2016.05.30. 13:00 – mista

Őrületes nosztalgiadiszkó lesz a hétvégén Szegeden

Pénteken kezdődik az idei Deja Vu Fesztivál

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

deja_vu_2015_kozonseg_01.jpg

Szegeden idén is lesz Deja Vu Fesztivál, mint az elmúlt három évben mindig, tavaly óta viszont sok változás történt: új helyszínen, több színpaddal és több külföldi fellépővel, de egy nappal rövidebb bulit rendeznek. Szóval töményebb lesz a nosztalgiasokk, amit idén főként a kilencvenes évek diszkóelőadói okoznak majd. A június első hétvégéjén, vagyis most pénteken, szombaton és vasárnap tartott fesztiválon olyan külföldi fellépők lesznek, mint a Rednex, a Fun Factory, a Corona, Ice MC, Dr. Alban, a C-Block és a Brooklyn Bounce. Egy komplett Viva Dance Hits '96 simán összejönne belőlük, ami jól mutatja, hogy évről évre egyre súlyosabb dolog a Deja Vu Feszitvál Szegeden.

Ráadásul azzal párhuzamosan, hogy az elmúlt három évben egyre jobban elhagyták a 80-as éveket, nyitott a fesztivál az ezredforduló környéki house- és trance-klasszikusok felé. Így idén fellép a korszak tagadhatatlanul egyik legnagyobb klubhimnuszát, a Greece 2000-öt jegyző Three Drives (On a Vinyl) is, de például classic szettel készül Sterbinszky, Slam Jr. és Bárány Attila, meg a korszak legendás klubja, a szegedi Sing Sing egykori rezidensei is.

Szokás szerint egy csomó hazai együttes is lesz: az UFO, a Kerozin, a Fresh, a TNT, és a Splash! is fellép a Szegedi Partfürdőn, ahol Kozso is ott lesz az Ámokfutókkal, idén ki tudja, milyen lelkiállapotban. Emellett a plakátok szerint élő show-val készül a Deja Vu házi zenekara, a Kozmix, akik minden évben sportot űznek abból, hogy sokkal nagyobb bulit csinálnak, mint az összes külföldi fellépő együtt. Aki járt már a SZIN-en, annak ismerős lesz a helyszín, aminek autentikusságát a Deja Vu számára semmi nem garantálja jobban, mint hogy annak idején itt működött a város szintén legendás diszkója, a Tisza Gyöngye is, ahol generációk tompították az agyukat jobb híján vébékával, például a felsorolt nevek zenéire.

Aki úgy érzi, ezek után ott a helye a Deja Vu-n, az a jegyekről és egyéb részletekről ide és ide kattintva tájékozódhat, ma még lehet kedvezményes árú belépőket is venni. Aki pedig kíváncsi rá, hogy milyenek voltak a korábbi évek bulijai, az errefelé keresgéljen, a legelsőről szóló cikkért pedig ide kattintson.

Most pedig: diszkó!


pop fesztivál hír trance dance house nosztalgia elektronikus deja vu fesztivál



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása