2013.01.06. 21:00 – Sajó Dávid

Uborkaszezon - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

LGklipszemle2_1.jpgA januári uborkaszezon hatására a szokásosnál valamivel kevesebb videó került bele az e heti klipmegosztásba. Tavalyról csúszott át hozzánk a Hősök és a Nobody Moves közös dala, ahogyan a Csakazértis, Baer & Zoltán illetve Mátranovák Company videója is. Külföldiek közül visszatért Big Boi az Outkastből, Nick Cave és a Bad Seeds pedig már nagyon melegít a februárban megjelenő új lemezre.


hősök nick cave and the bad seeds klipmegosztás big boi nobody moves mátranovák company baer & zoltán



2013.01.06. 21:00 – sixx

Compressorhead: a világ legsúlyosabb fémzenekara

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Van a rocktörténetnek pár olyan ikonikus darabja, amit kismillió feldolgozásban meg lehet találni a videómegosztókon, ilyen például a Black Sabbath Paranoidja, a Judas Priest Breaking the Law-ja, és a Motörhead Ace of Spades című nótája, ami szerintünk a világ tíz legjobb számának egyike. Na, ezt dolgozta fel például a Compressorhead, egy olyan metálzenekar, amiben három robot, Stickboy, Fingers, és Bones játszik, metált, mi mást. 

A fenti produkciónál sokkal rosszabb feldolgozást kismilliót lehet találni a neten, arról nem is beszélve, hogy minden rendes rocker látott már olyan Motörhead-tribute zenekart, ami szarabbul játssza el a nótát élőben. Jó, Bones dobosnak négy karja van, és pontos, mint az atomóra, Fingers gitárosnak meg 78 ujja van, garantálva, hogy mindent le tud játszani, amit Petrucci vagy Vai valaha kitalált, de akkor is, mennyire király már ez a formáció, nem? Sziget nagyszínpadon simán el tudjuk képzelni a headbangelő punkra szegecselt dobossal és a háttérben mereven álló, óvatosan headbangelő bőgőssel együtt.          


videó motörhead compressorhead robotz



2013.01.05. 17:29 – Lángoló Gitárok

A PASO-é lehet az év albuma

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

paso_540511_10150672385172906_1496165115_n_2.jpgA Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) tavasszal megjelent Lovemonster című dupla albuma lehet az „Az év ska/rocksteady/early reggae albuma". A műfajban 2012-ben megjelent kiadványok közül a legjobbakat válogatta ki a Reggae Steady Ska című angol nyelvű, de német, tematikus zenei portál. A listán olyan világhírű előadók is szerepelnek, mint a Skatalites, a Madness vagy éppen Jimmy Cliff. Az egyetlen magyar jelölt a PASO, amely pénteken kora délután a harmadik helyen állt a közönségszavazáson. A Pannonia Allstars Ska Orchestra lemezére január 6-ig, vagyis vasárnapig lehet szavazni.


ska hír paso



2013.01.04. 14:13 – Lángoló Gitárok

Miracle - Új Hurts-dal

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Március 11-én jelenik meg a Hurts második nagylemeze Exile címmel, amiről a szintipop-duó ma mutatta be első kislemezét, a Miracle-t. A dal a BBC Radio 1-on debütált, de már a csapat Youtube-ján is meghallgatható, így mi is be tudtuk illeszteni azt ide lentebb. Az angol zenekar eddig egy lemezt adott csak ki, a nagysikerű Happinesst még 2010-ben, azóta a Szigeten is jártak már kétszer, legutóbb tavaly, a nagyszínpadon.


pop hír hurts



2013.01.04. 13:15 – [MTI]

Adele a tavalyi évet is uralta az Egyesült Államokban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Adele nemcsak 2011-ben, hanem tavaly is maga mögé utasított mindenkit az eladási lista élén az Egyesült Államokban, és közben új rekordot is felállított. A Nielsen SoundScan piackutató cég szerint a 24 éves énekesnő 21 című albuma a tavalyelőtti 5,8 milliós eladási csúcs után 2012-ben is szép számban fogyott, és összesen 4,4 millió példány kelt el belőle. A korong tavaly novemberben, kevesebb mint két évvel megjelenését követően lépte át az álomhatárnak számító tízmilliós példányszámot az amerikai piacon. A többszörös Grammy-díjas és Brit Awards-győztes Adele sikert sikerre halmozó lemezén olyan slágerek vannak, mint a Rolling in the Deep, a Someone Like You és a Set Fire to the Rain. Amióta a Nielsen SoundScan nyilván tartja az értékesítési adatokat, most először fordult elő, hogy egy előadó két egymást követő évben is vezette a listát. Adele-lel csupán Taylor Swift tudott lépést tartani, az ő Red című albumából 3,1 millió darabot adtak el 2012-ben. A legnépszerűbb dal Gotye Kimbrával készített, Somebody That I Used to Know című száma lett, amelyet 6,8 milliószor töltöttek le.


pop hír adele



2013.01.04. 10:10 – Lángoló Gitárok

Új supergroup alakult Slayer-, Exodus-, és Queens of the Stone Age-tagokból

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nick9.jpgDokumentumfilm készül New Orleans egyik legendás szellemkastélyáról, a House of Shockról, amit nem mellesleg a panterás Phil Anselmo alapított még 1992-ben. A cirkuszi látványosságról most dokumentumfilm készül, aminek a soundtrackjéhez gyorsan összerántottak egy supergroupot Dave Lombardóval (Slayer), Gary Holttal (Exodus) és Nick Oliverivel (Queens of the Stone Age), a produceri munkálatokkal pedig azt a Ross Robinsont bízták meg, aki dolgozott már többek között a Kornnal és az At the Drive-Innel is. Holt szerint egy egész albumnyi új zenéjük van Lombardóval, amihez később csatlakozott Casey Chaos, az Amen énekese, és karácsonyig már három számot is rögzítettek, amik Holt szerint igazi punkdalok lesznek, amiben a saját zenekaraik stílusát vegyítik a Discharge-dzsal, Exploiteddel és a GBH-dzsel.




2013.01.04. 08:00 – Lángoló Gitárok

Itt egy új meglepetés EP Skrillextől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

skrillex-leaving_1.jpgTegnap még Skrillex új videójáról írtunk, most pedig a semmiből bukkant elő tőle egy friss EP, ami a Leaving címet kapta. A háromszámos hanganyagon a szokásos vartyogáson kívül akad egy egészen érdekes darab is, méghozzá a címadó dal. A Leaving Skrillex produceri munkásságához képest egy teljesen más vonalat képvisel, egyesek már egyenesen Burialt emlegetik összehasonlításképpen (vagy mint akitől csúnyán koppintotta a dalt), pont azt az előadót, aki Skreammel vagy éppen Bengával annak idején feltette a dubstepet a világ zenei térképére, majd aztán jött Skrillex, és a bömbölős brostepjével egy időre az elektronikus zene csúcsára járatta a műfajt. Skrillex egyébként annyival kommentálta a friss kiadványt, hogy ez egy utolsó pillanatban összehozott kis rövid EP, amelyek közül az egyiket már többször használta élő fellépésein, a már említett Leavinget egy mexikói hotelben fejezte be, míg a nyitódalt mindössze egy órával a megjelenés előtt fejezte be szintén egy hotelszobában Miamiban. Mind a három dalt megmutatjuk a hajtás után.


hír dubstep skrillex



2013.01.03. 16:38 – [MTI] Lángoló Gitárok

Koncertfilm-válogatás lesz az Urániában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A rockzene olyan előadót, mint a Queen, a Rolling Stones, a Doors és Jimi Hendrix láthatja majd a közönség digitálisan felújított HD koncertfelvételeken az Uránia Nemzeti Filmszínház január 11-én induló válogatásában. A sorozat első részeként a Queen 1986-os budapesti koncertjéről készült filmet vetítik. Az együttes utolsó turnéján 80 ezer néző előtt lépett fel a Népstadionban, a világhírű külföldi zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött. A filmszínház közleménye szerint a digitálisan felújított kép és hang, valamint a kísérő dokumentumfilm élethűen adja vissza a fellépés hangulatát és előkészületeit. A film hazai producereivel mi is készítettünk interjút.


hír koncertfilm



süti beállítások módosítása