2016.09.29. 16:20 – Lángoló

Neves følklandológus beszél a Kerekes Band régi-új hazájáról

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Sir Anthony P. Sø, a neves angol følklandológus bemutatja, hogyan és miként élnek a távolra szakadt følklandi magyariak.

Korábban elsősorban a skót népművészetet tanulmányoztam, majd végül 1986 őszén, Peter Gabriel Birdy című albuma után döntöttem úgy, hogy komolyabban kell foglalkoznom a følklandi magyariak kultúrájával

- fogalmazott P. Sø.

Sir P. Sø ebben a videóban mutatja be először a világnak azt a régi, elfeledett krónikás könyvet, amelyet a saját padlásán talált meg, és amelyben Desiderius testvér eredeti, ó-følklandiul írt bejegyzése található. Ezenkívül betekintést nyerhetünk a følklandiak színpompás népviseletébe, melyet a Gemini Brothers ruhaipari vállalat készít, és a veréb- és csütörtökhitű lakosság hétköznapjaiba is.

(Aki nem jött volna rá, a fenti dal és videó a Kerekes Band Back to Følk (Music from Følkland) című nagylemezéhez kapcsolódik. A lemez premierje is itt volt a Lángolón.)

A poszt megjelenését az NKA és a Cseh Tamás Program támogatta:

cstp_logo.jpg


folk pop rock hír kerekes band



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása