2015.09.15. 16:27 – Szponzorált Tartalom

Véghajrában a Ki Mit Tube

Holnaptól már a döntő következik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

img_1906x1000.jpg

Lassan a finiséhez ér Magyarország legnagyobb online videó versenye, a Ki Mit Tube. A középdöntő kedden zárul, addig a legjobb 99 versenyző apait-anyait belead, hogy a szavazatokat maximálva jusson tovább a fináléba. Szeptember 15. után már csak 21 Zene, 3 Videósok és 6 Minden Más kategóriába tartozó produkció marad versenyben, amelyek közül a három zsűri összesen tízet juttat be a vasárnapi döntőbe. Összeállításunkban a még versenyben lévő alkotások között néztünk körbe

.A középdöntő mezőnyében a legtöbb produkció a Zene kategóriából került ki, összesen 66 videó. A kemény rocktól a rappig rengeteg stílus, műfaj keveredik a versenyben. Köztük van a gimis srácokból összeállt BMG, azaz Balázs, Máté és Gergely, akik főként közkedvelt slágereket adnak elő az egyre népesebb rajongótáboruk nagy örömére. Most az acapella mix-ükkel küzdenek a nézők kegyeiért. Az élen jelenleg a tini pécsi költő, a saját slam poetry-ket előadó Beni áll, akinek a Fiatalság, bolondság című alkotása már több mint 26 ezer megtekintésnél jár. Jól vette az akadályokat eddig MES is, aki most éppen az Ez vagyok én dalával gyűjtögeti a voksokat a Ki Mit Tube-on. A rajtuk kívül ebben a kategóriában a TOP 10-ben megtalálható még a debreceni Led zenekar újabb opusza, a Ha visszatér a tél, továbbá Halápi Katinka dobszólójától hangos Green Day-feldolgozása is.

A legjobb tíz videós produkció között a kezek-lábak nélkül élő Kollinger Szabolcs alkotása kapta a legtöbb figyelmet. Az Életem szavai videója szívszorító, mégis erőt és optimizmust árasztó, életigenlő produkció.  Szintén ebben a kategóriában indult a Székely Vegán névvel nevezett formáció, amely a farmer élet szépségeit, nehézségeit vitte filmre a Tanyázás és az élet értelme című videó naplójával. Vele ellentétben az Azbesztkacsa Zrt. fikciós történettel állt elő. A videójuk főhősei arra vállalkoztak, hogy megtalálják a Szent Szótárat annak érdekében, hogy a fiatalok jobban, helyesebben használják a magyar nyelvet. Ennek a kalandos kutatásnak a krónikája, Az Elveszet Hejesirási Szotár című produkciójuk. A kínálatból nem hiányzik a magyar Agymenők sem, hiszen a Nosztalgikus Mosolynak köszönhetően mindenki számára fehéren-feketén kiderül az, hogyan csajozik egy kocka.

infografika_kmt.jpg

A Minden Más kategória is tartogat figyelemreméltó próbálkozásokat, ahol szám szerint 23 produkcióra lehet szavazatokat leadni. Pillanatok alatt az internet sztárja lett a rappereket görbe tükör elé állító tini lány, McKitti első videója, amelyet a középdöntőben egy újabb követett, immár a sztárság árnyoldalairól, a Sztár vok című dalban. A Roma News kritikus énje sem hagyott alább, A közmunka csapdájában című diszkriminációellenes videójukban oszlatnak el néhány tévképzetet a romák munkalehetőségeiről. Annak, aki némi utópisztikus hangulatra és a NAGY kérdések megfejtésére vágyik, annak a CAFF alkotása, a Ha fordított világban élnénk című videó adhat meg minden választ a Ki Mit Tube-on, amelynek döntője szeptember 20-án lesz.


verseny vodafone szponzoráció középdöntő ki mit tube



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása