2015.06.24. 09:55 – Prieger Zs.

Essentials-túladagolás, holnaptól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

10407183_10155069129715224_7485142437542011953_n.jpg

Egyszerre cool, szerethető és persze roppant divatos az a zenei eseménycsomag, ami ránk zúdul holnaptól a Budapest Essentials Urban Festival jóvoltából. Az alábbi cikkben imádott legendák, több mint ügyes fiatalok és extrémitástól sem ódzkodó spílerek között válogattunk. Egy biztos: a hétvége meglehetősen sűrűnek és izgalmasnak ígérkezik. 

Az első nap (06.25. csütörtök) fellépőiből a gigasztár La Roux mellett az Astronautalis-ra hívnánk fel a becses figyelmet, mert néha elektrós, néha meg folkba hajló hip-hop, mert Beck- és diszkóhatásokat adagol ügyesen, mert hangszeres, mert törtütemes, mert szentimentális, néha meg andalító és okos.

Említettek viszonylag korán kezdenek a Margitszigeten, úgyhogy akiben még van erő, azok választhatják a cirkuszi mulatságnak sem utolsó Fran Palermo-Carbonfools-kombót, de én biztosan felnéznék a Gozsdu Sky Terrace-ra is, hogy belehallgassak Chris Ronson setjébe, mert tuti új albumáról is játszani fog majd.

A második nap (06.26. péntek) egy jó kis Middlemist Reddel kezdődik a Margitszigeten, hogy bemelegítsenek a Wombatsnak, aztán irány a Vasúttörténeti Park, ahol egy igazi legenda, Carl Craig vár bennünket, hogy hajnal 3-kor átadja a stafétabotot korunk egy legdivatosabb dj-producerének, Solomunnak. Mindezzel egy időben az Akváriumban lehet választani Sub Focus d n b-je és a Gold Panda kísérleti elektronikája között. Aki meg szabad levegőre vágyik, az nézzen föl a Sky Terrace-ra, ahol a kiváló Nora Matisse játszik a fiatal, de meglepően érdekes The Firth duóval.

A szombati nap újra a klasszikus "melyik ujjamat harapjam meg" kártyát osztották a hiperaktív szervezők, mert a margitszigeti Aquarius Heaven kísérleti hangzása és régi öreg kedvencünk, a simogató bécsi sound atyja, a Zwack gyárudvaron fellépő Peter Kruder között bizony nehéz lesz választani. Sőt, mi legyen azokkal, akik mérgezett pókként az Akvárium kis- és nagyterme között fognak szaladgálni, hiszen nem elég, hogy Kenny Larkin nyomatja az egyik teremben, a másik nagy mester, Zinc meg a hazai d n b-hősök társaságában a másikban. Aki a választéktól nem bizonytalanodott el, az a Teslaban még benevezhet egy Gelka-Eskmo-ra is.

Vasárnap a lezárásé, amit a Várkert Bazárban követnek el majd hazai hip-hoppereink. Ott lesz az albumát a közelmúltban kihozó Amoeba is az AKPH-val közösen, úgyhogy minden bizonnyal a Szimler Bálint-Rév Marcell által fotografált klipdal is felcsendül majd.

További részletes program: http://www.budapestessentials.com/timetable


fesztivál hír budapest essentials



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása