2013.12.15. 11:01 – Lángoló Gitárok

Anatolij és Ludmilla utolsó utazása - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

alex6.jpgMindjárt itt az év vége, szóval egy utolsó rohamban még sokan kihoznak egy-egy klipet, mielőtt pár hétig elcsendesednének a dolgok. Persze rohadtul hazudunk, mert van itt két hónappal korábbi klip is, de most éppen nem tudtunk ennél jobb felütést kitalálni. Lesz itt MR2-kontent (Halott Pénz, ByeAlex, Punnany Massif, Vad Fruttik, Karányi), poszt-indie történések (Amber Smith, Gustave Tiger) illetve Képzelt Város, Baricz Gergő és a Puszi Együttes.

Halott Pénz - Hello lányok (feat. Diaz, Mentha)

Klip készült Halott Pénz legutóbbi lemezén szereplő Hello lányok című über partyslágeréhez. Az állítólag durván szexista popdal videóját sajnos nem a Dobozban forgatták és Teczár-cameo sincs benne, helyette kaptunk egy nem túl izgalmas stúdióklipet, ami pont arra jó, hogy elgondolkozzak azon, ha a lányok nekem a péntek, akkor kicsoda a hétfő?

Amber Smith - Another Way

Az Amber Smith klipjét látva az emberből előtörnek azok az emlékek, mikor egy véletlenszerű éjszakai berúgásnak az az eredménye, hogy reggel 10-kor félig öntudatlanul fetrengve a Piaf bőrfoteljében azon gondolkozik, hogy az furcsán lépdelő magas nő mégis miért a férfi vécébe megy végezni a dolgát. A videóban Ponikló Imre frontember egyszerre idézi meg Brian Molkót és David Bowie-t, miközben nőnek öltözve vonul végig a Király utcán

Baricz Gergő - Shit Song

A Shit Song című dalt hallva elkezd pislákolni a fény az alagút végén, aminek a magyar tehetségkutatók vágták le a biztosítékát. Kortárs bluesrock egy tisztességes fekete-fehér videóval megspékelve, amit ugyan inger gazdagnak nem neveznénk, de a hátán pörgő csótány olyan teljesítményt nyújt, hogy követeljük a jövő évi Csillag születikbe.

ByeAlex - Csóró itt minden hang

Ugyan a csóróságról zeneileg kevés ember képes tökéletesebb produkcióval előállni Csóró Lalinál, azért ByeAlex is megpróbálkozik hasonlóval, ha bár ez a kijelentés nem feltétlenül fedi a valóságot. A nemsokára új lemezzel jelentkező előadó klipjét Indián rendezte, benne ByeAlex sétál nagyon sokat. Olyan sokat, hogy egy idő után seregnyi szeptumos-fültágítós #instahadsereg tűnik fel a háta mögött, hogy elkísérjék őt a rózsaszirmok földjére.

Punnany Massif - Engedd el

A Fel #1 lemezen szerepel a Punnany Massif új klipes dala, amihez Ráday Péter forgatott a dalszöveghez szorosan kapcsolódó kisfilmet. A Punnany tábortűzrapjéhez egyébként abszolút illik ez a kicsit szomorkás videó, de a papírrepülős jelenet már nagyon közel áll a hatásvadászat kimaxolásához.

Karányi - Celebrate Life

Kicsit olyan a Celebrate Life videója, mintha valaki újraértelmezte volna a 2000-es évek elejére jellemző dance-slágerek stúdióklipjeit a mai kornak megfelelő látványvilággal. Azonban itt a női és férfi szereplők nem eye candyként fukncionálnak, hanem fontos láncszemei a különböző jeleneteknek, amiknek a nagy része valamilyen módon tartalmazza egy csomó virág eszetlen szétpusztítását. Van itt turmixolás, szitává lövés és baseballütős támadás, a virágárusok pedig minden egyes jelenetnél csuklanak egyet.

Gustave Tiger - Mitanni Mares

Itt írtunk korábban a Gustave Tiger bemutatkozó EP-jéről, amiről megérkezett a második videoklip. Ez egy afgán Önök kérték! próbál lenni, ami tök jópofa ötlet az elején, de utána még két percen át nézni a kamerába tátogó énekes-gitárost, annyira nem nagy buli, hiába dobják fel rövidebb képrészletekkel a videót. Jó, igazából a macskát és a Teddy macit azonnal hazavinném, és életem végéig ölelgetném őket, de ez most tényleg nem számít.

Képzelt Város - Ég veled, Anatolij!

A Képzelt Városnak elkészült az első hivatalos klipje, ami egy különleges történetet dolgoz fel. "A legenda szerint Gagarin űrutazása előtt több kísérlet is kudarcba fulladt, ilyen kísérlet volt az űrhajós házaspár, Anatolij és Ludmilla Tokov tragédiája is, akik végül magukra maradtak odakint a súlytalan világegyetemben." - áll a kliphez csatolt sajtóközleményben. A hatperces kisfilm akár az orosz Gravitáció is lehetne, csak nehogy idő előtt kikapcsolja nekünk Széles Gábor.

Vad Fruttik - Válaszok nélkül

Három év után új albumot készített a Vad Fruttik, ami a mostani Válaszok nélkül is szerepel. A fekete-fehér, szuggesztív képsorokkal teli kisfilm Trokán Anna színésznő és Likó Marcell frontember fiktív kapcsolatát dolgozza fel, a happy end teljes hiányával.

Puszi Együttes - Amari Szi Amari

"Írj cikket, kritikát, játszd a rádiódban és a tévédben, oszd meg az Interneten, hívj koncertezni, futtass minket, igazi musicbitch-ek és szabad zenerabszolgák vagyunk." - írja nekünk a zenekar, mi pedig ordas nagy köcsögök lennénk, ha nem teljesítenénk legalább egy kívánságukat.


klip vad fruttik amber smith karányi klipmegosztás képzelt város punnany massif baricz gergő halott pénz byealex gustave tiger puszi együttes



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása