2014.04.17. 13:24 – Hirdetés

Nyerj páros belépőt az Amerika Kapitány második részére!

Menj moziba a Lángoló Gitárokkal!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Amerika_kapitany_foplakat_4DX_B1_kicsi.jpg

Múlt héten debütált a hazai mozikban Marvel soron következő képregényadaptációja. A Vasember és Thor után most egy újabb szuperhős, Amerika kapitány kerül a reflektorfénybe. A Lángoló Gitárokkal most páros belépőket nyerhettek a filmre, ha válaszoltok néhány egyszerű kérdésre. A részletekért olvass tovább!

A Marvel legújabb képregény-adaptációja, az Amerika kapitány – A tél katonája a Bosszúállók eseményeit követően játszódik. Steve Rogers - aki az 1940-es évek elején vet részt az USA hadseregének titkos kísérletében - most Washingtonban éli csendes hétköznapjait és próbál alkalmazkodni a modern világ kihívásaihoz. Azonban amikor a terrorelhárítással és hírszerzéssel foglalkozó S.H.I.E.L.D. egyik munkatársát megtámadják, a férfi egy olyan összeesküvés közepén találja magát, amely az egész világot fenyegeti. Újra feltűnik a színen a Bosszúállók-ból ismert szövetségese, a Fekete Özvegy is, akivel minden erejükre szükségük lesz, hogy felderítsék a konspirációt és leküzdjék a megsemmisítésükre küldött bérgyilkosok hadát. Amikor rájönnek, hogy valójában mivel állnak szemben, felismerik, hogy további partnerekre lesz szükségük, ha győzni szeretnének. Csatlakozik hozzájuk legújabb szövetségesük, Sólyom is, azonban még így is minden erejükre szükségük lesz, mivel váratlanul egy rendkívül erős ellenféllel, a Tél Katonájával találják szemben magukat.

A Marvel először 1941-ben adta ki a szuperkatonáról szóló képregényt. A figurát Joe Simon író, és a legendás rajzoló, Jack Kirby alkotta a II. világháború idekén, az első szám címlapján magának Adolf Hitlernek kevert le egyet. Azóta számos feldolgozás született képregénysorozatban szerepelt, önálló filmben 2011-ben debütált, Amerika kapitány – Az első bosszúálló címmel. Ebben már az a Chris Evans játszotta a főszerepet, aki a Bosszúállók-ban is magára ölthette a csillagos-sávos jelmezt és a jellegzetes pajzsot. Az Amerika kapitány – A tél katonája-t a rendező-testvérpár Anthony és Joe Russo jegyzi, akiket többek között a Balfékek (Community) című sorozat miatt ismerhet a hazai közönség. A forgatókönyvet többek között a Narnia krónikái-n és a Thor – Sötét világ-on közösen dolgozó Christopher Markus és Stephen McFeely írta. A főbb szerepekben visszatér néhány, a Bosszúállók-ból ismert arc, így Scarlett Johansson, Cobie Smulders, Samuel L. Jackson, olyan nevekkel kiegészülve, mint Robert Redford, a Bombák földjén-ből ismert Anthony Mackie, Frank Grillo és Emily VanCamp. Meg nem erősített hírek szerint kisebb szerepet kap a képregény-rajongók első számú ikonja, a legendás Stan Lee is.

Most pedig jöjjenek a kérdések, amelyek helyes megválaszolásával két szerencsés olvasónk egy-egy pários belépőt nyerhet.

1. Ki alkotta meg Amerika Kapitány figuráját?

        a. Stan Lee és Steve Ditko

        b. Joe Simon és Jack Kirby

        c. Claudio Ruffini és Ricardo Pizutti

2. Mi volt az első rész címe?

         a. Amerika Kapitány – Az első bosszúálló

         b. Amerika Kapitány – A zsoldoskatona

         c. Vasember 3. – A csodálatos pókember

3. Melyik filmben játszott még Scarlett Johansson?

         a. Vaklárma

         b. Elveszett jelentés

         c. Isten megbocsát, én nem!

A válaszokat jövő kedden éjfélig várjuk, a sorsolás szerdán reggel lesz, a szerencsés nyertest nem sokkal utána emailben értesítjük. A játékban a szokásos módon először lájkolni kell a Lángoló Gitárok, és a Fórum Hungary Facebook-oldalait, majd egy a Lángoló Mozijáték tárgyú levélben elküldeni nekünk a megfejtést a jatek@langologitarok.hu -ra. Ezúttal is nagyon fontos, hogy az előzetesen megadott tárggyal érezzenek a válaszlevelek, aki ugyanis nem így küldi, automatikusan kizárja magát a játékból.

Kapcsolódó weboldalak:

A filmről bővebben: http://forumhungary.hu/amerikakapitany

Forum Hungary Web: http://www.forumhungary.hu/

Forum Hungary Facebook: https://www.facebook.com/forumhungary?fref=ts


játék film mozi képregény amerika kapitány fórum hungary



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása