2014.01.15. 15:00 – Lángoló Gitárok

Aki magyar, Tankcsapdát vesz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A MAHASZ nyilvánosságra hozta 2013-as slágerlistáit, köztük mindenféle súlyozott és súlyozatlan rangsorral, amikkel most annyira nem foglalkoznánk (itt vannak, jó szórakozást), csak a legfontosabbal, az ún. Összesített album- és válogatáslemez-lista - eladási darabszám alapján - 2013 cíművel. Mégpedig azért, mert ebből két dolog derül ki: 1) a rockereknek van pénze CD-re, és/vagy 2) az egész ország Tankcsapdát hallgat. Tessék csak megnézni az első tízet:

Screen Shot 2014-01-15 at 14.47.41.png

Öt anyag az első tízben, köztük az első és a harmadik helyezett (a Hooligans rondít bele a mesterhármasba), de aminek még inkább örülünk az, hogy az első ötbe befért még a Road legutóbbi albuma is. A Tankcsapda fölénye a 11-21. hely között még nyomasztóbb, kilenc CD is befért a listába, szóval a 2013-as évben legnagyobb példányszámban eladott fizikai hanghordozók első 21 helyéből 14-en a debreceni rockerek állnak. A valós számokat nem közli a MAHASZ, de nem hisszük, hogy Lukácsék ebből a bevételből vesznek maguknak új keverőpultot.

Érdekes, de ha megnézzük a rádiós listát, azon az első 21 helyezett között nemhogy Tankcsapdát de semmiféle rockzenét nem lelünk - még a végén kiderül, hogy akit nem játszanak a rádiók, az a lemezeladással nem is jár olyan szarul.

A Tankcsapda amúgy 2013-ban újra kiadta az összes stúdiófelvételét, emiatt taroltak a listán.


lista rock hír tankcsapda mahasz



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása