2013.09.22. 20:00 – Lángoló Gitárok

Konzervzene - Fish!-albumpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

konzervzene_cover.jpegElkészült a Fish! Konzervzene című nagylemeze, amely most a Lángoló Gitárokon debütál. A tizenegy számos stúdióalbum ráadásul három napig teljesen ingyen letölthető a zenekar honlapjáról. Szerda este 8 órától online megvásárolhatóvá válik különleges csomagolásban, illetve limitált példányszámban fizikai hordozón is meg lehet venni, ami stilszerűen egy dekoratív konzervbe van zárva. Eddig három klip készült lemezről, a Gyere ki a rétre, a Minden jó lesz és a Ki van kivel című számokhoz, amiket nemsokára új videó követ. Hajtás után bemutatjuk a teljes Konzervzene nagylemezt.


premier pop rock hír fish konzervzene



2013.09.22. 14:54 – Lángoló Gitárok

Születésnapi dal Nick Cave-nek a Babazsúr zenekartól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bbzs_nick_cave.jpgMa van Nick Cave ötvenhatodik születésnapja, akinek tiszteletére írt egy dalt a Babazsúr zenekar. A Budaörsi busz érdekessége, hogy szövegében a legendás zenész tíz legjobb szerzeménye is felvillan, többek között a Do You Love Me és a From Her to Eternity. A Babazsúr - mely nevében hasonlít Cave előző zenekarára, a Birthday Partyra - a számot szándékosan nem stílusutánzatnak szánta, sokkal inkább egy könnyed hangvételű, indie és ska elemekkel megspékelt örömdalt írtak. A szám végeredményben nem Cave-ről szól, hanem mindarról, amit az elmúlt évtizedekben az ő dalainak segítségével sikerült átvészelni - vallotta mondta Nagy Sándor énekes. Hajtás után a Budaörsi busz című szám.


rock hír nick cave babazsúr



2013.09.20. 16:10 – Lángoló Gitárok

Roger Waters megbánta, hogy annak idején beperelte a Pink Floydot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

roger-waters-2013.jpgEgy BBC-nek adott interjúban mondta azt nemrég Roger Waters, hogy megbánta, amiért 1985-ben pert indított az ellen, hogy a kiválása után is használhassák volt zenésztársai a Pink Floyd nevet. Azt is elmondta, hogy hibázott, amiért úgy gondolta a Pink Floyd nélküle vagy más tagokkal már nem létezhet, miközben régóta egy jól bejáratott márkanév. A per 1985-ben kezdődött, amivel Waters megpróbálta megakadályozni, hogy David Gilmourék az eredeti zenekarnévvel dolgozzanak tovább, de végül veszített, ők pedig ezután két lemezt is felvettek, mielőtt 1995-ben leálltak teljesen. Húsz évvel később, a Live 8-re Waters visszaszállt a zenekarba és azóta Gilmourral is fellépett többször. Végül azt is hozzátette az interjúban, hogy a saját útját szerette járni, ezért is hagyta ott a többieket illetve annyira elemében érzi még ma is magát, hogy új szólólemezre készül.


rock pink floyd hír roger waters



2013.09.20. 15:11 – Hirdetés

Uriah Heep a Pecsában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Uriah_Heep-Mick_Box.jpgSzeptemberben 21-én ismét Budapesten, a Pecsa Music Hallban zenél a Uriah Heep. A sokat látott épület falai között teljes hosszúságú, és a több mint 40 éves legendás zenekar munkásságát felölelő műsorra készülhetnek az érdeklődők, a legutóbbi, Into The Wild című lemez dalai mellett. Szomorú hír árnyékolta be a Uriah Heep nemrég bejelentett őszi turnéját: néhány napja meghalt a zenekar 1976-ban csatlakozott basszusgitárosa, Trevor Bolder. A rákban elhunyt zenész a több mint 30 éves Heep pályafutása mellett korábban David Bowie oldalán játszott, ott volt a legendás a Spiders From Mars alapításakor is. Februárban életmentő műtéten és terápiákon esett túl, és már a visszatérésre készült – egy percre sem gondolt arra, hogy a betegség végleg eltántoríthatja a basszusgitártól és a színpadok világától. A zenekar jelenleg Dave Rimmer basszusgitáros közreműködésével játszik, így jó eséllyel szeptemberen is ebben a felállásban érkeznek Budapestre: Dave korábban a Zodiac Mindwarp nevű csapatban zenélt.


hirdetés koncert hír pecsa uriah heep



2013.09.20. 14:26 – -dj-

Nagyon zorkó az új Sepultura szám

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Sepultura már nagyon régóta az alapítótag Cavalera-testvérek nélkül működik, de ennek ellenére a mai napig mindenki azzal foglalkozik, hogy a zenekar mikor fog eredeti formájában összeállni. A jelenlegi felállás ennek ellenére dolgozik rendületlenül, és nyilván minden új lemezüket jobbnak írják le, mint az összes korábbit. Ha valamiért valaki mégis hisz nekik, akkor most lehet, hogy büszkén bólogathat, hogy ő megmondta, ugyanis a nagyon hosszú című (The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart) új lemezről kikerült első dal elég egyedi és különleges, hogy végül az egész album jó legyen. A rendkívül tehetséges fiatal dobossal, Eloy Casagrandéval ez az első albumuk, és úgy tűnik jó lóra tettek. A sötét és kissé talán bonyolult új dalt, a The Age Of The Atheistet a hajtás után lehet meghallgatni.




2013.09.20. 13:00 – Lángoló Gitárok

Dip - Exstasys klip Danny Browntól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szinte minden hónapban van mit írni Danny Brownról, a detroiti rapper most épp egy új videót hozott ki a Dip című számához az október 8-án megjelenő Old nagylemezéről. Az extravagáns előadó egy '90-es évek rave partyjait megidéző klipben emel szentélyt az extasynak,  felhasználva hangmintákat Waka Flocka Flame-től és dalszöveget a Niggas In Parisből illetve Freak Nastytől. Az animációkkal feldobott videó tele van drogos utalásokkal, miközben Danny szép lassan elfogyaszt egy üveg konyakot teljesen egyedül. Az extasy népszerűsége nem újkeletű dolog az Egyesült Államokban, nemrég pár DJ külön prevenciós kisfilmet készített a megszaporodott halálesetek miatt.


hiphop drog hír extasy rap klip danny brown



2013.09.20. 12:00 – Szponzorált Tartalom

Klubszemle - Bakelit Multi Art Center

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Rezangyal_Klubszemle_Small_2.jpg

Klubszemle rovatunkban minden pénteken egy olyan szórakozóhelyet mutatunk be nektek, ahová nem csak hétvégi bulizás miatt érdemes lemenni.  A sorozatban megismerhetitek az adott hely történetét, fő profilját, zenei kínálatát, valamint néhány mostanában aktuális programot is ajánlunk. Most a Bakelit Multi Art Center mutatkozik be, ahol a koncertek mellett folyamatosan különböző alternatív színházi előadások, kiállítások várják a látogatókat. Kérdéseinkre a hely rendezvényszervezője, egyben PR-munkatársa, Barta Luca válaszolt.

_DSC2134.jpg


programajánló rézangyal bakelit multi art center klubszemle



2013.09.20. 11:00 – _Hóember_

Tree House - Új ingyenes Le1f-mixtape

igen, már olyan is van, hogy queer rap

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

le1f-tree-house-mixtape.jpgA nemrég Budapesten koncertező Le1f nem tétlenkedik, és idén már másodszor jelentkezik egész estés mixtape-pel. Az ingyenesen letölthető Tree House 14 dalával a megkezdett úton halad tovább a rapper-producer. Sötét tónusú, bugyborékoló, cloud rapes alapok, sunyi basszusok, odacsapós szövegek, és egy összetéveszthetetlen hang. A borítón rikító cicanadrágban pózoló Le1f a New York-i meleg rapszíntér egyik első számú képviselője, extrém megjelenésével, viccesen provokatív videóival az alternatív hiphopra éhes közönség körében egyre nagyobb sikert arat. Az év első felében megjelent Fly Zone után a mostani, nagylemeznek beillő anyag is tartogat pár emlékezetes dalt. Az elszállt, lebegő Hush Bb vagy a Damn Son – amelyben Le1f megmutatja, hogy gyorsan is tud rappelni – a mixtape csúcspontjai. A teljes mixtape-et megmutatjuk a hajtás után, erre linkre kattintva pedig ingyenes letölthető.


hiphop ingyenes hír rap mixtape queer rap le1f



2013.09.20. 10:00 – Lángoló Gitárok

Lajkó Félix citerás party koncert a Kobuciban

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Lajko.jpgA nemrég a világzenei toplista élére került Mező című citerás lemezét mutatja be Lajkó Félix ma este a Kobuci közönségének. A szerintünk az albumon élete művét játszó Lajkó természetesen citerán játszik majd, őt brácsán Brasnyó Antal, cimbalmom Kurina Mihály, bőgőn pedig Kurina Ferenc kíséri.  A különleges koncertre az esemény Facebook-oldala és honlapja szerint még lehet kapni jegyeket, mi addig kedvcsinálónak erősen ajánljuk tavalyi interjúnkat Lajkó Félixszel illetve a Vandad Kashefi által rendezett a:normal sessions videót.


hír lajkó félix népzene



süti beállítások módosítása