2015.11.23. 15:01 – Hirdetés

Két zenekar öt országból - Mongooz and the Magnet és My Baby az Akváriumban

Nyerjetek jegyeket a bulira!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

foto1.jpg

A jövő hét csütörtökén egy igazán érdekes csapat első önálló budapesti koncertjét nézhetitek meg az Akváriumban, ugyanis a 2016 elején megjelenő első lemez anyagával érkezik a három országból származó három "pécsi" srác, a Mongooz and the Magnet. Hoznak magukkal egy hasonlóan egyéni zenei világot képviselő zenekart is vendégnek, ők a My Baby, akik szintén nem egy országból származnak, ugyanis a triót holland és új-zélandi zenészek alkotják. A koncertre, ahogy ez már nem újdonság, van két belépőjegyünk is, a hajtás után játék. 

A Mongooz and the Magnet Magyarország talán legmultikultibb zenekara, a jelenleg Pécsen operáló triót ugyanis egy ír, egy norvég és egy magyar srác alkotja. A formációt Ian O' Sullivan és a Magnus Maloy alapította 2014-ben, hozzájuk csatlakozott a hangmérnökként és jazzdobosként egyaránt helytálló Imre Gábor. Mint oly sok sikeres hazai zenekar, ők is a Pécsi Egyetemen találtak egymásra,amit Ian például summa cum laude évfolyamelsőként végzett el – az, hogy jelenleg nem Írországban keresi magát halálra, remekül példázza zene iránti elkötelezettségét. 

A csapat tagjai amellett, hogy lelkesek, nagyon szépek és még okosak is, nem elhanyagolható tény, hogy szuper zenét játszanak. A rhythm & blues és a blues rock határán egyensúlyozó, a műfajokat pedig szétesős funkkal és érzelgős soullal árnyaló zenekar egy négyszámos EP és egy videoklip (She Gonna Leave Me) után idén jelentkezett a Ki Mit Tube versenyre is, ahol egészen a döntőig jutottak, illetve a Hangfoglaláson is második helyezést értek el. A szakma beléjük vetett hitét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Cseh Tamás programban nyertek támogatást jövő év elejére tervezett első nagylemezükhöz.

my_baby_foto.jpegA Mongooz and the Magnet első önálló koncertjén most bizonyíthatja a közönségnek, hogy bőven rászolgálnak a hirtelen jött népszerűségre. Az este folyamán vendégük a szintén elég nemzetközi felállással (holland és új-zélandi) működő MY BABY, akik másfél éve még teljesen ismeretenként léptek fel a SXSW fesztiválon, idén pedig már a Glastonburyn koncerteztek, és 12 állomásos önálló angliai turnéjuk után érkeznek az Akváriumba. A 2016 egyik legnagyobb reménységének kikiáltott, szintén trió felállású csapat fő csapásiránya ugyancsak a blues, ezt vegyítik soullal, gospellel és fűszerezik pszichedéliával. A dalait élőben hihetetlen energiával előadó zenekarról is biztosan hallunk még a jövőben.

Ebben a játékban is tartjuk a múlt héten megkezdett formulát, azaz páros belépő helyett két szerencsés nyertes kap jegyet a bulira. Ha már két jó zenekar, két kérdésre várunk választ, valamint azt kérjük, hogy a koncert Facebook-eseményét osszátok meg az idővonalatokon. De nem húzzuk tovább az időt mindenféle kívánságainkkal, jöjjön inkább a két kérdés!

1. Mi volt a címe a Mongooz and the Magnet Ki Mit Tube-döntős dalának?

             a. Fűben alvó

             b. Number

             c. Panzer Division Mongooz

2. Mi a My Baby utolsó lemezének címe?

             a. Shamanaid

             b. Under the Sign of My Baby 

             c. Bed, Chair, TV

A játék jövő kedden délig tart, a helyes megfejtéseket szokás szerint a jatek@langologitarok.hu címre várjuk, ezúttal Mongooz-játék tárgyú e-mailben. Aznap délután sorsolunk, a két nyertest röviddel utána e-mailben értesítjük. 

További infók a koncertről az Akvárium oldalán! 


hirdetés akvárium my baby progamajánló mongooz and the magnet



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása