2014.12.16. 09:42 – dankógábor

Beyoncé meglopta Miczura Mónikát, legalábbis Miczura Mónika szerint

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Juhász Miczura Mónika be is perelte az amerikai énekesnőt, mert szerinte a Drunk In Love című dalában másfél percet hangmintázzák őt, igaz eltorzítva, de akkor is. Miczura szerint az ő torzított hangja adja meg a Beyoncé-sláger alapját, azzal indul ugyanis a dal, de senki nem kért tőle engedélyt a felhasználásra. A hangmintát amúgy a magyar énekesnő szerint az 1995-ös Bajba, Bajba Pélem című Ano Drom-dalból vették át (Miczura akkor ott énekelt). Juhász Mónika Manhattanben adta be a keresetet. Beyoncé menedzsmentjéből még senki nem reagált a dologra. Alább lehet hasonlítgatni, tényleg lopott-e az amerikai a magyartól.

0:57-től indul az ominózus rész:

Ez pedig Miczura szerint az eredeti:

Amúgy a helyzet, ahogy a Dalszerző blog is rávilágít, nem egyértelmű. A Bajba bajba pelém ugyanis egy tradicionális roma dal, tehát szerzői jog nem sérülhetett. Akár más is felénekelhette teljesen ugyanezt a dallamot. Ha viszont Miczura bebizonyítja, hogy az ő konkrét hangját manipulálták, akkor az előadói jogai sérültek, és emiatt tényleg letilthatja akár a Beyoncé-lemez forgalmazását is.


pop hír roma lopás beyoncé miczura mónika



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása