2015.02.15. 12:16 – dankógábor

Azt hittétek, lemaradtok az új Kanye West-dalról az ossianos balhé miatt?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Hát nem. Kanye West a héten bemutatta legújabb Adidas-kollekcióját, volt hozzá felhajtás is persze, felvétel is készült róla. Egészén a 8. perc 18. másodpercéig a fashion show megy, majd kapunk két sort, benne a leglényegesebb infókkal: a Wolves című dalt hallhatjuk majd, ami West soron következő nagylemezének a nyitószáma lesz, és szerepel benne Vic Mensa és Sia is. 8:28-nál pedig elindul maga a dal. Ezalatt a modellek csak állnak egy helyben. Szóval aki kíváncsi az új dalra, az tekerjen 8:28-ig. Vagy klikkeljen ide.


hiphop hír kanye west



2015.02.14. 18:07 – dankógábor

Valószínűleg tényleg jogot sértett az Óriás. De Paksi Endre is.

Kis jogi szösszenet az ossianos balhéhoz

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Mint ahogy látszik, elég furcsa helyzet állt elő ezzel a Óriás általi Ossian-feldolgozással. Az Artisjus egy elég jó útmutatót kiadott arról, hogy mi a teendő átdolgozás ügyben, mikor kell engedélyt kérni stb. Ebből a lényeg:

Nem minősül átdolgozásnak az eredeti mű:
• hangnemének megváltoztatása, és/vagy
• áthangszerelése, és/vagy
• hangulati-érzelmi világának pusztán új hangszínekkel történőmegváltoztatása, és/vagy
• előadásmódjára vonatkozó (tempó, dinamika, tagolás) instrukciók megváltoztatása, és/vagy
• jelölési módjának átírása, és/vagy
• hangfelvételének szerkesztése vágás vagy keverés útján

Ezek alapján az Óriás nem hibázott. Annyi nehezíti az ügyet, hogy egy kalóz koncertfelvétel feldolgozásáról van szó, de ha azt vesszük, hogy azt is az eredeti szerző adta elő nyilvánosan, akkor az Óriásnak nem kellett engedélyt kérnie senkitől.


hír szerzői jog óriás ossian



2015.02.14. 16:08 – dankógábor

Egy stúdióban a Tool és a Motörhead

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Itt ez a fenti, titokzatos videó. Ebben Mikkey Dee Motörhead-dobos bemegy egy stúdió pihenőrészébe, ahol Phil Campbell Motörhead-gitáros dumál Adam Jones Tool-gitárossal. Titokzatos egyrészt azért, mert vajon mikor készülhetett? Dee azt mondja, hogy egész nap keményen dolgozott. Min? Jön új Motörhead-lemez vagy mi? Ezt erősíti, hogy Campbell is ott van. Másrészt ott ül ugye a Tool gitárosa, aki először viccelődve mondja, hogy gitárleckéket vesz, majd egy (talán új Tool)-riffel aláfestve azon poénkodik, hogy közös Motörhead-Tool-turné kéne, az aztán rendesen odabaszna. Hát, ja. Bár az azért nagyobb szám lenne, ha lenne új Tool-lemez. FRISSÍTÉS: Egy kedves olvasó tájékoztatott, készül az új Motörhead.


rock metál hír tool motörhead



2015.02.14. 14:22 – dankógábor

Az Ossian kiadója kíméletlen bosszút állt az Óriáson

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Tudtam én, hogy ebből baj lesz. Nem szabad itt csak úgy viccelődni Magyarország egyik legpatinásabb heavy metal zenekarával. Volt ebben a posztban egy videó, amin az Óriás Ossiant játszik, akusztikusan. Ebben még semmi különös nincsen, mindenkiben él egy metálos, de az Óriás az Ossian debreceni, erősen ittas fellépésének egy dalát, a Márhívót dolgozta fel. A Márhívó 15 éve tartja magát a legviccesebb Youtube videók között, de sajnos ezen sem Paksi Endre Ossian-énekes, sem a rajongók nem tudnak nevetni. A zenekar kiadója, a Hammer Records sem. Bevallom őszintén, én arra számítottam, hogy a Hammer World magazin Havi Metal részében (ez tulajdonképpen egy szerkesztői írás, ami nyitja az újságot) lesz megmondva, hogy mennyire infantilis és tiszteletlen mindenki, aki ezen nevetni tud, és az Óriás hogyan követhette el ezt a merényletet a Szent Ügy ellen. Vagy maximum csinálnak gyorsan egy Ossian-interjút, amiben Paksi elmondhatja a saját véleményét, de nem.


metál hír óriás heavy ossian



2015.02.14. 11:14 – Lángoló

Valentin-napi videó a Margaret Islandtől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Margaret Island zenekar nagyban dolgozik az első lemezén, amit júniusra szeretnének befejezni. Demózással kezdték a munkát, feljátszották az összes dalkezdeményüket, ötletüket, amik az utóbbi évben összegyűltek. Majd leutaztunk Fonyódra egy hétre, kikapcsolták a telefonjaikat, mobilnetüket és kiválasztottak a 20-25 ötletből azokat, amiket befejeznek és rákerülnek majd az első albumra az eddig megjelent dalaikon kívül. Ezek közül az egyik a Csönded, aminek itt és most van a premierje.


premier pop hír margaret island



2015.02.14. 10:42 – dankógábor

Te élnél Ian Curtis házában?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

iancurtishaza.jpg

Csak mert most éppen eladó a Joy Divison néhai frontemberének lakóhelye Macclesfield városában. Ez az a ház, ahol Curtis feleségével és gyermekével élt, és igen, itt is lett öngyilkos 1980-ban, 23 évesen. A ház forgatási helyszín is volt, mikor Anton Corbijn felhasználta a Curtisről szóló Control című filmjében. 115 ezer fontra tartják, ami most olyan 48 millió forint. Akit érdekel, itt kutakodhat a részletek után. Itt egyébként egy rakás kép is van a jelenlegi állapotáról, de arról nincs szó, hogy ez a ház a poptörténelem része lenne. Egyébként meg nem, nem úgy néz ki, mintha 1980 hibernálva lett volna benne.


punk rock hír joy division ian curtis



2015.02.13. 12:06 – Lángoló

Május végén ismét Feszt!Eger Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

helyszin1.png

A honi pop-alter-rock szcéna élvonalát felvonultató Feszt!Eger Fesztivál (F!EF) – az ország egyik legfiatalabb zenei eseménye – május 28-30. között várja látogatóit a “legizgalmasabb hazai fesztiválhelyszínen”, a lélegzetelállítóan szép, bányaudvarok és borospincék közvetlen szomszédságában fekvő Bolyki Völgyben, Eger mellett.


ajánló fesztivál program kiscsillag tankcsapda quimby road irie maffia péterfy bori feszt!eger



2015.02.13. 10:50 – dankógábor

A magyar metáltörténelem egyik legendás pillanatát dolgozta fel az Óriás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az Óriás a fenti feldolgozással úgy odabaszott most az Ossian- és trve heavy metal rajongóknak, hogy csak úgy csattant. Van a magyar metáltörténelemnek egy olyan szűk órája, amit legszívesebben minden igaz hívő elfelejtene, kitörölne a kollektív emlékezetből. 2000-ben történt, Debrecenben, amikor Paksi Endre Ossian-énekes nagyon magas véralkoholszinttel állt színpadra. Aztán nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellett volna. Az egész koncert csodálatos, de a Márhívóból akkora sláger lett, hogy így, 15 év múlva feldolgozást is kapott. Le a kalappal az Óriás, de főleg Egyedi Péter énekes előtt, hogy ezt betanulta, ráadásul akusztikusan. Csak remélem, hogy ezek után az Óriás tagjait nem éri majd sokként, hogy a Metal Védelmezőinek szemében egy pillanat alatt szálka lettek. (A dal vasárnap este kilenckor a Petőfi Rádióban is lemegy majd, ahol persze ennél jóval rosszabb Óriás-számok is lesznek.) FRISSÍTÉS: Áll is a bál a feldolgozás miatt. A Hammer Records letiltott mindent, bár szerintünk jogtalanul.


rock metál hír óriás ossian



2015.02.13. 10:09 – Hirdetés

Európa Kiadó a Millenárison - játék!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ek.jpg

A Budapest Promoter szervezésében február végétől több érdekes koncert is várja az érdeklődőket. Jövő pénteken a Millenáris  Teátrumban az Európa Kiadó kezdi a sort, két héttel később a Lambet üdvözölhetjük az Akváriumban, április közepén pedig  Nneka lép fel ugyanott. A most induló játéksorozatban az összes bulira páros belépőt nyerhetsz, ha válaszolsz egy-egy egyszerű kérdésre! Részletek a hajtás után!


ajánló játék rock koncert urh hír európa kiadó menyhárt jenő lamb ú



süti beállítások módosítása