2013.12.26. 18:00 – Lángoló Gitárok

100 évig készült a Quimby új klipje

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

quimbybuster.jpgEz persze túlzás, de az biztos, hogy különleges videó készült a zenekar Kaktuszliget című új albumán hallható Senki se menekül című számhoz. A zenekar tagjait a némafilm-hőskor környezetébe helyezte a speciális rendezői koncepció és a legmodernebb filmes technika. Kiss Tibi például mint Buster Keaton, a legendás Mary Pickford partnere tűnik fel a vásznon. Az új klip a zenekar különleges év végi ajándéka a Quimby-rajongóknak, és a Lángoló Gitárokon látható először.

„Miután meghallgattuk a dalt, úgy éreztük, hogy valami nosztalgikus hangulatot szeretnénk a videón viszontlátni, így jött aztán az ötlet, hogy a zenekart régi némafilmek környezetébe helyezzük. A felvételeket a stúdióban greenbox technikával rögzítettük és próbáltuk gondosan újrakreálni a jeleneteket, hogy aztán digitálisan át- illetve belehelyezzük azokat a régi felvételbe. A következő lépésben kitöröltük az eredeti figurákat a filmekből és jelenetről-jelenetre kicseréltük őket a zenekar tagjaival. A végeredmény élők és a holtak közös játéka. Közel száz évvel ezelőtti figurák mozognak és kommunikálnak a klipben - emlékeztetnek bennünket arra, hogy végül senki se menekül, de arra is, hogy minden és mindenki él" – mesél a klip rendezője, a különleges videóiról ismert és a már korábban is a zenekarral dolgozó Anormal Sessions csapatának vezetője, Vandad Kashefi.

A Quimby a Kaktuszliget című, nemrég megjelent új album immár harmadik dalához készített klipet, az előző kettő, a Kivándorló blues és az Ubekannte Schmewrzen szintén a Lángoló Gitárokon premierezett. A zenekarral itt olvasható egy hosszú, de friss interjú.

A hazai zenei színtér jelenleg talán legnépszerűbb együttesének lemezbemutató koncertjére december 28-án, Budapesten, a háromnapos Indoor Fesztivál első napján kerül sor.


rock hír quimby



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása