2015.01.26. 11:30 – Lángoló

Beatles-múzeum nyílik Egerben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

beatleseger1.jpgEgri Road néven – amely a zenekar híres Abbey Road című albumára utal – állandó tárlat nyílik a Hotel Korona Eger szálloda épületében. Magyarország első  és egyben leginteraktívabb – állandó Beatles kiállítása lesz ez Liverpoolt, Hallét és Buenos Airest követően.

A kiállítás anyaga Peterdi Gábor és Molnár Gábor, a Halhatatlan Beatles című könyv szerzőjének gyűjteményét öleli fel. Ők ketten már évtizedek óta gyűjtik a Beatleshez kapcsolódó hangzóanyagokat és relikviákat, ezeknek találtak állandó helyet. Az állandó kiállítást a szálloda termeiben, illetve pincéjében alakítják ki, a szervezők a kornak megfelelő technikai színvonalon szeretnék végigvezetni a látogatót a zenekar történetén. A pincehelyiségben rövid, filmes bevezető után kronológiai sorrendben, multimédiás falak alkalmazásával mutatják majd be a Beatles történetét. Filmrészletek, korabeli híradók, interjúk, koncertfelvételek lesznek gombnyomásra megtekinthetők, illetve fejhallgatón keresztül hallgathat majd bele a látogató a zenekar műveibe. A vitrinekben korabeli sajtótermékek, ruhadarabok, makettek, limitált kiadások, ritkaságok kerülnek elhelyezésre. Kicsivel bővebben itt.

Hasonló múzeum jelenleg Liverpoolban, Halléban, illetve Buenos Airesben található. 

A tárlat megnyitója május 15-én lesz számos hazai művész részvételével.

 


kiállítás beatles egri road



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása