vagy éppen Ludwig van Beethoven munkássága.

Az instrumentális rockzenét játszó formáció dallamai szinte önmagukban képesek pótolni a dalszövegek hiányát, és a nagy ívű, rendkívül atmoszferikus kompozíciók transzcendens hangulatot árasztanak. Dalaikban a szépség és a vadság egyaránt jelen van, ennek is köszönhető, hogy elegáns koncerttermekben és rockklubok színpadán egyaránt otthonosan mozognak, és zenéjük könnyedén felismerhető. A For My Parents album ennek a fejlődési útnak egy újabb állomása. A felvételek során a zenekar ismét együttműködött a Wordless Music Orchestra szimfonikusaival, akik a New Yorkban rögzített, Holy Ground című 2010-es koncertfelvételen is közreműködtek. A zenekar tavaly ősszel jelentette meg hatodik lemezét For My Parents (Szüleimnek) címmel.

A Concerto felajánlásában most két jegyet lehet nyerni a koncertre, amely mindenképp ajánlott a kísérletezés és az egyéni hangulatú produkciók kedvelőinek. Ehhez nem kell mást tenni, mint játszani, ennek részeként pedig legelőször is lájkolni a Lángoló Gitárok, valamint a Concerto Facebook-oldalait, majd pedig a jatek@langologitarok.hu címre egy Lángoló-Mono-Játék tárgyú levélben elküldeni nekünk a választ a következő kérdésre: Mi a zenekar tavaly megjelent lemezének címe? A játék során ezúttal is fontos, hogy a megfejtések az imént megadott tárgyú levélben érkezzenek. A válaszokat csütörtökön éjfélig várjuk, a nyertest e-mailben értesítjük.


hír a38 mono concerto posztrock microphonics



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása