2014.05.16. 09:37 – raffera

A japán kormány lazíthat a világ legértelmetlenebb törvényén

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Fueiho-rendelkezésről van szó, ami azt mondja ki, hogy az országban hajnali 1 óra után tilos táncolni a szórakozóhelyeken. Ennek vethet véget a héten egy ottani kormánybizottság döntése. A testület elnöke, Motoyuki Oka szerint a törvény már erősen idejétmúlt, és annak enyhítése ráadásul még a gazdaságot is felpörgetheti, ezért szavazták meg egyhangúlag a hanyagolását. A szabályozás magában foglalja azt is, hogy a 66 négyzetméteresnél kisebb klubok egész egyszerűen nem kaphatnak engedélyt arra, hogy táncoljanak bennük. A rendőrök sokáig szemet hunytak efölött, de az utóbbi pár évben megszaporodtak a razziák többek között Tokióban vagy Oszakában.

A Fueiho-törvény ellen az egyik legnagyobb japán zenész, Ryuichi Sakamoto sokadmagával aláírásgyűjtésbe kezdett, és végül 150 ezer szignót tartalmazó petíciót sikerült lerakniuk a kormány elé. A bizottság javasolta továbbá, hogy mostantól a szórakozóhelyek az éttermekkel kerüljenek egy kalap alá, ami megengedhetné nekik a késői nyitvatartást. Yoshihide Suga kabinetfőtitkár szerint a kormány akkor válaszol a javaslatra, ha azt majd formálisan is benyújtják.

A jelenséggel egyébként a Resident Advisor foglalkozott kicsit bővebben az év elején egy minidokumentumfilm erejéig, ez itt megtekinthető.


hír japán tánc



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása