2014.04.09. 16:35 – Gnosis

...mindeközben a svéd bánatmetál világban...

Katatonia- Opeth- és Tiamat-hírek

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Johan Edlund (a képen koponyás pólóban, mi másban) a Tiamat fő terroristája egy józanul eltöltött estéje után képtelen volt reggelig aludni és hajnali négy órakor a zenekar hivatalos Facebook oldalán egy bekezdésnyi búcsúlevélnek tűnő megjegyzésben tudatta a rajongókkal, hogy részéről inkább elhagyja csapatot. Mindezt úgy, hogy szarik bele, ha a többiek viszik tovább a nevet, ő már elfáradt, unja a banánt, szomorkodott eleget itt. Külön érdekesség, hogy még szmájlit is rakott a mondandója végére. Furák ezek a depigótok!

Április 19-én, a Record Store Day alkalmából egy spéci kiadvánnyal jelentkezik a svéd Katatonia. Azért különleges ez a bakelitkiadás, mert hat olyan felvételt sikerült Renskééknek rápréselnie a lemezre, aminél nagyobb műgonddal sem lehetne altatóbb dalokat találni. Ez is egyfajta művészet, és a hozzátervezett borító is (Travis Smith, ki más).

Az Opeth főnök, Mikael Åkerfeldt nemhogy lenyugodna már végre és elmenne pecázni a fjordok közé, továbbra is lemezeket akar készíteni. A legújabb, Pale Communion címet viselő Opeth-album várhatóan június 17-én jelenik meg olyan érdekes számokkal, mint például Folyó, Goblin, Felül a Hold - Alul a Nap. Néhányan biztos azt hiszik, hogy metalt fognak Mikáék játszani, de természetesen Steven Wilson újbóli társproducerkedése garancia arra, hogy súlytalan melankólikában aludjunk el ismét. A Cusp Of Eternity című tétel már május hatodikától elérhető lesz az iTunesból, ami a hipsztereken kívül igazából senkit nem érdekel.

Elő a zsebkendőkkel és a merengéssel, nagy szomorúságok vannak készülőben!


svéd opeth metal gothic doom katatonia tiamat



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása