2016.11.14. 15:10 – Hirdetés

Black metal hétvége – Under the Ashes fesztivál a Yukban, Arkhē lemezbemutató a Gödörben

Nyerj páros belépőket és zenekari cuccokat!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

arkhe_portre_fekvo_vagott.jpg

Ezen a hétvégén két olyan koncertet is rendeznek Budapesten, amely mindenképp számot tarthat az extrém metal iránt érdeklődők figyelmére. November 19-én, szombaton a KVLT színpadán immár másodszor Under the Ashes Fesztivál, olyan zenekarok részvételével, mint a Necroratory, a Gylliath, a házigazda Ygfan, és a idén újra aktivizálódott Sear Bliss, a rákövetkező napon pedig az Arkhē tart egy koncerttel egybekötött lemezmegjelenési bulit a Gödörben. A most következő játékban nemcsak páros belépőt nyerhettek a két bulira, hanem CD-ket, pólókat és egyéb, a két bulin fellépő zenekarok által felajánlott cuccokat. További információk a hajtás után!

Nagy András, a Sear Bliss frontembere zenekarának huszadik születésnapja után Arkhē néven kezdett szólóprojektbe, amelynek első albuma idén áprilisban Λ címmel látott napvilágot. A lemezt itthon és külföldön is lelkes kritikák fogadták, a projekt pedig időközben valódi zenekarrá érett, amely a zalaegerszegi élő debütálást követően november 20-án, vasárnap játssza első budapesti koncertjét a Gödör Klubban, egy különleges lemezmegjelenési buli keretében.

András a következőket mondta az estéről:   

 „Nagy izgalommal várjuk mi magunk is az Arkhē első budapesti koncertjét. A Sear Bliss-től mind zeneileg, mind hangulatilag nagyon eltérő produkció, egyfajta zenei kísérletezés várható, melyet igyekszünk megfelelő vizuális háttérrel is megtámogatni. Bár a bemutatkozó album szólólemezként készült, hamar világossá vált, hogy jó lenne felépíteni egy csapatot hozzá, és élőben is bemutatni a dalokat. A zeneanyag elég széles zenei spektrumot ölel át a dark rocktól az ambient zenén át a metalig. Úgy érzem, sikerült a lehető legjobb csapatot összehozni, élmény egy magamfajta zenei favágónak ilyen kvalitású zenészekkel együtt játszani. Izgalmas számomra az is, hogy ezúttal gitározni fogok, és az énektémák is sokkal változatosabbak. Az élő debütáláshoz Zalaegerszegre esett a választás, de a közeljövőben szeretnénk rendszeresen koncertezni az Arkhéval. Budapesten egy különleges lemezbemutató bulival várjuk a közönséget, erre az estére néhány további meglepetéssel is készülünk, de ezekről most nem árulnék el többet.”

Az Arkhē koncertfelállásában megtaláljuk a lemez producerét, a Sear Bliss korábbi gitárosaként is ismert Scheer "Max" Viktort, ezúttal szólógitárosi szerepkörben. A basszusgitárt élőben Viktor öccse, Scheer Milán szólaltatja majd meg, dobokon pedig a lemezen is közreműködő Ziskó Olivér játszik, aki korábban több poszton megfordult a szombathelyi black metal csapatban. András a frontemberi feladatok mellett a ritmusgitározást vállalta magára. A Fergeteg Hava című dalhoz készült videóklipben már ez a felállás volt látható.

 A Sear Bliss november 19-én az Ygfan, a Gylliath és a Necroratory társaságában lép fel az óbudai KVLTban, amelyet leánykori nevén Vörös Yukként is ismerhetnek olvasóink. A kitűnően sikerült áprilisi Under The Ashes minifesztivál után bő fél évvel már itt is a folytatás. Akkor olyan csapatok közreműködtek a házigazdák mellett, mint a Svoid, a Perihelion, és az Enter The Void. 

A felhozatal most sem lesz rosszabb, hiszen az Ygfan sokféle hatást ötvöző, doom és death metal, vagy akár postrock elemeket tartalmazó zenéje éppúgy érdekes lehet a kísérletezősebb underground csapatok iránt érdeklődőknek, mint a Pécsről a Gylliath, akik a hagyományos black metalt dark és ambient elemekkel ötvözik. Az estét a budapesti, black metalban utazó Necroratory nyitja.

Az Under The Ashes #2 látogatói az Arkhē lemezmegjelenési bulijára kedvezményes jegyet válthatnak. Most pedig jöjjön a játék, méghozzá nem is akármilyen nyereményekkel. Mindkét koncertre kisorsolunk egy-egy páros belépőt, valamint rengeteg zenekaros cuccot a fellépők felajánlásában. A játékosoknak kizárólag annyi a dolguk, hogy válaszoljanak három egyszerű kérdésre, valamint a koncertek Facebook-eseményét, vagy ezt a cikket megosszák az idővonalukon.  

A kérdések a következők:

1. Mi volt a Sear Bliss legutóbbi lemezének a címe?

         a. Eternal Recurrence

         b. Phantoms

         c. Grand Destiny
 

2. Hányadik alkalommal kerül megrendezésre az Under the Ashes Fesztivál?

         a. első

         b. második

         c. harmadik

3. Melyik zenekar dalát dolgozta fel debütáló lemezén az Arkhē?

         a. Napalm Death
         b. Godflesh
         c. Pink Floyd

A megfejtéseket szokás szerint a jatek@langologitarok.hu e-mail címen várjuk, ezúttal Lángoló - Black weekend - játék megjelölésű levélben, november 18-án, pénteken reggel 9 óráig. Pénteken délelőtt összesen hét nyertest sorsolunk, akiket közvetlenül utána e-mailben értesítünk.

További információk a koncertek Facebook-eseményein:

Under The Ashes #2:  https://www.facebook.com/events/1692762427709933/

Arkhē lemezbemutató koncert és release party:  https://www.facebook.com/events/903680206434553/


hirdetés programajánló gödör nyereményjáték sear bliss kvlt ygfan Arkhē gylliath necroratory



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása