2015.11.04. 14:00 – Hirdetés

Jojo Mayer szombaton újra Budapesten

Különleges koncertre nyerhettek páros belépőt!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

jojo.jpg

A svájci dobzseni, Jojo Mayer Nerve nevű világszerte ünnepelt zenekarával tér vissza Budapestre. Akváriumos fellépése minden túlzás nélkül presztízsértékűnek nevezhető, hiszen őszi turnéja keretében Brighton, Manchester, Bristol és Isztambul után, valamint Jakarta és Tokió előtt szerepel Budapest.A koncertre most egy páros belépőt is nyerhetsz az Akvárium felajánlásában. Továbbin infók és játék a hajtás után!

A zürichi születésű, New Yorkban élő dobos fenomén sanszos, hogy egy turnén fogant, mivel édesapja turnézenész volt. Két éves korában kapta első dobfelszerelését, amin maga tanult meg játszani. Élete első nyilvános szereplése Hong Kongban volt 3 évesen. Nem tizenhárom, három. 18 évesen már profiként járta be Európát Monty Alexander együttesével, és szerepelt az összes fontos jazz fesztiválon (pl.: Montreux, Nizza, Athén, North Sea Jazz Festival). Ennek köszönhetően léphetett fel később olyan nagyságokkal, mint Dizzy Gillespie vagy Nina Simone, de számtalan kiválósággal zenélt már, többek között Hiram Bullockkal, Gerald Veasleyvel, Wah Wah Watsonnal, Me’shell NdgéOcellóval, John Zornnal.

A ’80-as évek végén és a ’90-es években már szólóban is bejárta a legnevesebb dobfesztiválokat, aztán „kinőtte” a jazzt és olyan műfajokkal kezdett kísérletezni, mint a speed garage, a nu-skool breaks, a jungle és a drum n’ bass. Nerve nevű formációját azért hozta létre, hogy ezeket a stílusokat szabadon vegyíthesse, a lehető legnagyobb teret adhassa a kísérletezésnek, és valami olyan egyedülálló dolgot hozzon létre, amihez foghatót nagyon, nagyon kevesen csinálnak a világon, ha egyáltalán bárki.

Jojo Mayer a Nerve-vel valami egészen elképesztő energiával előadott, stílusokon túlmutató, de mondjuk így, dobközpontú elektronikus-pszichedelikus zenét játszik, ami, ha nyitott zenehallgatókból indulunk ki, egyszerre okozhat eufóriát a jazz, a progresszív- és pszichedelikus rock, az utazós, dubos downtempo és a (hangszeres) drum n’ bass rajongóinak. Legutóbbi koncertjei és lemezei kapcsán a Modern Drummer magazin azt írta róla: „Mayer a ’dob Istene’ státusz felé tart”, amivel mi is egyet tudunk érteni.

Mayer 2007 óta készít lemezeket a Nerve-vel, legújabb albumuk, a Ghosts of Tomorrow pedig épp akváriumos fellépésük előtt jelenik meg. A címadó dalt, ezt a hihetetlenül magával ragadó, sötét, sodró, nagyvárosi robot-szellemjárást hallgatva fel is kell hívnunk a figyelmet: lehet, hogy Mayer koncertjéről négykézláb kell majd távozni, mert ettől letérdelünk, az biztos.

És most a játék! Aki helyesen válaszol a most következő három kérdésre, egy páros belépőjegyet nyerhet a koncertre! Természetesen most sem sértődünk meg, ha ezt a cikket, vagy a koncert Facebook-eseményét megosztjátok a Facebookon.

1. Melyik zenekarban dobolt Jojo Mayer?

          a. Spastic Ink 

          b. Naked City 

          c. Screaming Headless Torsos

2. Mi a Nerve projekt 2011-ben megjelent lemezének címe?

          a. The Distance Between Zero And One

          b. From Silence To Sorcery 

          c. Ugra-Karma

3. Hány éves volt, amikor első dobfelszerelését kapta?

          a. Három

          b. Kettő

          c. Egy

A megfejtéseket a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk péntek reggel kilencig. Utána sorsolunk, a nyerteseket e-mailben értesítjük.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/114341582249523/


hirdetés játék dob elektronika nerve akvárium jojo mayer progamajánló avantárd



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása