2016.06.26. 18:04 – Szponzorált Tartalom

Öt elfeledett dal az Iron Maidentől - szubjektív válogatás

Holnap reggelig még megnyerheted a jegyet a telt házas koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

iron_maiden_2015_press_shot.jpg

Jövő pénteken a soproni VOLT fesztiválon játszik az Iron Maiden. Holnap reggel kilencig egy szerencsés olvasónk még nyerhet jegyet a koncertre. Érdemes játszani, hiszen a bulira már minden jegy és fesztiválbérlet elkelt, a játékban feltett kérdés megválaszolása pedig gyerekjáték bárkinek, aki két napnál hosszabb ideje ismeri a zenekart. A hajrában néhány kevésbé nyilvánvaló Maiden-dallal hangolódunk a soproni koncertre, olvassatok tovább! 

A zenekar idén a legutóbbi Book of Souls című lemezt turnéztatja, így, ahogy ilyenkor szokásuk, elég sok dal várható az új lemezről, hogy aztán a következő körben megidézzék valamelyik régebbi korszakukat, ahogy a Seventh Son-lemezt az Arénában. Az új dalok, és a nyilvánvaló klasszikusok mellett pénteken is várható néhány rejtett klasszikus, ezért most kedvcsinálóként összeszedtünk néhány olyan dalt, amelyek igen ritkán, vagy épp soha nem kerülnek elő a csapat koncertjein.

Killers - Killers, 1981

A Maiden második lemeze, a Killers a zenekar egyik korai klasszikusa, az első stúdióalbum Adrian Smith gitárossal, illetve az utolsó Paul Di'Anno énekessel, aki nem sokkal később ki is lett ebrudalva a zenekarból, aminek nyilván semmi köze nem volt ahhoz, hogy a turnén a saját bevallása szerint is enyhén szólva túlbulizta magát, minek következtében több alkalommal sem volt képes színpadra állni. Bár nagyon ritkán veszik elő, hiszen utoljára 2001 körül játszották, tehát még a 2005-ös, csak az első négy lemezre koncentráló Eddie Rips Up the World turné műsorából is kimaradt, a lemez címadója a korai Maiden egyik legjobb dala, egyben azon kevés korai szerzemény egyike, amelybe a főnök Harris másnak is beleszólást engedett. Ez alkalommal pont Di'Anno volt a közreműködő. 

Alexander the Great - Somewhere in Time, 1986

A Somewhere in Time nem számít alulreprezentáltnak a koncerteken, hiszen a lemez két slágere, a Wasted Years és a Heaven Can Wait kis túlzással minden koncerten elhangzik. A lemez záródalát, amelyet, mint azt nem nehéz kitalálni, Nagy Sándor életéről írt Harris, sosem játszották élőben. Epikus dalként az akkori turnéra is a Rime of the Ancient Marinert vitték tovább az előző lemezről, állítólag azért, mert a basszusgitáros túl lassúnak tartja az Alexandert. Kár, mert amúgy zseniális eresztés, érdemes meghallgatni a középrész finom hangszeres megoldásait!

Holy Smoke - No Prayer for the Dying, 1990

A Seventh Son of the Seventh Son lemez monumentalitása után a zenekar hagyományosabb, hogy ne mondjuk rock n'rollosabb hangzásban gondolkodott, így a No Prayer for the Dying lemezt, amelyen Adrian Smith gitárost a csapat azóta is aktív zenebohóca, Janick Gers váltotta, Steve Harris pajtájában vették fel egy mobilstúdióval. Ennek köszönhetően a lemez megszólalása - beszélhetnénk mellé, de minek? - meglehetősen demós, ami elsősorban azért kár, mert a zeneanyag többet érdemelne. A tévéprédikátorokról szóló Holy Smoke klipjét viszont mindig öröm megnézni, lévén az egyik legviccesebb videó, amit metálzenekar valaha készített.

Sign of the Cross - The X-Factor, 1995

A Maiden egyértelműen legkomolyabb fiaskója a kilencvenes évek végére meglehetősen komoly karrierválságot eredményezett. A Fear of the Dark után a zenei iránnyal egyre elégedetlenebb Bruce Dickinson szólókarrier reményében távozott, a helyére pedig Blaze Bayley érkezett, aki egyáltalán nem tehetségtelen énekes, de az X-Faktor lemezes debütálását meghallgatva körülbelül olyan érzése lehetett a rajongóknak, mintha a feleséged egyik nap a Mercedes helyett egy ezerkettes Zsigával parkolna be a ház elé. Ugyanakkor a két vele készült lemeznek is megvannak a maguk értékei, ez főleg akkor derül ki, amikor a nyitó, habkönnyű tizenhárom perces eposzt meghallgatjuk Bruce Dickinson előadásában.

Age of Innocence - Dance of Death, 2003

Dave Murray gitáros ahhoz képest, hogy minden Maiden-lemezen játszott, szerzőként a kevésbé aktív tagok közé tartozik. Ugyanakkor az ő kezei közül is rendre kigurul egy-egy drágakő, mint az atipikus szerkezetű, élőben soha nem játszott Déja-Vu a Somewhere in Time lemezről, vagy az Age of Innocence a Dance of Deathről, ami szintén soha nem hangzott még el koncerten. Reméljük, lesz még annyi aktív éve a zenekarnak, hogy egyszer csináljanak egy ilyen dalokból álló turnét, de inkább ébredjünk fel gyorsan, és vegyük ki a biliből a kezünket, meg örüljünk annak, hogy a fiúk hatvan körül is rendszeresen végigjárják a világot, és láthatóan eszükben sincs még visszavonulni.

Ne feledjétek, egy szerencsés olvasónkat még ingyen be tudjuk juttatni a Simple alkalmazás és a Lángoló Gitárok holnapig tartó közös játékában! 

A Simple egyre népszerűbb mobilalkalmazás, mellyel már tavaly is sok ezren mentek be olcsóbban a nagy fesztiválokra. Az app segítségével idén is gyorsan, egyszerűen és 2000 forinttal olcsóbban veheted meg a napijegyed vagy a bérleted a Volt, a Balaton Sound, a Sziget, a Strand, és a B.my.Lake fesztiválokra. Ráadásul, ha most részt veszel a játékban, akkor az első jegyvásárlásnál még extra 222 Forint kedvezményt is kapsz. Keresd Az Én Fesztiválom csempét az appban, és fesztiváljegyedért nem kell a pénztárig menned, sem kinyomtatnod. A belépő egyenesen a mobilodban landol, és elég a kijelzőn felmutatnod a bejáratnál!

A játék sem lesz ennél bonyolultabb, hiszen mindössze egy egyszerű kérdésre kell válaszolnotok, ami a következő:

Hogy hívják az Iron Maiden kabalafiguráját?

  1. Vic
  2. Snaggletooth
  3. Eddie

Fontos, hogy ezúttal nem a szokásos e-mailben várjuk a megfejtéseket!

A játék menete a következő:

Töltsétek le a Simple alkalmazást (Android, iOs, Windows Phone) az okostelefonotokra, regisztráljatok be, majd ott a "Kuponjaim" menüpontban aktiváljátok a VOLT Fesztivál harmadik napjára szóló kupont a helyes válasz beírásával!

Figyelem: vigyázzatok a helyes gépelésre!

A kupon aktiválásának a határideje: 2016. június 27., azaz hétfőn reggel 9:00.

A sorsolást követően a Simple alkalmazás munkatársai felveszik a kapcsolatot a szerencsés nyertessel, aztán irány Sopron és az Iron Maiden koncertje!

Az alkalmazással kapcsolatos további információkat a Simple – Az én fesztiválom oldalon, a Facebookon, és az alkalmazásban találsz!


fesztivál sopron szponzoráció volt nyereményjáték iron maiden dalválogatás otp simple



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása