2015.05.31. 10:47 – [MTI]

Az Ocho Macho nyerte a Nagy-Szín-Pad!-ot

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Ocho Macho nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt szombat este a fővárosi Akvárium Klubban. A Petőfi Rádió és a Petőfi TV, valamint a VOLT Produkció szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három előadó mérte össze produkcióját, közülük a közönség választotta ki a győztest.

Az Ocho Macho mögött a második a Biebers lett, a harmadik a Kelemen Kabátban. Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetője az eredményhirdetéskor bejelentette: mivel nagyon kevés szavazat döntött az első két helyezett között, az egyik díjat megosztva kapják, mindkét zenekar felléphet augusztusban a Sziget fesztivál nagyszínpadán Robbie Williams előtt.

A reggae, a ska, a punk és a latin zene elegyét játszó, nyolctagú Ocho Macho 2003-ban alakult Kőszegen, azóta kétszeres platinalemezes lett és bejárta az országot, emellett külföldi fesztiválokat is megjárt Romániától Ausztrián át Németországig.

2009-ben jelent meg első stúdióalbuma El Mundo Fantástico címmel, ezt követte 2011-ben az Online a világ, majd a tavalyi harmadik anyag, a De Puta Madre, amellyel egy időben könyvet is megjelentettek a történetükről Ocho Camino címmel. Szintén 2014-ben két városban nagy sikerű, szimfonikus koncertet adtak áthangszerelt dalaikból hetven zenész kíséretében. Nemrég új kiadvánnyal, a Punk című négyszámos EP-vel jelentkezett a csapat.

Az Ocho Machóban Csík Andor (trombita), Keresztesi Krisztián (ütőhangszerek), Kirchknopf Gergő (ének), Mersics György (dob), Mike Gotthárd (gitár), Mórocz András (trombita), Szalai Márton (basszusgitár), Szebényi Dániel (billentyűs hangszerek) szerepel. A zenekar a Nagy-Szín-Pad! döntőjében hat dalát játszotta el részben vagy egészben, ezek a következők voltak: De Puta Madre, Aranyember, Legközelebb hagyom, Savaria Kingston Town, Teccik és Jó nekem.

A tehetségmutatón második a hattagú, elektronikus zenét játszó Biebers lett, amelyet 2013-ban alakítottak a Puskás-fivérek, az énekes-szövegíró Peti és öccse, a korábban dj-ként dolgozó Dani. A Biebers tavaly Sorry című dalával a hazai modern pop-rock kategóriában Fonogram-díjat kapott. Harmadik helyen a Kelemen Kabátban végzett: a csapatot Szerecsenkirály (Horváth Boldizsár) és M-Papa (Pápay Mihály) alapította, 2011-ben kultikus pophimnusszá vált Nyári dallam című trashpop/eurodance daluk, illetve az ehhez készült klip.

Az idén másodszor megrendezett Nagy-Szín-Pad célja, hogy a kiválasztott - 2015-ben kilenc formáció került az elődöntőkbe - előadók karrierje lökést kapjon. A május 21-én, 22-én és 23-án tartott elődöntőkben és a fináléban a résztvevők egyaránt 15 perces élő blokkot adtak elő, a három döntőst, valamint a végső győztest is a közönség választotta ki.

A finálé produkcióira a szavazás SMS-ben és a Facebookon zajlott az egész héten, a műsor végéig.

A Nagy-Szín-Pad!-hoz az Instagramon kapcsolódó közönségszavazást a Honeybeast nyerte: a győztes különdíja egy egyéves turnébusz-használat.

A tehetségmutató első két helyezettje, az Ocho Macho és a Biebers Robbie Williams előtt léphet fel a Sziget fesztiválon, az Ocho Macho továbbá John Newman, Fatboy Slim és Ákos előtt játszhat a soproni VOLT-on, ugyancsak nagyszínpadon adhat koncertet a Strand - Nagyon Zene Fesztiválon, és a közmédia díjaként Magyarországot képviseli jövőre a groningeni Eurosonic fesztiválon. Mindhárom döntős videoklipet forgathat az OTP Junior támogatásával.

A Petőfi TV élőben közvetítette a Nagy-Szín-Pad döntőjét. A Petőfi Rádió is élőben csatlakozott a műsorhoz, és élőben volt követhető a tehetségmutató a www.petofilive.hu-n is.

A szervezők idén a hazai popszakma 100 elismert képviselőjét kérték fel, hogy jelöljenek az előzetesen választott 40 produkcióból 9-et, akik a 2015-ös Nagy-Szín-Pad! meghívottjai lettek. Közülük nem jutott a döntőbe a Babel, a Headbengs, a Honeybeast, a Margaret Island, a Middlemist Red és a Soerii & Poolek.

A tavaly első ízben megrendezett Nagy-Szín-Pad!-ot a Mary PopKids nyerte.

"A tavalyi próbaév volt, ennek ellenére a résztvevő produkcióktól azt a visszajelzést kaptuk, hogy sokat profitáltak a Nagy-Szín-Pad!-ból. Talán a legfontosabb, hogy a korábbinál nagyobb reflektorfény jut rájuk, a verseny egyfajta ugródeszkát jelent számukra. Olyan zenekarokat hívunk meg, amelyek már ismertek, népszerűek, de egy kis hátszél még szükséges ahhoz, hogy az egész ország megismerje őket, és akár a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadain találkozhassunk velük a jövőben" - mondta Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció egyik vezetője korábban az MTI-nek.

Lobenweinnel és főszervező társával, Fülöp Zoltánnal a Lángoló nemrég készített interjút.


hír nagy-szín-pad



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása